MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο για την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής
Monopoli Team

Θέατρο

Συμφορά από το πολύ μυαλό, του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων-Λευτέρης Βογιατζής

Το έργο-σταθμό της ρώσικης δραματουργίας «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Αλεξάντρ Γκριμπογέντοφ σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, με μια την 13μελή ομάδα νέων και παλαιότερων ηθοποιών και σε νέα έμμετρη μετάφραση της Έλσας Ανδριανού, συνεχίζει τις παραστάσεις του έως τα τέλη του Ιανουαρίου. Η νέα σύγχρονη προσέγγιση του Στάθη Λιβαθινού πάνω στην κλασική αυτή ρώσικη κωμωδία επιχειρεί να αναδείξει τις -σχεδόν σκανδαλώδεις- αναλογίες του με το δικό μας “σήμερα” και συνομιλεί με τη δηκτική ανατομία των αρχών του ρωσικού 19ου αιώνα που έχει φιλοτεχνήσει ο Γκριμπογέντοφ αξιοποιώντας τα μοτίβα της κλασικής ευρωπαϊκής κωμωδίας κάτω από τα οποία αναδύονται συνεχώς η ανελέητη κριτική και η πικρή επίγνωση.
Πέμπτη 20/1, 20:30
Από 18€
Θέατρο Οδού Κυκλάδων, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

Κομμώτριες-Μεταπολίτευση, του Μιχαήλ Μαρμαρινού στο Θέατρο Θησείον

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός παρουσιάζει για λίγο ακόμη την παράσταση «Κομμώτριες – Μεταπολίτευση. Τζιανγκ – Σιν – Μπι – Σιν – Φαντάσου την καρδιά μου δική σου», μια αναδρομή στην εποχή της μεταπολίτευσης, στο Θέατρο Θησείον. Ένα έργο για την επικαιρότητα του παρελθόντος με μικρές περφόρμανς σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.
Πέμπτη 20/1, 20:30
Από 15€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα 

Φαίδρας Έρως, της Σάρα Κέιν σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου στο Θέατρο Σφενδόνη

Τελευταία παράσταση για το «Φαίδρας Έρως» – υπό την ρηξικέλευθη οπτική της Άντζελας Μπρούσκου – που παρουσιάζεται για το Θέατρο Σφενδόνη. Το έργο αυτό της Σάρα Κέιν αποτελεί μια σύγχρονη και πρωτότυπη εκδοχή της ιστορίας της Φαίδρας με μακρινές επιρροές από την ελληνική μυθολογία, αλλά και τον Σενέκα. Μια τολμηρή και προκλητική αναθεώρηση του μύθου μέσα από το εμμονικό και καταστροφικό πάθος της Φαίδρας για τον θετό γιο της Ιππόλυτο. Το έργο αποκαλύπτει την βίαιη φύση του έρωτα μέσα από τη δυσλειτουργία μιας σεξουαλικά διεφθαρμένης βασιλικής οικογένειας σε μια κοινωνία που έχει ως θρησκεία την λατρεία διασημοτήτων.
Πέμπτη 20/1, 21:00
Από 10€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Αθήνα

Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα του Λουίτζι Πιραντέλλο στο θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Δύο ηθοποιοί και μία μουσικός, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Παντελή Παπαδόπουλου, ξεδιπλώνουν τις υπαρξιακές αγωνίες τους και συζητούν για θέματα που απασχολούσαν και συνεχίζουν να απασχολούν τους ανθρώπους, στη διασκευή του έργου «Ο Άνθρωπος με το Λουλούδι στο Στόμα» του Λουίτζι Πιραντέλλο, βασισμένο στη μετάφραση του Λ. Μυριβήλη, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου. Μία φιλοσοφική συζήτηση με τη συνοδεία του πιάνου επί σκηνής γίνεται ένας ύμνος προς τη ζωή.
Πέμπτη 20/1, 21:00
Από 8€
Θέατρο Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα

Ολεάννα, του Ντέιβιντ Μάμετ στο θέατρο Αργώ

Στην « Ολεάννα» ο Ντέιβιντ Μάμετ εξερευνά τα όρια των ανθρωπίνων σχέσεων, μελετώντας τις σχέσεις εξουσίας που αναπτύσσονται ανάμεσα στα φύλα, καθώς και τις σχέσεις εξουσίας που δημιουργούνται στο πλαίσιο του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος, ενός συστήματος που, είτε δημιουργεί ‘πελατειακές σχέσεις’ στους συμμετέχοντες, είτε δίνει άλλοθι σε συναισθηματικές αναπηρίες. Το έργο είναι μια μηχανή παραγωγής ερωτημάτων τα οποία συνοδεύουν τον θεατή μέρες μετά την παρακολούθηση της παράστασης. Ερωτήματα που σήμερα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο απενοχοποιημένα να γκρεμίζει το μέλλον ενός άλλου; Πόσο επηρεάζει η συλλογικότητα την ατομική συνείδηση; Φίλιππος Σοφιανός και Μαριλένα Λιακοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μια παράσταση για τις σχέσεις εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα.
Πέμπτη 20/1, 21:15
Από 10€
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 13-15, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, χορός συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν το ΣΚ στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Στέγη: Β’ φάση προπώλησης με Tilda Swinton, Λάνθιμο και τις πιο αναμενόμενες παραγωγές της σεζόν
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Εκδηλώσεις
«Ζιζέλ» από το Μπαλέτο της ΕΛΣ, «Ηλέκτρα» του Δημήτρη Τάρλοου στο Θέατρο Πορεία – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Το εμβληματικό «Kontakthof» της Pina Bausch στο Εθνικό, «Αναζητώντας την Ελένη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
«Εκείνος που έκλεψε τη μέρα και πλήρωσε τη νύχτα» από τον Θωμά Μοσχόπουλο, Γαλάνη και Τσαλιγοπούλου στο VOX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Πωλ Άγκνιου διευθύνει το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο του Μπαχ – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Goran Bregovic στην Αθήνα, μια βραδιά στη Λιλιπούπολη με την ΚΟΑ - και όσα άλλα μάς περιμένουν στην πόλη σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα