ΣΥΝΤΑΓΗ
Μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι από την σεφ Νικόλ Μαρίνου
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την πολύ γευστική μους γιαουρτιού με αχλάδια σε σιρόπι για να…γλυκάνετε τους αγαπημένους σας.

Monopoli Team
05.02.2022
A
A
Υλικά για τη μους γιαουρτιού:
Εκτέλεση για τη μους:
- 400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 70 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 4 αχλάδια κρυστάλλια
- 1 κουτ. γλ. υγρή βανίλια
- 350 ml κόκκινο γλυκό κρασί
- 50 ml πετιμέζι
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Φλούδα από 1 πορτοκάλι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κουτ. σούπας κόρν φλάουρ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μους μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, αφού πρώτα κοσκινίσουμε την ζάχαρη άχνη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τη χρειαστούμε.
Για τα αχλάδια:
- Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι.
- Σε βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κρασί, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 4 με 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο σιρόπι βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ποτήρια με ψηλό λαιμό ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι, συνεχίζουμε με μους γιαουρτιού άλλη μια στρώση με σιρόπι και στολίζουμε με το μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι.
- Διατηρείται στο ψυγείο.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυροπιτάκια κουρού από την σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Angelika Dusk στήνει στη Γαλιάντρα ένα 80s party ανοιχτό για όλους
Ψάρια και Ωρίμανση: Το νέο γαστρονομικό βιβλίο του Μαρίνου Σουράνη από τις Εκδόσεις Νεφέλη
Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύει την προστασία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα
Οι Burger project στον Κήπο του Μεγάρου με ένα ξέφρενο πάρτι για όλη την οικογένεια
Το Φεστιβάλ Αθηνών γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με μια δωρεάν συναυλία στο Ηρώδειο
Τα μάτια στη Γάζα: Παλαιστίνιοι, Ισραηλινοί και Έλληνες ενώνουν τις φωνές τους σε μια εκδήλωση στην Τεχνόπολη
Το Official Pre-Primer Event είναι γεγονός – Με headliners τους Francis Mercier και Nitefreak
Ο Πάνος Μουζουράκης κάνει… μπουμ στον Κήπο του Μεγάρου
Fallen Trees: Ένα θεατρικό φεστιβάλ για το περιβάλλον στο Άλσος Γαλατσίου με δωρεάν είσοδο
Ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη για μια καλοκαιρινή συναυλία