MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

Monopoli Team

Τα Κορίτσια δεν Πρέπει να Παίζουν Ποδόσφαιρο, της Μάρτα Μπουτσάκα στο Θέατρο 104

Το έργο της Marta Buchaca, «Τα Κορίτσια δεν Πρέπει να Παίζουν Ποδόσφαιρο», που γράφτηκε το 2009 και μεταφέρθηκε στο κινηματογράφο το 2014, ανεβαίνει τώρα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ-Δημήτρη Ψαρρά και σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, στο Θέατρο 104 με τους Αντώνη Γιαννακό, Νίνα Λαμπριανίδη και Βάγια Ματαφτσή. Μια ιστορία όπου πίσω από κάθε δράση, κάθε απορία και κάθε λέξη , ξετρυπώνει η κρίση των συναισθημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις , πάσης φύσεως, στη σύγχρονη εποχή!
Δευτέρα 31/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι 

Ανάμεσα σε δύο κόσμους, του Ιβάν Τουργκένιεφ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η τελευταία και πιο διάσημη νουβέλα του Ιβάν Τουργκένιεφ είναι μια ερωτική και μεταφυσική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός, όπως την κατέγραψε με μοναδικό τρόπο ο Ρώσος κλασικός συγγραφέας. Απόψε, το κύκνειο άσμα του Τουργκένιεφ, που είναι και το μοναδικό του έργο που κινείται σε μεταφυσικά επίπεδα, θα δει για πρώτη φορά το φως ελληνικής θεατρικής σκηνής στο Σύγχρονο θέατρο, σε μια παράσταση με τίτλο «Ανάμεσα σε δύο κόσμους». Η παράσταση πλαισιώνεται ηχητικά από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του Φρεντερίκ Σοπέν ο οποίος έζησε την ίδια περίοδο με τον συγγραφέα, δημιουργώντας μια ρομαντική και έντονα νοσταλγική ατμόσφαιρα.
Δευτέρα 31/1, 21:15
Από 10€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι 

Το καθημερινό τραγούδι του απείρου, από τη Θεατρική ομάδα Loxodox στο Μπάγκειον

Η Θεατρική Ομάδα Loxodox παρουσιάζει από σήμερα και για δέκα μόνο παραστάσεις, το έργο «Το καθημερινό τραγούδι του απείρου» σε σκηνοθεσία Αλκίνοου Δωρή στο Μπάγκειον. Στο έργο ο γυναικείος λόγος πρωτοστατεί. Οι μονόλογοι μίας ανερχόμενης ηθοποιού και μίας γυναίκας εθισμένης στο αλκοόλ περιπλέκονται και δημιουργούν ένα διαχρονικό διάλογο με φόντο τα όνειρα και τις ανησυχίες τους. Το έργο «ηχεί» στα αυτιά των θεατών – επισκεπτών της αίθουσας χορού σαν ένα καθημερινό τραγούδι προς τα μύχια της ψυχής και τους απελευθερώνει.
Δευτέρα 31/1, 21:00
Από 5€
Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα

Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε! Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Φούρνος

Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ και η σκηνοθέτις Μαρία Σάββα συνεχίζουν την προσέγγιση της μικρής φόρμας, του διηγήματος στο θέατρο. Το έργο «Όνειρο ή Εφιάλτης; Ξυπνήστε! Έξι μικρές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ» παρατείνει τις παραστάσεις έως τις 22 Φεβρουαρίου 2022, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Φούρνος. Το έργο βασίζεται σε έξι μικρά διηγήματα του Άντον Τσέχωφ που συγκαταλέγονται στα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας: «Θέλω να κοιμηθώ», «Ο θάνατος ενός δημόσιου υπαλλήλου», «Τα στρείδια», «Ο πόνος» «Το ρομάντσο του κοντραμπάσο» και «Το βιολί του Ρότσιλντ», που ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή.
Δευτέρα 31/1, 21:00
Από 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Οι Ναυαγοί, της Ηρώς Μπέζου στο Θέατρο Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» παρουσιάζετααι στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Τρεις ηθοποιοί, η Σοφία Κόκκαλη, ο Γιάννος Περλέγκας και ο Μιχάλης Τιτόπουλος ξετυλίγουν με την ερμηνεία τους τις σχέσεις των τριών ηρώων του έργου.
Δευτέρα 31/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b