MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής
Monopoli Team

Θέατρο

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Το έργο-σταθμό της ρώσικης δραματουργίας «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, με μια την 13μελή ομάδα νέων και παλαιότερων ηθοποιών και σε νέα έμμετρη μετάφραση της Έλσας Ανδριανού, συνεχίζει τις παραστάσεις του έως τα τέλη του Ιανουαρίου. Η νέα σύγχρονη προσέγγιση του Στάθη Λιβαθινού πάνω στην κλασική αυτή ρώσικη κωμωδία επιχειρεί να αναδείξει τις -σχεδόν σκανδαλώδεις- αναλογίες του με το δικό μας “σήμερα” και συνομιλεί με τη δηκτική ανατομία των αρχών του ρωσικού 19ου αιώνα που έχει φιλοτεχνήσει ο Γκριμπογέντοφ αξιοποιώντας τα μοτίβα της κλασικής ευρωπαϊκής κωμωδίας κάτω από τα οποία αναδύονται συνεχώς η ανελέητη κριτική και η πικρή επίγνωση.
Πέμπτη 20/1, 20:30
Από 18€
Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Κομμώτριες-Μεταπολίτευση, του Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Θέατρο Θησείον

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός παρουσιάζει για λίγο ακόμη την παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση. Τζιανγκ – Σιν – Μπι – Σιν – Φαντάσου την καρδιά μου δική σου», μια αναδρομή στην εποχή της μεταπολίτευσης, στο Θέατρο Θησείον. Ένα έργο για την επικαιρότητα του παρελθόντος με μικρές περφόρμανς σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Πέμπτη 20/1, 20:30
Από 15€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα 

Φαίδρας Έρως, της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Σφενδόνη

Τελευταία παράσταση για το «Φαίδρας Έρως» – υπό την ρηξικέλευθη οπτική της Άντζελας Μπρούσκου – που παρουσιάζεται για το Θέατρο Σφενδόνη. Το έργο αυτό της Σάρα Κέιν αποτελεί μια σύγχρονη και πρωτότυπη εκδοχή της ιστορίας της Φαίδρας με μακρινές επιρροές από την ελληνική μυθολογία, αλλά και τον Σενέκα. Μια τολμηρή και προκλητική αναθεώρηση του μύθου μέσα από το εμμονικό και καταστροφικό πάθος της Φαίδρας για τον θετό γιο της Ιππόλυτο. Το έργο αποκαλύπτει την βίαιη φύση του έρωτα μέσα από τη δυσλειτουργία μιας σεξουαλικά διεφθαρμένης βασιλικής οικογένειας σε μια κοινωνία που έχει ως θρησκεία την λατρεία διασημοτήτων.
Πέμπτη 20/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα του Λουίτζι Πιραντέλλο στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Δύο ηθοποιοί και μία μουσικός, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Παπαδόπουλου, ξεδιπλώνουν τις υπαρξιακές αγωνίες τους και συζητούν για θέματα που απασχολούσαν και συνεχίζουν να απασχολούν τους ανθρώπους, στη διασκευή του έργου «Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα» του Λουίτζι Πιραντέλλο, βασισμένο στη μετάφραση του Λ. Μυριβήλη, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου. Μία φιλοσοφική συζήτηση με τη συνοδεία του πιάνου επί σκηνής γίνεται ένας ύμνος προς τη ζωή.
Πέμπτη 20/1, 21:00
Από 8€
Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

Ολεάννα, του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο Αργώ

Στην « Ολεάννα» ο Ντέιβιντ Μάμετ εξερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, μελετώντας τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα, καθώς και τις σχέσεις εξουσίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος, ενός συστήματος που, είτε δημιουργεί ‘πελατειακές σχέσεις’ στους συμμετέχοντες, είτε δίνει άλλοθι σε συναισθηματικές αναπηρίες. Το έργο είναι μια μηχανή παραγωγής ερωτημάτων τα οποία συνοδεύουν τον θεατή μέρες μετά την παρακολούθηση της παράστασης. Ερωτήματα που σήμερα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο απενοχοποιημένα να γκρεμίζει το μέλλον ενός άλλου; Πόσο επηρεάζει η συλλογικότητα την ατομική συνείδηση; Φίλιππος Σοφιανός και Μαριλένα Λιακοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια παράσταση για τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα.
Πέμπτη 20/1, 21:15
Από 10€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 28-29 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Αγορές
The Meet Market #EasterEdition 2026 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
«Γιοζεφίνε η αοιδός» του Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή, Σπύρος Γραμμένος - Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Κύτταρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Εκδηλώσεις
Vamvakou Mountain Run: Για 6η φορά στις πλαγιές του Πάρνωνα!
Εκδηλώσεις
Η «Άννα Μπολένα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Παιδί Τραύμα με τη «Δεύτερη Ζωή» στο AΝ Club– Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων