MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.

Monopoli Team

LOOΜ: Μια διαμεσική performance από το GesamtAtelier στο Μέγαρο

Η Κυριακή Νασιούλα και ο Αργύρης Αγγελή, το ντουέτο των ιδρυτών του GesamtAtelier, έρχονται για δεύτερη φορά στην Αθήνα από το Λονδίνο και συμμετέχουν, με την παράσταση «LOOΜ» (αργαλειός), στον διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο συνυφαίνονται οι ατομικές εμπειρίες και η συλλογική ταυτότητα ενός τόπου, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το «LOOΜ» συνδυάζει μεταβαλλόμενες κατασκευές με σύγχρονο χορό, λόγο, σύνθεση ήχου και διαδραστικές βιντεοπροβολές, είναι δηλαδή μια διαμεσική παράσταση. Μαρτυρίες, υλικά και σώματα των δημιουργών, των χορευτριών και των μελών της ομάδας πλέκονται μαζί συνθέτοντας μια συλλογική βιογραφία.
Πέμπτη 3/2, 21:00
10-15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Πολύ Mακριά, της Caryl Churchill στο Θέατρο 104

Το ευφυές δυστοπικό έργο της Churchill που σόκαρε το κοινό το 2000 όταν δημοσιεύτηκε και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο με επιτυχία, παραμένει προφητικό και επίκαιρο, καταδεικνύοντας ότι αν ξεκινήσεις πόλεμο βαφτίζοντας εχθρούς σου τους πάντες και τη Φύση, τότε κι αυτοί θα κάνουν το ίδιο. Το CinemaAlive και η Ομάδα ΕΝΑ παρουσιάζουν το «Πολύ Mακριά» σε μια νέα παράσταση που παρουσιάζεται στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκλάβου, με τους Σάββα Κοβλακά, Έλενα Παπαβασιλείου, Μαρίτα Τζατζαδάκη, θέτοντας τα αμείλικτα δεδομένα του έργου.
Πέμπτη 3/2, 21:30
12-14€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Λάθος χώρα, του Γκαζμέντ Καπλάνι στο θέατρο Πόρτα

Η παράσταση «Λάθος Χώρα», σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση, παρουσιάζεται για λίγες ημέρες ακόμη, έως τις 6 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Πόρτα. Ο Παντελής Φλατσούσης διερευνά τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και θεάτρου ντοκιμαντέρ, σκηνοθετώντας αυτήν τη φορά μία παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gazmend Kapllani. Το έργο αντιπαραβάλλεται με προσωπικές ιστορίες μεταναστών από την Αλβανία, επιχειρώντας να εξερευνήσει τους τρόπους που αλληλοδιαπλέκονται η μυθοπλασία με την πραγματικότητα, το ατομικό με το συλλογικό βίωμα και η ιστορία με την καθημερινότητα.
Πέμπτη 3/2, 21:00
5-18€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού, του Ντάριο Φο στο Θέατρο Γκλόρια

Ο Ντάριο Φο βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλία σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική, καυστική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, τα κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα “τυφλή” δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς. Μέσα από μια έξυπνη και επίκαιρη κωμωδία, η εξουσία ξεγυμνώνεται και παρουσιάζονται τα “αδιάσειστα” στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την ενοχοποίηση κάποιου. Με αφορμή το έργο αυτό του Ντάριο Φο, ο Γιάννης Κακλέας παρουσιάζει στο Θέατρο Γκλόρια τον «Τυχαίο θάνατο ενός αναρχικού» με δαιμονική ενέργεια τραγούδια, ζωντανή μουσική και καυστικό χιούμορ από μια ομάδα ηθοποιών που παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, διακωμωδώντας βιωματικά το δικό τους σήμερα μέσα από την ιστορία του έργου.
Πέμπτη 3/2, 21:00
15-18€
Θέατρο Γκλόρια, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Η Σιωπηλή Λίμνη, του Νταβίντ Ντεσόλα στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Το βραβευμένο έργο του ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα, «Η Σιωπηλή Λίμνη», επέλεξε να παρουσιάσει, για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, η Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου. Τους τρεις αινιγματικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης. Μία ιστορία που ισορροπεί ανάμεσα στο ψυχολογικό θρίλερ και το ερωτικό δράμα, τις άμυνες των ηρώων της απέναντι σε μια σύγχρονη αδυσώπητη κοινωνία.
Πέμπτη 3/2, 21:15
16€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b