MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για το Σάββατο 29 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Αντρέα Σενιέ, του Ουμπέρτο Τζορντάνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μια εμβληματική όπερα σαρωτικής μουσικής δύναμης, ο «Αντρέα Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, ανοίγει το 2022 για την Εθνική Λυρική Σκηνή και παρουσιάζεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ, σε μουσική διεύθυνση Φιλίπ Ωγκέν και σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν πρωταγωνιστές διεθνούς ακτινοβολίας, όπως οι Μαρσέλο Πουέντε, Μαρσέλο Άλβαρες, Τσέλια Κοστέα, Εύα-Μαρία Βέστμπρουκ, Δημήτρης Πλατανιάς, Ελτσίν Αζίζοφ
Σάββατο 29/1, 19:30
Από 10-90€
Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ο Κουρέας της Σεβίλλης, του Μπομαρσέμε στο Θέατρο Ακροπόλ

Η Σοφία Σπυράτου στήνει φέτος μία παράσταση κωμική, φασαριόζικη και ονειροπόλα, ενσωματώνοντας σύγχρονα στοιχεία και ταξιδεύοντας τον θεατή μέσα από την καινούρια μετάφραση- διασκευή της Λουίζας Μητσάκου, με μία γλώσσα σημερινή. Το ρόλο του Φίγκαρο αναλαμβάνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος ερμηνεύει και την περίφημη άρια του Ροσίνι…ελαφριά πειραγμένη. Στο ρόλο του Ντοτόρε Μπαρτόλο ο Φάνης Μουρατίδης. Ο δεκαεπταμελής θίασος αποτελείται από ταλαντούχους ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς καθώς και ζωντανή ορχήστρα.
Σάββατο 29/1, 18:00 & 21:00
Από 15€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

Η Βίλα (Ο δρόμος που δεν πήραν), του Γκιγιέρμο Καλδερόν στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού

Το έργο του Γκιγιέρμο Καλδερόν με τίτλο «Η Βίλα» συνεχίζει τις παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Λητώς Τριανταφύλλου. Τρεις γυναίκες που τις λένε «Αλεχάνδρα» συναντιούνται σε ένα δωμάτιο, επιφορτισμένες με το καθήκον να αποφασίσουν το μέλλον της Βίλας Γκριμάλντι, ενός υπαρκτού χώρου βασανιστηρίων και δολοφονιών της Χιλής κατά την δικτατορία του Αουγκούστο Πινοσέτ (1973-1990). Με χιούμορ και δραματική μαεστρία, ο Χιλιανός συγγραφέας Guillermo Calderón, δημιουργεί τρεις σύγχρονους χαρακτήρες, που ανυποψίαστοι μπαίνουν σε ένα παιχνίδι ανάκτησης της προσωπικής τους ιστορίας.
Σάββατο 29/1, 21:00
Από 12€
Μικρό Θέατρο Κεραμεικού, Ευμολπιδών 13, Γκάζι

Ο Γιατρός της Τιμής του, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

«Ο Γιατρός της Τιμής του», ένα από τα αριστουργήματα του σπουδαίου δραματουργού του χρυσού αιώνα στην Ισπανία, του Πέδρο Καλντερόν ντε λα Μπάρκα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Μια παράσταση σκοτεινή και ποιητική, που εναλλάσσει τη δυναμική πλοκή με φιλοσοφικούς τόνους και το ερωτικό θρίλερ με το σαρδόνιο χιούμορ.
Σάββατο 29/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

Έκτορος Κάθαρσις, του Δημήτρη Λάλου στο Tempus Verum εν Αθήναις

Το «Έκτορος Κάθαρσις» είναι η Ιλιάδα από την πλευρά του Έκτορα. Ο Δημήτρης Λάλος, με όχημα το ομηρικό έπος, επιχειρεί αφενός την ανάδειξη του μύθου από την σκοπιά του Έκτορα – μία σπάνια προσέγγιση του κειμένου- αφετέρου την «αποκατάσταση» του ήρωα στη θέση που του αρμόζει, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τα υψηλά ιδανικά που διέπουν τα Ομηρικά Έπη.
Σάββατο 29/1, 20:00
Από 16€
Tempus Verum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b