Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.

Monopoli Team
24.12.2021
A
A
Συνταγή για το κέικ
Εκτέλεση
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια

Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Okupa, Kitchen and Listening Bar: Ανανεωμένα μενού και γαστρονομική ταυτότητα με νέο head chef
Ελευθερίου, Καρακάση και Κωνσταντόπουλος με τα “τραγούδια του φθινοπώρου” στον Σταυρό του Νότου
Asmik Grigorian: Η κορυφαία σοπράνο για πρώτη φορά στο Μέγαρο
Απεργία 14ης Οκτωβρίου: Πώς κινούνται τα μέσα μεταφοράς
Έκλεισε το βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Behind the Curtain – “Οι Ερωτευμένοι” του Σαμ Σέπαρντ στο Bios
Έρευνα: Είναι ο καλός ύπνος το μυστικό για υγιή εγκέφαλο;
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 14 Οκτωβρίου
David Byrne και Gorillaz οι headliners του φετινού Release Athens x SNF Nostos
Ο Γιώργος Καραμίχος ξανά στο Θέατρο Τέχνης με το «Vanya»