MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

1. Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών

To «Terror» επιστρέφει με έναν νέο κύκλο παραστάσεων, στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Πρόκειται για το συγκλονιστικό δικαστικό θρίλερ του Γερμανού συγγραφέα Φέρντιναντ φον Σίραχ, στο οποίο αποφασίζει ζωντανά το κοινό με ψηφοφορία για την τελική έκβαση της δίκης. Οι θεατές είναι οι ένορκοι της δίκης που μόλις παρακολούθησαν, αυτοί καλούνται να απαντήσουν στα ηθικά διλήμματά της. Αυτοί θα κρίνουν με ζωντανή ψηφοφορία αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος. Άραγε, θα αποφασίσουν ως υποψήφιοι θύτες ή ως υποψήφια θύματα;
Κυριακή 6/2, 17:30
12-18€
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Αθήνα

2. Η Κυρά της Ρω, του Γιάννη Σκαραγκά στο θεάτρο Arroyo

Ο θεατρικός μονόλογος του Γιάννη Σκαραγκά «Η Κυρά της Ρω» με την Φωτεινή Μπαξεβάνη, συνεχίζει στη σκηνή του Arroyo τον Φεβρουάριο. Η παράσταση με την επιτυχημένη πορεία, βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Γιάννη Σκαραγκά και είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της ελληνίδας χήρας που έγινε γνωστή ως Κυρά της Ρω από το όνομα του μικρού νησιού, στο οποίο έζησε μόνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα βαθιά γεράματά της. Μετά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία.
Κυριακή 6/2, 21:15
12-15€
Θεάτρο Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Αθήνα

3. Κοινή ησυχία, στο Θέατρο Διάνα

Η προφητική παράσταση «Κοινή ησυχία», με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Οδυσσέα Ιωάννου, συνεχίζει στο θέατρο Διάνα, σε σκηνοθεσία Ελένης Ράντου. Συνοδοιπόρος τους είναι η Ελένη Ράντου, η οποία υπογράφει την πρώτη της σκηνοθεσία στο θέατρο και οι ηθοποιοί Σοφία Πανάγου και Δημήτρης Καπετανάκος. Στην παράσταση, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ερμηνεύει σπουδαία τραγούδια, κάποια από το προσωπικό του ρεπερτόριο και άλλα από την ακριβή κληρονομιά του ελληνικού τραγουδιού, ενώ το κείμενο του Οδυσσέα Ιωάννου είναι ένα «ταξίδι» που αναζητάει τα χαμένα μας όνειρα, τις ματαιωμένες προσδοκίες μας.
Κυριακή 6/2, 19:30
14-20€
Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7 (εντός στοάς), Αθήνα

4. Κατερίνα, του Αύγουστου Κορτώ στο θέατρο Αλκυονίς

Η Λένα Παπαληγούρα ξανασυναντά την «Κατερίνα» για περιορισμένες παραστάσεις τον Φεβρουάριο του 2022 στο θέατρο Αλκυονίς. Ο Γιώργος Νανούρης διασκεύασε για το θέατρο και σκηνοθέτησε «Το βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία,, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές, και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή.
Κυριακή 6/2, 21:15
15€
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, Πλατεία Βικτωρίας

Μια Γερμανίδα Γραμματέας, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου στο Θέατρο Ιλίσια

Η Ρένη Πιττακή βάζει τη σφραγίδα της σε έναν αριστοτεχνικό μονόλογο, στο καινούργιο έργο του Κρίστοφερ Χάμπτον, εμπνευσμένο από τη ζωή και τις εξομολογήσεις της Μπρουνχίλντε Πόμσελ, μιας από τις γραμματείς του Γκέμπελς. Το έργο «Μια Γερμανίδα Γραμματέας» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου και ολοκληρώνει σιγά σιγά τις παραστάσεις του στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης.
Κυριακή 6/2, 18:00
14-16€
Θέατρο Ιλίσια, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b