MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κλείνει οριστικά ο ιστορικός κινηματογράφος Όσκαρ στα Κάτω Πατήσια

Ένα από τα πιο ιστορικά σινεμά της Αθήνας, ο κινηματογράφος Όσκαρ, θα λειτουργήσει για τελευταία φορά, σήμερα.

Photo by Kilyan Sockalingum on Unsplash
Photo by Kilyan Sockalingum on Unsplash
Monopoli Team

Θλίψη προκάλεσε χθες το βράδυ η αναπάντεχη είδηση ότι ένας από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, το σινεμά Όσκαρ, θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του.

Ο ιστορικός κινηματογράφος, άλλοτε ορόσημο της περιοχής απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια, λειτουργούσε πάνω από 5 δεκαετίες στο ίδιο σημείο, στην οδό Αχαρνών. Τη δεκαετία του ’60 ξεκίνησε τη λειτουργία του ως θερινό σινεμά, ενώ στη συνέχεια έγινε ο χειμερινός κινηματογράφος που ξέραμε σήμερα.

Η πορεία του ήταν ιστορική, αφού κατάφερε να επιβιώσει από την έλευση των μεγάλων multiplex κινηματογράφων. Όλα δείχνουν όμως ότι η πανδημία και τα συνεχιζόμενα lockdown, που έπληξαν τόσο τον κλάδο, κατάφεραν να πλήξουν και ένα από τα μακροβιότερα σινεμά της Αθήνας.

Στη σελίδα του κινηματογράφου στο Facebook, λοιπόν, η ιδιοκτησία του σινεμά Όσκαρ δημοσίευσε μία λιτή ανακοίνωση που ανάφερε πως σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου του 2022, είναι η τελευταία μέρα λειτουργίας του και πως στο εξής ο χώρος αλλάζει χρήση.

Αναλυτικότερα διαβάζουμε: “Τίτλοι ΤΕΛΟΥΣ. Αύριο Τετάρτη 12/1/2022, ο κιν/φος Όσκαρ θα λειτουργήσει για #τελευταία φορά. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που από το 1970 ήσασταν κοντά μας, στα δύσκολα και στα εύκολα. Ο χώρος αλλάζει χρήση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας κιν/κα. Θα μας βρείτε στο θερινό μας, Σινέ Λιλά. Ευχαριστούμε. #Αντίο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑARTENS Cinema Nights: Προβολή της ταινίας του Φρανσουά Τρυφώ «Η Αμερικάνικη Νύχτα»12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b