Chef's Tips
Γιορτινό κέικ γεμάτο αρώματα από την food blogger Nikis_Food
Ξύλα στο τζάκι, ζεστό τσάι στο φλιτζάνι και ένα υπέροχο κέικ γεμάτο αρώματα από κανέλα, μήλο και βούτυρο να ψήνεται στο φούρνο.
Monopoli Team
24.12.2021
A
A
Συνταγή για το κέικ
Εκτέλεση
- 250 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 150 γρ βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
- 1 αυγό
- 1 φλ τσαγιού γάλα
- 1 κ.γ κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ καρύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 μήλο στο τρίφτη η μικρά κομματάκια
Εκτέλεση
Με ένα σύρμα χτυπάμε την ζάχαρη με το αυγό. Ρίχνουμε το βούτυρο (λιωμένο όχι να καίει) και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα τελευταίο το αλεύρι.
Σε μια φόρμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι να πάει σε όλα τα τοιχώματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά. Ψήνουμε στις αντιστάσεις.
Στολίζουμε με γλάσο και καρύδια.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Nikis_Food εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Χριστούγεννα γεμάτα παιχνίδι και φαντασία στο PLAYMOBIL FunPark
Ακυρώνεται η παγκόσμια περιοδεία του Hellenic Music Ensemble με Μποφίλιου και Χαρούλη
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ με λαμπερό show, μουσική και το πρώτο SNF Run της χρονιάς
Το «Γαλάζιο Μονοπάτι» του Γκαμπριέλ Μασκάρου, τα Χριστούγεννα στους κινηματογράφους
Η Σοφία Κουρτίδου στον Σταυρό του Νότου Plus
Εσυ έχεις δοκιμάσει Τσουρεκόνε; Η MiTo’21 φτιάχνει gourmet πανετόνε με άρωμα Ελλάδας
Μία Pre-Christmas βραδιά με την Cincoro Tequila στο νέο Onuki
Οι Πυξ Λαξ συνεχίζουν στο VOX και τον Ιανουάριο – Με καλεσμένους Ζουγανέλη και Σταρόβα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου: Η νέα κωμωδία της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
Σύμφωνα με την Ευρώπη το σώμα μου, πλέον, μου ανήκει