Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.
Monopoli Team
24.12.2021
A
A
Συνταγή για το κέικ
Εκτέλεση
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alexandra Sieti: Το Broken Heart Syndrome είναι μια υπενθύμιση ότι η ζωή είναι, ακόμη, όμορφη
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Για τους Μάριο Ιορδάνου και Σοφία Καζαντζιάν, η «Κατσαρίδα Κ.» μιλά για όλους όσοι δεν χωρούν πουθενά
Φρέσκα, αφράτα και πεντανόστιμα: 5 μαγαζιά για cookies που πρέπει να δοκιμάσεις
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Free City: 6 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 15-16 Νοεμβρίου
Το Σφάλμα και Raibo παρουσιάζουν την «Τζαμάικα των Βαλκανίων» στο Gagarin 205
Το πιο έξυπνο trick για να ξυπνάτε φρέσκιοι κάθε πρωί
Les Muses Grecques: Έκθεση του Didier Paquignon στην γκαλερί Contemporary Athens