MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Αρίστος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου στο Θέατρο Πορεία

Η βραβευμένη παράσταση του Γιώργου Παπαγεωργίου, «Αρίστος», με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», ανεβαίνει στο Θέατρο Πορεία, για έναν τελευταίο κύκλο παραστάσεων από σήμερα 7 Φεβρουαρίου. Οι Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος και Ιωάννης Αθανασόπουλος ενσαρκώνουν μια ιστορία που μεταφέρει τους θεατές στις αλάνες της Θεσσαλονίκης, στις σκοτεινές γωνιές του λιμανιού, στα υπαίθρια πανηγύρια και στα μπουζουξήδικα της παλιάς Θεσσαλονίκης, σε έναν σκηνικό χρόνο που φτάνει μέχρι το 1960, όταν γίνεται είκοσι χρονών ο βασικός ήρωας, ο Αριστείδης Παγκρατίδης, ο φερόμενος ως “Δράκος του Σέϊχ σου”, που ο Τύπος του 1963 (Ελληνικός Βορράς) τον αποκαλούσε “νεαρό ανώμαλο”. Το 1966 καταδικάστηκε τετράκις σε θάνατο από το πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης. Η εκτέλεσή του έγινε στο μέρος που ήταν συνδεδεμένο με το όνομά του, το Δάσος του Σέιχ Σου. Οι τελευταίες λέξεις που ψέλλισε ήταν “Μανούλα μου, είμαι αθώος”.
Δευτέρα 7/1, 21:00

15-20€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 και Γ Σεπτεμβρίου 69, Αθήνα

2. Το Μαύρο Κουτί, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο Αργώ

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έγραψε ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό, το οποίο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ. Μια ιστορία για την βαθιά σχέση πατέρα και γιου, γεμάτη ανατροπές – το «Μαύρο Κουτί» είναι ένας καθρέφτης, όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας και της ίδιας μας της ζωής.
Δευτέρα 7/1, 21:00
10-15€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα

3. Η Πανούκλα, του Αλμπέρ Καμύ στο Θέατρο 104

H «Πανούκλα» από την ομάδα GAFF, το αριστουργηματικό αφήγημα του Αλμπέρ Καμύ, συνεχίζεται για λίγες ακόμη παραστάσεις στο Θέατρο 104. Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης ,ο Κων/νος Πασσάς, και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».
Δευτέρα 7/1, 21:15
5-12€
Θέατρο 104, Eυμολπιδών 41, Γκάζι

4. Σεροτονίνη, του Μισέλ Ουελμπέκ από την ομάδα Elephas Tiliensis στην Κάμιρο

Πατριαρχία, ρατσισμός, ένοπλη βία, διακρίσεις, φυλετικά στερεότυπα, έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης, body shaming. Πυρκαγιές, καταστροφές, πανδημίες. Το ανατρεπτικό έργο «Σεροτονίνη» του Μισέλ Ουελμπέκ, ενός από τους πιο δαιμόνιους κι επιδραστικούς σύγχρονους λογοτέχνες, παρουσιάζουν σε ελεύθερη μεταφορά στο θέατρο, για πρώτη φορά παγκοσμίως, οι Elephas tiliensis στην Κάμιρο. Η Σεροτονίνη είναι μια παράσταση πολλαπλών μέσων, σε συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, βαθιά υπαρξιακή, ανορθόδοξα ρομαντική, για τις ψευδαισθήσεις και τα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτισμού.
Δευτέρα 7/1, 21:00
Από 12€
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη

5. Homos, στην Ελλάδα όλοι, του Τζόρνταν Σίβεϊ στο Από Μηχανής θέατρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και για λίγες ακόμη παραστάσεις, παρουσιάζεται στο Από Μηχανής θέατρο το πολυβραβευμένο έργο του Τζόρνταν Σίβεϊ, «Homos, στην Ελλάδα όλοι», σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου κι έναν πολυπολιτισμικό θίασο ηθοποιών. Μια ερωτική κωμωδία που σπάει κόκκαλα, μια ανατομία της μανιασμένης ανάγκης των ανθρώπων να βρίσκονται ο ένας πλάι στον άλλον, αλλά και ταυτόχρονα να υψώνουν τεράστια εμπόδια και φράκτες στις σχέσεις τους.
Δευτέρα 7/1, 21:00
Από 12€
Από Μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b