MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
02
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΗ

CineDoc: Προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου ζωγράφου Χρόνη Μπότσογλου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το CineDoc διοργανώνει προβολές του ντοκιμαντέρ του Φρέντυ Βιανέλλη για τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους, του Χρόνη Μπότσογλου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και τον κινηματογράφο Δαναό.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Χρόνης Μπότσογλου, μια αναδρομή στην ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους. Οι προβολές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»  και σε συνδιοργάνωση των Anemon Productions, Κινηματογράφου ΔΑΝΑΟΣ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Ο  Χρόνης Μπότσογλου σχεδιάζει με το μολύβι του, τις πρώτες γραμμές μίας προσωπογραφίας σε λευκό χαρτί. Ο σκηνοθέτης Φρέντυ Βιανέλλης τον παρακολουθεί, καταγράφει τη δημιουργία και, πιάνοντας το νήμα του σχεδίου, ανατρέχει στην εικαστική περιπέτεια της ζωής του καλλιτέχνη. Εργα από τα τελευταία 30 χρόνια, μερικά ξαναδουλεμένα, λάδια, γύψος, υδατοχρώματα, συνθέτουν αυτό το εικαστικό γεγονός.

Ο σπουδαίος ζωγράφος επιβεβαιώνει με κάθε του κίνηση ότι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της σύγχρονης τέχνης στη χώρα μας και έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους της μεταπολεμικής γενιάς και πρόσωπο «κλειδί» στην αναδιοργάνωση της ΑΣΚΤ (ως καθηγητής και πρύτανης) τη δεκαετία του’90. Συνοδοιπόροι σε αυτή την σπάνια καταγραφή είναι οι ομότεχνοί του, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Γιώργος Χουλιαράς, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης και ο συλλέκτης Σωτήρης Φέλιος.

Συζήτηση μετά την προβολή

Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη Φρέντυ Βιανέλλη, τον Χρήστο Λάζο συγγραφέα και κριτικό τέχνης, τον Γιώργο Μυλωνά Ιστορικό Τέχνης και την Ελένη Μπότσογλου Καθηγήτρια Φιλόλογος, σύζυγος του ζωγράφου.

Σκηνοθεσία  Φρέντυ Βιανέλλης  | 76’ | Eλλάδα | 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚινηματογράφος Ανδόρα: Ξεχωριστές ταινίες μικρού μήκους και τον Φεβρουάριο12.09.2018

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόγραμμα προβολών:

  • Τετάρτη 9/2, 20:00  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα
  • Κυριακή 13/2 16:00 Κινηματογράφος Δαναός, Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα

Οι προβολές του CineDoc γίνονται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Οι κινηματογράφοι λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στην κορυφή της τηλεθέασης το φινάλε της μεγάλης παραγωγής του MEGA
Cine News
Η τηλεοπτική σεζόν του Ιουνίου είναι πιο ‘hot’ από τον καιρό
Cine News
Με τους Transformers στην πρώτη γραμμή – Τι θα δούμε στην TV αυτή την εβδομάδα
Cine News
Το watchlist του τριημέρου: Σειρές και ταινίες που αξίζουν το play
Cine News
COSMOTE TV: Ένας Ιούνιος γεμάτος πρεμιέρες, αφιερώματα και μεγάλες επιστροφές
Cine News
Pool Your Cinema 2026: Το πιο ατμοσφαιρικό θερινό σινεμά της Αθήνας επιστρέφει στη Μεγάλη Βρεταννία
Cine News
«Στον Κόσμο Tων Ζώων»: Τον Ιούνιο στο Disney+ η ξεκαρδιστική και γεμάτη περιπέτεια ταινία
Cine News
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ πιστεύει ότι το AI δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ψυχή στο σινεμά
Cine News
Onassis Ready: Θερινό σινεμά στην ταράτσα μ’ ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Τίλντα Σουίντον
Cine News
The Testaments: Ανανεώνεται για δεύτερη σεζόν από το Disney+
Cine News
Ένα νέο film club γεννιέται στο κέντρο της Αθήνας
Cine News
Greek Cinema Nights: Το Πάρκο Ελευθερίας μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά