MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 5 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

1. Αμαντέους, του Πήτερ Σάφερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το θεατρικό αριστούργημα του Πήτερ Σάφερ, «Αμαντέους», το οποίο μάγεψε κοινό και κριτικούς όταν έκανε πρεμιέρα το 1979 στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και έγινε η ταινία των 8 Όσκαρ το 1984, παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου. Το σημαντικό αυτό θεατρικό έργο της σύγχρονης δραματουργίας ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη μουσική του Μότσαρτ να ερμηνεύεται ζωντανά, επί σκηνής, από ένα διαφορετικό κουιντέτο εγχόρδων σε πρωτότυπες μεταγραφές των έργων του Μότσαρτ.
Σάββατο 5/2, 17:30 & 21:00
15-30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Βασ. Κων/νου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

2. Γκρουπ Θέραπυ, της Μαρίας Μάργαρη στο Red Jasper Cabaret Theatre

Μια θεατρική παράσταση υπό τη μορφή μονολόγου, ένα One woman show με στοιχεία σταντ απ, το «Γκρουπ Θέραπυ», ανεβαίνει στο Red Jasper Cabaret Theatre. Θέματα όπως η αστυνομοκρατία, η εργασία της ως ηθοποιός, ο έρωτας στα χρόνια του κορονοϊού, το τίντερ, η μάχη με τα κιλά, ζητήματα φύλου, η πατριαρχία παρελαύνουν από μπροστά μας, άλλοτε με καυστικότητα και χιούμορ, άλλοτε με πίκρα και θυμό, συμπαρασύροντάς μας σε ένα γκρουπ θέραπι. Ένας σύγχρονος θεατρικός μονόλογος, γραμμένος κατά τη διάρκεια των δύο lockdown, που πραγματεύεται τα κοινωνικά ζητήματα που προέκυψαν, κυρίως στους νέους, μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στις ζωές μας.
Σάββατο 5/2, 21:00
10€
Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Κυψέλη

3. Το Ηρεμιστικό, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Φούρνος

Μία από τις ωραιότερες ιστορίες του Μπέκετ πάνω στην επιμονή του ανθρώπου να υπάρξει και να ζήσει παρά τις αποτυχίες, τις ματαιώσεις και τη φθορά, «Το Ηρεμιστικό», σε μετάφραση Εριφύλης Μαρωνίτη και σύλληψη/σκηνοθεσία Άσπας Τομπούλη, επιστρέφει στο θέατρο Φούρνος, για 8 μόνο παραστάσεις.
Σάββατο 5/2, 21:00
5-12€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

4. Ηρακλείδαι, του Ευριπίδη στο Θέατρο Olvio

Ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και η Άρτεμις Γρύμπλα, μετά τις παραστάσεις «Γάμος» του Μάριου Ποντίκα και «Οι κάτω απ’ τα αστέρια» συνσκηνοθετούν την τραγωδία «Ηρακλείδαι» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Olvio. Οι Ηρακλείδες παρουσιάστηκαν το 430-427 π.Χ. στις αρχές του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο Ευριπίδης επηρεασμένος από τα σύγχρονα γεγονότα επιχειρεί ένα πολιτικό σχόλιο. Θέλοντας να τονώσει τον πατριωτισμό των συμπολιτών του και να τους εμφυσήσει το πνεύμα της νίκης, παρουσιάζει την Αθήνα ως την πόλη της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, του πολιτισμού. Όλα αυτά είναι που πρέπει να υπερασπιστούν οι Αθηναίοι, και για όλα αυτά πρέπει ακόμα περισσότερο να επιδιώκουν την ειρήνη. Από την άλλη μεριά, μέσα από τους Ηρακλείδες, οι απόγονοί τους Σπαρτιάτες, εμμέσως παρουσιάζονται δολεροί, αλαζόνες, άδικοι, αχάριστοι.
Σάββατο 5/2, 21:00
5-15€
Θέατρο Olvio, Φαλαισίας 7, Αθήνα

5. Θεόφιλος, του Θανάση Σκρουμπέλου στο Θέατρο Άλφα

Το έργο «Θεόφιλος» που παρουσιάστηκε στην Βουλή των Ελλήνων τον Δεκέμβριο του 2021, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, συνεχίζει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Άλφα. Σε αυτό παρακολουθούμε τα βήματα του μεγάλου ζωγράφου από την εφηβεία και το πρώτο του ταξίδι από την Μυτιλήνη στη Σμύρνη για να βρει τον δρόμο του και ακολουθώντας το όνειρο για την “ζωγραφιά” θα φτάσει μέχρι τον Βόλο, το Πήλιο, για να πολεμήσει για την πατρίδα και τα οράματά του. Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου.
Σάββατο 5/2, 18:00
8-10€
Θέατρο Άλφα, Πατησίων 37 (εντός της στοάς), Αθήνα

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Από τη «Λυσιστράτη» του Σταμάτη Κραουνάκη έως τις καλοκαιρινές συναυλίες Μαραβέγια και Πασχαλίδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Μικρή Αυλαία: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονων Παραστατικών Τεχνών
Εκδηλώσεις
8ο Φεστιβάλ «Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό!»: Η μεγάλη γιορτή του πολιτισμού επιστρέφει με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
Από τη ζωή και τη μουσική του Μανώλη Χιώτη έως το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από την τελετουργική έκσταση του «MÁM» στην Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
To LAB Society × Έαρ παρουσιάζουν το «MITOSÉ: Τα δικαιώματα της δημιουργίας»
Εκδηλώσεις
Ορφέας και Ευρυδίκη: Μέγαρο και Καμεράτα στην Αρχαία Μεσσήνη με Γκλουκ – Μπερλιόζ
Cine News
Γιώργος Λούκος: Στην Πειραιώς 260, το ντοκιμαντέρ για τον άνθρωπο που άλλαξε το Φεστιβάλ Αθηνών
Εκδηλώσεις
Θεατρικό θρίλερ στην Πλάκα, Ηπειρώτικα στο Ηρώδειο, 30 χρόνια Γιάννης Κότσιρας – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Athens Pride 2026: Trans φροντίδα, street party και David Bowie – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 8-14/6
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Από την Πειραιώς 260 μέχρι την Τεχνόπολη: Έξι λόγοι να βγεις σήμερα