MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Κυριακή 30 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 30 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Οι Άθικτοι, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στον Νέο Ακάδημο

Στον Νέο Ακάδημο συνεχίζονται οι παραστάσεις για τους «Άθικτους» (The Intouchables), το βραβευμένο αριστούργημα των Olivier Nakache και Éric Toledano, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν τόσο δυνατά, δημιουργώντας μια αξεπέραστη φιλία.
Κυριακή, 30/1, 18:00
Από 15€
Νέος Ακάδημος, Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα

Η μηχανή του Τούρινγκ, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου

Το πολυβραβευμένο έργο «Η μηχανή του Τούρινγκ», παρουσιάζεται στο Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, με πρωταγωνιστή τον Ορφέα Αυγουστίδη στον ρόλο του Άλαν Τούρινγκ, του ανθρώπου που έσπασε τον κωδικό των ναζί και άλλαξε την πορεία του δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, συμβάλλοντας καθοριστικά στην λήξη του το 1945.
Κυριακή, 30/1, 20:00
Από 15€
Νέο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 και Πλαταιών, Κεραμεικός

Όπως πάει το ποτάμι, του Μάρτιν Σέρμαν στο Θέατρο Σταθμός

Σαράντα χρόνια μετά το θρυλικό «Μπεντ», το τελευταίο έργο του Μάρτιν Σέρμαν, «Όπως πάει το ποτάμι», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και σκηνοθεσία του Γιάννη Λεοντάρη, συνεχίζει τις παραστάσεις στο Θέατρο Σταθμός. Πρόκειται για μια μοναδική ερωτική ιστορία που ισορροπεί με δεξιοτεχνία ανάμεσα στο χιούμορ και τη συγκίνηση. Το έργο αποτυπώνει τους θριάμβους και τις ήττες του κινήματος των ομοφυλοφίλων, πενθώντας και γιορτάζοντας αντίστοιχα για τα φαντάσματα του παρελθόντος, αλλά και για τις διεκδικήσεις του παρόντος και του μέλλοντος.
Κυριακή, 30/1, 18:00
Από 13€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο

Φλανδρώ, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Θέατρο Φούρνος

Το Αθηναϊκό Μουσικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση Φλανδρώ – Το Αγνάντεμα και το Άνθος του γιαλού του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στο θέατρο Φούρνος, σε μουσική σύνθεση και σύλληψη της Φένιας Παπαδόδημα. Ένα σύγχρονο ντουέτο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Γωγώ Ξαγαρά στην άρπα και Ήβη Παπαθανασίου στο τσέλο, συμπράττουν με τη Φένια Παπαδόδημα στην ερμηνεία των κειμένων και το τραγούδι και με τον Γιώργο Παλαμιώτη στο ηλεκτρικό μπάσο και τη δημιουργία ηχητικών τοπίων. Μέσα από πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις της Φένιας Παπαδόδημα μοιράζονται την μαγεία του Παπαδιαμάντη.
Κυριακή, 30/1, 20:30
Από 8€
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» στο Θέατρο Άβατον

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» ολοκληρώνει σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του έργου «Το Υπουργείο της Υπέρτατης Ευτυχίας» της σπουδαίας ακτιβίστριας και βραβευμένης συγγραφέας Αρουντάτι Ρόϊ στο Θέατρο Άβατον. Η σκηνική δράση πραγματοποιείται συνδυάζοντας διαφορετικά είδη θεάτρου, όπως το σωματικό θέατρο, την παντομίμα, ενώ χρησιμοποιούνται οι συμβολικές χειρονομίες (mudras) των ασιατικών παραδόσεων σε συνδυασμό με τον ινδικό κλασικό χορό Bharat Natyam. Η παράσταση αποτελεί ένα καλλιτεχνικό έργο, που απευθύνεται τόσο σε κωφούς, όσο και ακούοντες θεατές, ενώ συνοδεύεται από Ελληνικούς Υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους.
Κυριακή, 30/1, 19:00
Από 5€
Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Κεραμεικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b