MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Κυριακή 23 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 23 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Glorious: Η πιο φάλτσα σοπράνο που πέρασε απ’ τη γη στο Θέατρο Ήβη

Τη διασκεδαστική αλλά και γλυκόπικρη ιστορία της φάλτσας ντίβας Florence Foster Jenkins διασκευάζει και σκηνοθετεί η Θέμις Μαρσέλλου, με την σταρ της stand up comedy Κατερίνα Βρανά στον ρόλο της Φλόρενς και τον Γιώργο Καπουτζίδη, τον οποίο επιτέλους ξαναβλέπουμε στο θέατρο μετά από καιρό, στο ρόλο του συντρόφου και μάνατζέρ της, St Clair Bayfield.
Κυριακή, 23/1, 21:00
Από 12€
Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή

Η Βασίλισσα της Ομορφιάς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη στο Σύγχρονο Θέατρο

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας σύγχρονης δραματουργίας, «Η Βασίλισσα της Ομορφιάς» του Μάρτιν ΜακΝτόνα από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, επέστρεψε για τρίτη χρονιά, αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο και συνεχίζει τις παραστάσεις για λίγο καιρό ακόμη. Μια τραγωδία για την ανθρώπινη μοναξιά, με μαύρο, διαβρωτικό χιούμορ, με έντονο σασπένς και μεγάλες ανατροπές. Μια βαθιά τομή στη σύγχρονη ζωή, μια ανατομία των σχέσεων με επιθετικό και βίαιο τρόπο αλλά και βαθιές ανθρώπινες ρωγμές, ένα έργο ωμού ρεαλισμού αντίστοιχο του in yer face theatre που αναπτύχθηκε στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του ‘90.
Κυριακή, 23/1, 18:15
Από 16€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 43-45, Κεραμεικός

Good People στο θέατρο Αποθήκη

Το βαθιά ανθρώπινο και άγρια χιουμοριστικό θεατρικό έργο του βραβευμένου με Pulitzer Αμερικάνου συγγραφέα David Lindsay-Abaire, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο Αποθήκη. Είναι η πρώτη σκηνοθεσία που υπογράφει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους. Πρόκειται για ένα έργο σκληρό και συγχρόνως τρυφερό που πραγματεύεται με στεγνό και βιτριολικό χιούμορ το παγκόσμιο τελικά παραμύθι του αμερικάνικου ονείρου. Το πόσο αξιοκρατικά και απλόχερα προσφέρεται στον καθέναν, η δυνατότητα «να πιάσει την καλή» και να ξεφύγει από τη μιζέρια και την ταξική του ταυτότητα μόνο με τη σκληρή δουλειά και τη λίγη καλή τύχη. Είναι όντως «ίσες» οι ευκαιρίες για όλους;
Κυριακή, 23/1, 20:00
Από 10€
Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40, Ψυρρή

Girls and Boys, του Dennis Kelly στο Θέατρο 104

Η παράσταση «Girls & Boys», βασισμένη στο έργο του, βραβευμένου με Tony συγγραφέα, Dennis Kelly, παρουσιάζεται για τρίτη χρονιά στο Θέατρο 104. Ένας συνταρακτικός μονόλογος, με τη Δώρα Παρδάλη, που μιλάει για τη βία, την εξουσία, τις σχέσεις των δύο φύλων μέσα στη σύγχρονη πατριαρχική κοινωνία.
Κυριακή, 23/1, 21:15
Από 10€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Μάκμπεθ – ο κύκλος του στΑΙΜΑτος, στο θέατρο Από Μηχανής

Η ανατρεπτική παράσταση «Μάκμπεθ-ο κύκλος του στΑΙΜΑτος», μία διασκευή πάνω στον Μάκμπεθ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ για τρεις ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και πρωτότυπη μετάφραση Γιάννη Νταλιάνη, συνεχίζει στο Από Μηχανής Θέατρο. Ένα παραστατικό ταξίδι κατά το οποίο η αφετηρία των συγκλονιστικών στίχων του Ελισαβετιανού δραματουργού και η πρωτότυπη πλοκή που διατηρείται κι ακούγεται στον πυρήνα της αυτούσια, συναντιούνται με τον προορισμό του νέου κειμένου και της σκηνικής δράσης σε έναν ανατρεπτικό διάλογο επί σκηνής.
Κυριακή, 23/1, 20:15
Από 14€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b