ΣΥΝΤΑΓΗ
Μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την πολύ γευστική μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι για να…γλυκάνετε τους αγαπημένους σας.
Monopoli Team
05.02.2022
A
A
Υλικά για τη μους γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τη μους:
- 400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 4 αχλάδια κρυστάλλια
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 350 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 50 ml πετιμέζι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ
Εκτέλεση για τη μους:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μους μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, αφού πρώτα κοσκινίσουμε την ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη χρειαστούμε.
Για τα αχλάδια:
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κρασί, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 4 με 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο σιρόπι βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ποτήρια με ψηλό λαιμό ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι, συνεχίζουμε με μους γιαουρτιού άλλη μια στρώση με σιρόπι και στολίζουμε με το μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Κλειστά την Παρασκευή τα σχολεία στην Αττική
Weval: το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Ποια θέατρα κατεβάζουν ρολά αύριο; – Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για την απεργία
“Take Care of What’s Inside”: Η νέα καμπάνια της Answear εστιάζει στην ψυχική υγεία των ανδρών
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός
Το χριστουγεννιάτικο κανάλι της COSMOTE TV επιστρέφει με πάνω από 130 ταινίες για όλη την οικογένεια
Οι Εκδόσεις Αγγελάκη γίνονται η νέα “στέγη” των εκδόσεων Στίξις και Μικρή Στίξις
“Συμπράττουμε, κινητοποιούμαστε συλλογικά”: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος στηρίζει την απεργία του ΣΕΗ
Στο Παρά Πέντε: Όλα έτοιμα για το μεγάλο reunion «20 χρόνια μετά» – Τι θα δούμε
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο