Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.
Monopoli Team
24.12.2021
A
A
Συνταγή για το κέικ
Εκτέλεση
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
5 γυναίκες εικαστικοί εκφράζονται μέσα από τη μεγάλη οθόνη
Η Χριστίνα Κυριαζίδη μάς καλεί σε ένα πολυαισθητηριακό ταξίδι στη θηλυκότητα
Εκεί θα φας όσο θες: 5 all you can eat ασιάτικα στέκια στην Αθήνα
Family Weekend: 10+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Νεκρή φύση σε χαντάκι: Στο Studio Μαυρομιχάλη, μια γυναικοκτονία γίνεται ο “καθρέφτης” της κοινωνίας μας
Δημιουργικές Κυριακές στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ με δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα
Θέατρο Μεταξουργείο: Το μουσικό “Πατάρι” με τη Μαρία Κηλαηδόνη επιστρέφει για 2η χρονιά