MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
27
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ανοιχτή πρόσκληση για κατάθεση ταινιών και podcast

Το 24 Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς για την κατάθεση ελληνικών ταινιών καθώς και podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Φωτογραφία: Thomas William/Unsplash
Monopoli Team

Πρόσκληση για κατάθεση ελληνικών ταινιών

*Προθεσμία: Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Σταθερός στόχος του Φεστιβάλ είναι η στήριξη της ελληνικής παραγωγής -ταινίες μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης- μέσα από συγκεκριμένα μέτρα, δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο στο πρόγραμμα όσο και στην Αγορά του Φεστιβάλ.

Τα ελληνικά ντοκιμαντέρ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Κάθε χρόνο, δεκάδες ελληνικές παραγωγές φιλοξενούνται στη διοργάνωση, αναδεικνύοντας τις τάσεις της εγχώριας παραγωγής και παρουσιάζοντας το έργο τόσο καθιερωμένων όσο και πολλά υποσχόμενων σκηνοθετών.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν έως 3 ελληνικά ντοκιμαντέρ, διάρκειας άνω των 70 λεπτών. Επίσης, έως 3 ντοκιμαντέρ άνω των 50 λεπτών έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Newcomers για πρώτες ή δεύτερες ταινίες δημιουργών. Παράλληλα, έως 2 ελληνικά ντοκιμαντέρ άνω των 45 λεπτών μπορούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνιστικό Τμήμα Film Forward, το οποίο δοκιμάζει τα όρια της φόρμας του είδους, βλέποντας το ντοκιμαντέρ μέσα από ένα ριζοσπαστικό πρίσμα.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αποτελεί «εισιτήριο» για τα Όσκαρ®, αφού βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου που επέλεξε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών για τη διαμόρφωση της τελικής λίστας των ντοκιμαντέρ που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Πιο συγκεκριμένα, οι ταινίες που κερδίζουν το πρώτο βραβείο στα συγκεκριμένα φεστιβάλ μπαίνουν αυτόματα στη λίστα προ-επιλογής, από την οποία θα προκύψει η τελική πεντάδα των υπoψήφιων ταινιών που θα διεκδικήσουν το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.

Κανονισμός και αιτήσεις συμμετοχής εδώ

Πρόσκληση για κατάθεση podcast

*Προθεσμία: Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Με μία νέα συνεργασία που προσφέρει μια μεγάλη υποτροφία, το τμήμα Podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προσκαλεί με χαρά δημιουργούς podcast από την Ελλάδα και το εξωτερικό να καταθέσουν τα έργα τους.

Το Φεστιβάλ είναι ένα από τα πρώτα στον κόσμο που ενσωμάτωσε τα podcast στο πρόγραμμά του. Φέτος, εκτός από το Βραβείο Καλύτερου Podcast που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο αξίας 2.000 ευρώ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος προσφέρουν το βραβείο – υποτροφία Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ. Ο νικητής του βραβείου – υποτροφία θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project).

Το τμήμα podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης χωρίζεται σε δύο υποτμήματα: το διαγωνιστικό τμήμα podcast και το εκτός συναγωνισμού τμήμα podcast. Τα podcast που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022.

Στο τμήμα podcast μπορούν να συμμετέχουν podcast ελληνικής γλώσσας και αγγλικής γλώσσας, τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Στο τμήμα podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν:

  • podcast μυθοπλασίας
  • podcast τεκμηρίωσης
  • podcast είτε μυθοπλασίας είτε τεκμηρίωσης που ενσωματώνουν συνεντεύξεις στην αφήγησή τους

Τα podcast θα πρέπει να έχουν διάρκεια από 20 έως 30 λεπτά.

Κανονισμός και αιτήσεις συμμετοχής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ποδαρικό με «Πίτσα γλυκόριζα» συνταγής Πολ Τόμας Άντερσον12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
ERTFLIX: Αφιέρωμα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με ταινίες, σειρές & ντοκιμαντέρ
Cine News
Σέρρες: Τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο του 2ου κύκλου
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Γιώργος Λάνθιμος: Ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα “μικρό διάλειμμα” μετά το Bugonia
Cine News
Ο Βιμ Βέντερς στη Στέγη για ένα 3ήμερο αφιέρωμα
Cine News
Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι: Μελισσάνθη και Μαγδαληνή συναντιούνται μετά από χρόνια
Cine News
Halloween Horrors: Αφιέρωμα με 10 κινηματογραφικές νύχτες τρόμου στην COSMOTE TV
Cine News
Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Γνωρίζουμε τους χαρακτήρες της νέας σειράς του MEGA
Cine News
66ο ΦΚΘ με Τζάρμους, Ιπέρ, Τσεμπερόπουλο: Ανακοινώθηκε το φετινό πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Ο Χατζιδάκις στο σινεμά: Μαραθώνιος ταινιών στο Μέγαρο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη