MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Το παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος

Ο μονόλογος «Το παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ, με τον Θοδωρή Γκόγκο, ρίχνει απόψε αυλαία στο Θέατρο Δρόμος. Ένας υπαλληλάκος είναι ο ήρωας στο κορυφαίο διήγημα του Gogol που δημοσιεύτηκε το 1842. Το δικό του όνειρο: δε λαχταράει μια γυναίκα αλλά ένα πανωφόρι. Σ’ αυτό έχουν συγκεντρωθεί όλες του οι επιθυμίες, όλη του η αντίληψη για σπουδαιότητα, κοινωνική επιβολή. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του! Το παλτό θα τον κάνει καλύτερο, πιο σημαντικό στην κοινωνία. Όμως το ίδιο παλτό θα τον στοιχειώσει
Τρίτη 8/2, 21:15
5-10€
Αγ. Μελετίου 25, Κυψέλη

2. Οι Απαρατήρητοι, της Αγγελικής Σπανού στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η παράσταση που προέκυψε από την δουλειά των μαθητών του σεμιναρίου υποκριτικής υπό την υποκριτική και σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη, με τίτλο «Οι Aπαρατήρητοι», που έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού και μιλά για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ το όνομά τους, παρουσιάζεται στο θέατρο Επί Κολωνώ.
Τρίτη 8/2, 21:00
10€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός 

3. Τα Κορίτσια δεν Πρέπει να Παίζουν Ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο 104

Το έργο της Marta Buchaca, «Τα Κορίτσια δεν Πρέπει να Παίζουν Ποδόσφαιρο», που γράφτηκε το 2009 και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2014, ανεβαίνει τώρα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρη Ψαρρά και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, στο Θέατρο 104 με τους Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη και Βάγια Ματαφτσή. Μια ιστορία όπου πίσω από κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη , ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις , πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή!
Τρίτη 8/2, 21:15
Από 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

4. Μιστέρο Μπούφο, του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις

Το «Mistero Buffo» (Κωμικό Μυστήριο) γράφτηκε το 1969 ως ένας προσωπικός μονόλογος του ίδιου του συγγραφέα Ντάριο Φο και στην συνέχεια έγινε παγκόσμια περιοδεία με την σύζυγό του Φράνκα Ράμε. Αναγνωρίζεται ως ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα και δημοφιλή θεάματα στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό θέατρο και η παρουσίασή του στην Ιταλία οδήγησε το Βατικανό στο να το καταγγείλει ως «το πιο βλάσφημο έργο στην ιστορία του θεάτρου». Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά σύντομων μονολόγων με θέματα, που προέρχονται από τα βιβλικά απόκρυφα και δημοφιλείς ιστορίες της ζωής του Χριστού και παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις ακόμη στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.
Τρίτη 8/2, 21:00
10-16€
Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

5. Χάρπερ Ρήγκαν, του Σάιμον Στήβενς στο studio Μαυρομιχάλη

Ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος” και το studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το έργο του Σάιμον Στήβενς, «Χάρπερ Ρήγκαν», σε μετάφραση Έρις Κύργια και σκηνοθεσία Φώτη Μακρή. Το έργο “Χάρπερ Ρήγκαν” πάνω απ’ όλα είναι ένα ταξίδι συνειδητοποίησης και συμφιλίωσης. Μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο, η 45χρονη ηρωίδα Χάρπερ Ρήγκαν επείγεται, φεύγει, στενοχωριέται, πενθεί, κλαίει, θυμώνει, ξεκαθαρίζει, επιστρέφει. Στέκεται μετέωρη ανάμεσα στα θολά “θέλω της” και στα επιτακτικά “πρέπει”. Κι έτσι, η σχεδόν επανάσταση που έκανε απέναντι στους άλλους, αποδεικνύεται ολοκληρωτική επανάσταση απέναντι στον εαυτό της. Και οι επαναστάσεις απέναντι στον εαυτό μας, είναι οι πιο σαρωτικές και ταυτόχρονα οι πιο συγκινητικές…
Τρίτη 8/2, 21:00
8-12€
Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b