MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τo Σάββατο 22 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και μία συναυλία που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 22 Ιανουαρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη, της Μιμής Ντενίση, στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η πρώτη παράσταση «Σμύρνη μου αγαπημένη», η οποία μεταφέρθηκε πρόσφατα και στον κινηματογράφο, αφήνει τους ήρωες του έργου σε μία βάρκα να ταξιδεύουν προς την Ελλάδα. Η θεατρική παράσταση «Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη» παρουσιάζει τη συνέχεια της ζωής των πρωταγωνιστών, όταν φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία γίνεται η νέα τους πατρίδα. Εκεί, προσπαθούν να επουλώσουν τα τραύματά τους και να χτίσουν ξανά τη ζωή τους. Η Σαλονίκη γίνεται η πατρίδα των προσφύγων. Μια πολυπολιτισμική πόλη με ντόπιους, πρόσφυγες, Πόντιους και Εβραίους που ζουν αρμονικά, παρά τις διαφορές τους. Το έργο παρακολουθεί την πορεία της οικογένειας, και πολλών νέων χαρακτήρων, την περίοδο από την καταστροφή μέχρι την αρχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, η Φιλιώ Μπαλτατζή  – την οποία υποδύεται η Μιμή Ντενίση –  και η οικογένειά της δεν ξεχνά ποτέ τη «Σμύρνη» της…
Σάββατο 22/1, 20:00
Από 8€
Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος

Hair The Musical στο θέατρο Ριάλτο

To πολυβραβευμένο μιούζικαλ HAIR, κοιτά στον καθρέφτη του την πιο tribal rock version του και ετοιμάζεται σιγά σιγά να ρίξει αυλαία στο θέατρο Ριάλτο. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Δημήτρη Μαλισσόβα το δυναμικό και νεανικό καστ της παράστασης μάς παρουσιάζει ένα «πολύχρωμο» αποτέλεσμα σε ένα μιούζικαλ που δεν έχει σταματήσει ποτέ να συναρπάζει με την ξεκάθαρη πολιτική του θέση αλλά και τα εμβληματικά τραγούδια του. Κομμάτια που έγιναν ύμνοι του αντιπολεμικού κινήματος για το Βιετνάμ και καθόρισαν τον όρο rock musical, όπως το «Age of Aquarius» και το «Let the sunshine in» ακούγονται live επί σκηνής – τα περισσότερα από αυτά στην πρωτότυπη εκδοχή τους στα αγγλικά – πιο σύγχρονα από ποτέ!
Σάββατο 22/1, 18:00
Από 14€
Θέατρο Ριάλτο, Κυψέλης 54, Κυψέλη

170 τετραγωνικά (Moonwalk) του Γιωργή Τσουρή στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Μετά από τις συνεχόμενες sold out παραστάσεις τις δύο πρώτες σεζόν, μέχρι και τo απροσδόκητο κλείσιμο των θεατρικών σκηνών, το βραβευμένο νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, επέστρεψε για τρίτη χρονιά, στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης. Με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, η παράσταση ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία «για όλη την οικογένεια», με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.
Σάββατο 22/1, 18:00
Από 12€
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

Το υπέροχό μου διαζύγιο, της Τζεραλντίν Άρον στο Μικρό Άνεσις

Το έργο «Το υπέροχό μου διαζύγιο», σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεων στο Θέατρο Μικρό Άνεσις στις 23 Ιανουαρίου. Η Ιρλανδή συγγραφέας Τζεραλντίν Άρον, με χιούμορ, αυτοσαρκασμό και ζωντάνια, μάς παροτρύνει να ζήσουμε μαζί με την χωρισμένη Άντζελα – την οποία υποδύεται η Φαίδρα Δρούκα – όλες τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αποφάσεις, και τις καινούργιες εμπειρίες μιας γυναίκας που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής της, στο αναπάντεχο διαζύγιο! Μιας γυναίκας έξυπνης μεν αλλά και παιδιάστικα αφελής -λόγω συζυγικών υποχωρήσεων- τρυφερής, δοτικής αλλά και συνάμα φοβισμένης, επίσης λόγω συζυγικών υποχωρήσεων, χαρούμενης και ταυτόχρονα θλιμμένης.
Σάββατο 22/1, 21:00
Από 12€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 

Συναυλία

Η Νατάσα Θεοδωρίδου στο Θέατρο Παλλάς

Η Νατάσα Θεοδωρίδου, μετά τις έξι εορταστικές συναυλίες στο Θέατρο Παλλάς,  μας προσκαλεί και πάλι σε μια μουσική γιορτή, με όλα εκείνα τα τραγούδια που μάς κάνουν κάθε φορά να ερωτευόμαστε, να ταξιδεύουμε και να τραγουδάμε μαζί της. Η Νατάσα Θεοδωρίδου ερμηνεύει τις διαχρονικές της επιτυχίες, τραγούδια της από τον τελευταίο της δίσκο «Η ερωτική Νατάσα», αγαπημένα τραγούδια του κοινού που αναδείχθηκαν μετά από online ψηφοφορία, αλλά και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες της «Έξαψη» και «Υπάρχω για σένα». Μαζί της επί σκηνής, ο τραγουδιστής Κώστας Καραφώτης.
Σάββατο 22/1, 21:00
Από 20€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b