MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Ο κατά φαντασίαν ασθενής, του Μολιέρου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η ομάδα GAFF μεταφέρει στη σκηνή την κωμωδία του Μολιέρου, «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Πρόκειται για το τελευταίο έργο του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, το οποίο αποτελεί μια εξαιρετική μελέτη χαρακτήρων καθώς μέσα από τον “ασθενή” Αργκάν, που ελέγχει τα πάντα γύρω του με τις αυταπάτες και την εγωπάθεια του, αναδεικνύονται με τον πιο κωμικό τρόπο οι μηχανισμοί της χειραγώγησης και της εξαπάτησης.
Τετάρτη 9/2, 21:00
5-14€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Αθήνα

2. Ο Χαμένος Βασιλιάς, του Χρήστου Ράντου στο Faust

Μία άκρως ερωτική ιστορία, στην οποία το δράμα και η κωμωδία εναλλάσσονται συνεχώς, δημιουργώντας ένα παιχνίδι έντασης και ανατροπών.
Ο Χαμένος Βασιλιάς ψάχνει τον έρωτα. Πώς να βρεις όμως, τον έρωτα, όταν είσαι κρυμμένος μια ολόκληρη ζωή σε ένα κάστρο; Ο υπηρέτης του ετοιμάζει μία έκπληξη. Μέσα από ένα βιβλίο ξυπνάει πέντε χαρακτήρες, πέντε ανθρώπους με μαγικές ικανότητες, πέντε διαφορετικές εκδοχές του έρωτα. Ο Βασιλιάς θα περάσει μια σειρά δοκιμασιών και μόνο μία ή ένας θα μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά του. Στην αρχή, όλα μοιάζουν με παραμύθι, όμως, στο τέλος, σίγουρα θα αναθεωρήσεις. Η αλήθεια του έρωτα έρχεται αντιμέτωπη με όλους σου τους φόβους. Μα, ο μεγαλύτερος φόβος σου είσαι εσύ – εσύ ως γυναίκα, ως άντρας, ως άνθρωπος. Άραγε ποιος θα κερδίσει; Ένα έργο επίκαιρο όσο ποτέ. Η παράσταση είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Τετάρτη 9/2, 20:00
10-12€
Faust, Καλαμιώτου 11, Αθήνα 

3. Οι Μικρές Αλεπούδες, της Λίλιαν Χέλμαν στο Studio Μαυρομιχάλη

Τελευταίες παραστάσεις για τον θίασο Συν-θήκη στο Studio Μαυρομιχάλη, αφού ολοκληρώνουν τον τρίτο κύκλο των παραστάσεων του κλασικού έργο της Λίλιαν Χέλμαν «Μικρές Αλεπούδες». Πρόκειται για ένα δυνατό ρεαλιστικό δράμα, που αφορά στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των ενδοοικογενειακών σχέσεων, ενώ στηλιτεύει τα σαθρά θεμέλια μιας παρακμασμένης κοινωνίας που ταυτίζει την ευτυχία με το κυνήγι του χρήματος. Έργο διαχρονικό, γραμμένο το 1939, έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο και παίζεται με μεγάλη
επιτυχία σε όλο τον κόσμο.
Τετάρτη 9/2, 20:00
Από 5€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

4. Killer Joe, του Tracy Letts στο Θέατρο Εμπορικόν

Χωρίς να “εξιδανικεύει” τη φτώχεια με στοιχεία ανθρωπισμού, αρετής, αυτοθυσίας και ανωτερότητας, ο Lettsγράφει ένα βίαιο έργο με θέμα την παθογένεια μιας δυσλειτουργικής οικογένειας. Με στοιχεία που δανείζεται από τη μαύρη κωμωδία και το θρίλερ και με επιρροές από τον TennesseeWilliams και τον WilliamFalkner κάνει πρωταγωνιστή έναν κόσμο βίαιο, χυδαίο και αδυσώπητα σκληρό. Ο Γιάννης Στάνκογλου, στην πρώτη σκηνοθετική του απόπειρα, μεταφέρει επί σκηνής, το «Killer Joe», έχοντας στο πλευρό του μία ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών.
Τετάρτη 9/2, 20:00
17-20€
Θέατρο Εμπορικόν, Σαρρή 11, Αθήνα

5. Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς και ο Κώστας Τζέκος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμπράττοντας με τον διακεκριμένο κλαρινετίστα Κώστα Τζέκο, για να συνεχίσει τις ενδιαφέρουσες αναζητήσεις του στον χώρο της μουσικής δωματίου. Στο ρεσιτάλ τους στο Μέγαρο, τα μέλη του επέλεξαν να ερμηνεύσουν τη Φαντασία-Κουιντέτο για μπάσο κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων του Γιορκ Μπόουεν. Η βραδιά ολοκληρώνεται με ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της συνθετικής ωριμότητας του Johannes Brahms, το Κουιντέτο με κλαρινέτο σε σι ελάσσονα, το οποίο γράφτηκε στα 1891.
Τετάρτη 9/2, 20:30
8-18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b