MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
23
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Spider-Man – No Way Home: Η πρώτη ταινία μέσα στην πανδημία που ξεπέρασε το 1 δις σε εισπράξεις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία φαίνεται να κατάφερε η ταινία «Spider-Man: No Way Home», καθώς έγινε το πρώτο φιλμ στην εποχή της πανδημίας που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δις δολάρια σε εισπράξεις.

Spider-Man - No Way Home: Η πρώτη ταινία μέσα στην πανδημία που ξεπέρασε το 1 δις σε εισπράξεις
Φωτογραφία: Matt Kennedy / Sony Pictures
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Μια ελπιδοφόρα πρωτιά επιφύλασσε το box office για αυτές τις γιορτές στην blockbuster υπερηρωική ταινία «Spider-Man: No Way Home». Την Κυριακή που μας πέρασε το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Τζον Γουότς, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χόλαντ, έγινε το πρώτο φιλμ την εποχή της πανδημίας που ξεπέρασε το 1 δις εισπράξεις παγκοσμίως και το 49ο στην ιστορία συνολικά.

Μάλιστα αυτό συνέβη μόλις την 12η μέρα κυκλοφορίας της ταινίας στις κινηματογραφικές αίθουσες, κατόρθωμα που το τοποθετεί στην τρίτη θέση των ταινιών που ξεπέρασαν σε χρόνο-ρεκόρ το ένα δις στο box office, ισοφαρίζοντας τον «Πόλεμο των άστρων: Επεισόδιο 7 – Η δύναμη ξυπνά» (2015). Με την πρώτη και τη δεύτερη θέση να κατέχουν τα φιλμ «Εκδικητές: Η Τελευαία Πράξη» (2019) και «Εκδικητές: Ο Πόλεμος της Αιωνιότητας» (2018) σε πέντε και έντεκα μέρες αντίστοιχα από την ημέρα κυκλοφορίας τους.

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα σε μια δύσκολη περίοδο

Ως εκ θαύματος, παρά το γεγονός ότι διανύουμε μια περίοδο όπου η εξάπλωση της μετάλλαξης «όμικρον» της νόσου covid-19 είναι ραγδαία και ενώ το «Spider-Man: No Way Home» δεν έχει παιχτεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην Κίνα, την μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον πλανήτη, οι περιπέτειες του Πίτερ Πάρκερ δεν δείχνουν να χάνουν την υπεροχή τους, σπάζοντας μερικά ακόμη ρεκόρ.

Για παράδειγμα η ταινία της Marvel είναι η μοναδική από το 2019 και το «Star Wars: The Rise of Skywalker» και έπειτα που κατάφερε να κάνει πάνω από ένα δις εισπράξεις παγκοσμίως. Κανένα άλλο χολλυγουντιανό φιλμ δεν πλησίασε το αστρονομικό αυτό ποσό τα τελευταία δύο χρόνια. Η πιο πρόσφατη ταινία Τζέιμς Μποντ με τίτλο «No Time to Die», η οποία μέχρι πρότινος κατείχε την πρώτη θέση εισπρακτικά ανάμεσα στις ταινίες του Χόλυγουντ για φέτος, έφτασε μόλις τα 774 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜάρλεν Ντίτριχ: Η κινηματογραφική ζωή της πιο διάσημης «femme fatale» του κλασικού σινεμά12.09.2018

Επιπλέον, το «Spider-Man: No Way Home» κατάφερε να εκθρονίσει από την πρώτη θέση των φιλμ με τις μεγαλύτερες εισπράξεις παγκοσμίως για το 2021 την κινέζικη πολεμική περιπέτεια «The Battle at Lake Changjin» το οποίο έχει συγκετρώσει 902 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία.

Πηγή: Variety, The Hollywood Reporter

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Do You Love Me»: 70 χρόνια Βηρυτός μέσα από ένα καθηλωτικό κινηματογραφικό ταξίδι στη Στέγη
Cine News
Carte blanche στον Λάνθιμο, πρεμιέρες, μεγάλα αφιερώματα: Όλοι οι λόγοι που ανυπομονούμε για τις “Νύχτες Πρεμιέρας”
Cine News
5+1 ταινίες που πρέπει να δεις αν σου άρεσε το καθηλωτικό Fjord
Cine News
Η ΔΕΗ Χρυσός Χορηγός στις «Νύχτες Πρεμιέρας»
Cine News
NAZA: Το ντοκιμαντέρ που συγκλόνισε τη Βενετία, σε πανελλήνια Α’ προβολή στις Νύχτες Πρεμιέρας
Cine News
Κάμπινγκ: Όλα όσα ξέρουμε για την κωμωδία που θα βλέπεις όλη τη νέα σεζόν
Cine News
Ριφιφί: Όλοι οι λόγοι που θα (ξανά) δούμε τη σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια
Cine News
Zendaya παντού: Τι συμβαίνει και βλέπουμε τους ίδιους ηθοποιούς ξανά και ξανά;
Cine News
ΣΚ με Slow Horses – Οι πιο αποτυχημένοι της MI5 επέστρεψαν
Cine News
7ο KinoFest: Ο γερμανόφωνος κινηματογράφος ξανά στην Πάτρα, πιο προσβάσιμος από ποτέ
Cine News
11ο Με τα Μάτια Ανοιχτά: Η γιορτή του ελληνικού ντοκιμαντέρ επιστρέφει στην Ταινιοθήκη
Cine News
Κάμπινγκ: Μετράμε αντίστροφα για την πρεμιέρα – Όσα θα δούμε στα τρία πρώτα επεισόδια