MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ντέιβιντ Μπόουι: Για περισσότερα από 250 εκ. δολάρια πουλήθηκαν στην Warner Chappell Music τα δικαιώματα των τραγουδιών του

Ο δισκογραφικός κολοσσός Warner Chappell Music κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα του μουσικού καταλόγου του εμβληματικού τραγουδιστή και τραγουδοποιού, σε μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές αυτού του είδους έως σήμερα.

Ντέιβιντ Μπόουι: Στην Warner Chappell Music τα δικαιώματα των τραγουδιών του
Monopoli Team

Ύστερα από μια σειρά πολύμηνων διαπραγματεύσεων η δισκογραφική εταιρεία Warner Chappell Music απέκτησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα δικαιώματα ολόκληρου του ρεπερτορίου του σπουδαίου τραγουδιστή-τραγουδοποιού, Ντέιβιντ Μπόουι.

Συγκεκριμένα, στον αξεπέραστο μουσικό κατάλογο του καλλιτέχνη, ο οποίος καλύπτει μια περίοδο έξι δεκαετιών και ανήκει πλέον στην Warner Chappell Music, περιλαμβάνονται τα τραγούδια από τα 26 studio άλμπουμ που κυκλοφόρησαν όσο ο καλλιτέχνης βρισκόταν εν ζωή, καθώς και από το μεταθανάτιο «Toy», το οποίο αναμένεται σε deluxe έκδοση την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022. Ενώ, επιπλέον, στη συμφωνία συμπεριλήφθηκαν δύο studio άλμπουμ του μουσικού συγκροτήματος Tin Machine, του οποίου ο Μπόουι υπήρξε φρόντμαν, singles από διάφορα soundtracks και άλλα πρότζεκτ.

Η συμφωνία, στην οποία εμπεριέχονται, μεταξύ άλλων, εμβληματικά κομμάτια όπως τα «Heroes», «Changes», «Space Oddity», «Fame», «Let’s Dance», «Rebel Rebel», «Golden Years», «Ziggy Stardust», «All the Young Dudes» και η συνεργασία με τους θρυλικούς Queen «Under Pressure», φέρνει σχεδόν ολόκληρη τη μουσική του Ντέιβιντ Μπόουι «κάτω από την ομπρέλα» της Warner.

Εορτασμοί 75 χρόνων από τη γέννηση του Ντέιβιντ Μπόουι

Η ανακοίνωση της εξαγοράς, της οποίας η αξία υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 250 εκατομμύρια δολάρια, γίνεται στο αποκορύφωμα των εορτασμών για τα 75 χρόνια από τη γέννηση του εκλιπόντος καλλιτέχνη, στις 8 Ιανουαρίου. Στους εορτασμούς την κυκλοφορία του boxed set «Brilliant Adventure» (1992-2001) που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο, διαδέχθηκε το άνοιγμα pop-up καταστημάτων, αφιερωμένων στον Μπόουι, σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ στις 7 Ιανουαρίου, αναμένεται το μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο άλμπουμ «Toy» με μεταγενέστερες ηχογραφήσεις τραγουδιών από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Οι μουσικοί κατάλογοι εμβληματικών καλλιτεχνών στα χέρια των δισκογραφικών κολοσσών

Η συμφωνία αποτελεί την τελευταία από μια σειρά εξαγορών της Warner. Πρόσφατα ο δισκογραφικός κολοσσός κατάφερε να αποκτήσει μουσικούς καταλόγους των Μπρούνο Μαρς, Cardi B, Κουίνσι Τζόουνς, Άντερσον. Πάακ, Saweetie και Τζορτζ Μάικλ. Ενώ και άλλες εταιρείες έχουν επιδοθεί τον τελευταίο χρόνο σε ένα «καταναλωτικό όργιο» εξαγοράς μουσικών καταλόγων σπουδαίων καλλιτεχνών: Η Hipgnosis Songs Fund Limited απέκτησε το έργο των Red Hot Chili Peppers καθώς και το 50% των πνευματικών δικαιωμάτων του Νηλ Γιανγκ, ενώ ο Μπομπ Ντίλαν πούλησε τα δικαιώματα του τεράστιου ρεπερτορίου του στη Universal και η Τίνα Τέρνερ στην BMG.

Πηγή: Variety και Rolling Stone Magazine 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b