MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 6 συναυλίες για την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Swinging on the Train: Les Trois Femmes στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Swinging on the Train: Les Trois Femmes στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Μουσικό Βαγόνι Orient Express
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

1. Μέγαρο: Η Χορωδία των Φίλων της Μουσικής μας υποδέχεται στο Φουαγιέ των Μουσών
Musica - Χορωδία των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Musica – Χορωδία των Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών γιορτάζει τα Χριστούγεννα με ένα πλούσιο πρόγραμμα. Έως τις 29 Δεκεμβρίου το Φουαγιέ των Μουσών κατακλύζεται από εορταστικές μελωδίες μέσα από μια σειρά δωρεάν χριστουγεννιάτικων μουσικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή διακεκριμένων καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων. Την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου η Χορωδία των Φίλων της Μουσικής μας υποδέχεται στο Φουαγιέ υπό τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη.
Τρίτη 21/12, 17:30 & 19:00
Είσοδος: ελεύθερη – Πληροφορίες: megaron.gr. | Τηλέφωνο: 210 7282000
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. 

2. Mama sings fire: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Faust
Mama sings fire: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Faust

Mama sings fire: Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου στο Faust

Τι συμβαίνει όταν μία ροκ μάνα, ένας μπασκετικός τύπος, ένας παραλίας και ένας ninja αποφασίζουν να παίξουν μαζί μουσική; Θα το ανακαλύψεις αν βρεθείς στο live των “Mama sings fire”. Θα χορέψεις, θα τραγουδήσεις δυνατά, θα ερωτευθείς και θα ιδρώσεις. Και όλα αυτά σε υπερθετικό βαθμό! Πρόκειται για ένα πάρτυ γεμάτο groove, pure rock n’ roll & fun με μουσικές από τα ‘70s μέχρι το σήμερα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Τρίτη 21/12, 21:30
Είσοδος: 5€ – Προπώληση: 210 3234095, faust.gr
Faust Bar Theatre Arts, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

3. Αnapolontas: Συναυλία & Παρουσίαση δίσκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αnapolontas: Συναυλία & Παρουσίαση δίσκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αnapolontas: Συναυλία & Παρουσίαση δίσκου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

O Άρης Παπαδόπουλος και ο Γρηγόρης Θεοδωρίδης παρουσιάζουν το Αnapolontas («Αναπολώντας»). To Αnapolontas είναι ένα σπονδυλωτό έργο που αποτελείται από τέσσερις μουσικές ιδέες. To «Unnecessary Thoughts» σύνθεση του Γρηγόρη Θεοδωρίδη και τα «Children’s Story», «Stargate» και «Synapseis» του Άρη Παπαδόπουλου. Η μουσική κυματίζει πάνω στην αυτοσχεδιαστική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο μουσικών, σε έναν διάλογο διαρκείας.
Τρίτη 21/12, 20:30
Είσοδος: 7€ έως 12€ – Προπώληση: ticketservices.gr
Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης «Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. | Tηλέφωνο +210 728 2778.

4. Swinging on the Train: Les Trois Femmes στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express
Swinging on the Train: Les Trois Femmes στην Αμαξοστοιχία - Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ - Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Swinging on the Train: Les Trois Femmes στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ – Μουσικό Βαγόνι Orient Express

Οι Les Trois Femmes, είναι ένα γυναικείο, φωνητικό συγκρότημα που αναβιώνει την αισθητική αυτής της εποχής, ερμηνεύοντας συνθέσεις των μεγάλων δημιουργών του 20′ και του 30′ με αυθεντικότητα και περίσσεια αγάπη. Σας περιμένουμε στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express για να ζήσουμε τρεις μαγευτικές Χριστουγεννιάτικες βραδιές, ταξιδεύοντας μαζί πίσω στη χρυσή εποχή του Μεσοπολέμου!
Τρίτη 21/12, 21:30
Είσοδος: 18€ – Προπώληση: viva.gr
Κωνσταντινουπόλεως, Αθήνα 118

5. Οι Music Soup στο Half Note Jazz Club

Μετά από πολύχρονη απουσία, οι Music Soup επιστρέφουν στην Ελλάδα, για μία και μοναδική συναυλία-αφιέρωμα στη μουσική του Burt Bacharach, στο Half Note Jazz Club την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου. Αφού κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ (Cut To The Chase), στην εταιρεία του θρύλου του jazz organ, Tony Monaco, το organ trio στην πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα μετά από καιρό, παρουσιάζει τη μουσική του Burt Bacharach. Κομμάτια όπως «Raindrops keep falling on my head», «I say a little prayer», «Walk on by», «Alfie», «Wives and lovers», «The look of love» και πολλά άλλα έχουν ενορχηστρωθεί γύρω από τον κλασικό ήχο του organ trio, άλλοτε instrumental και άλλοτε με την προσθήκη τραγουδιού.
Τρίτη 21/12, 21:30
Εισιτήριο: 12€ | Προπώληση: viva.gr.
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς. Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | www.halfnote.gr

6. Εορταστική Συναυλία Διαπολιτισμικής Χορωδίας & Χορωδίας 65+ της ΕΛΣ στο Victoria Square Project

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το Victoria Square Project παρουσιάζουν στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net μια ξεχωριστή συναυλία στο εορταστικό πνεύμα των ημερών με τη συμμετοχή της Διαπολιτισμικής Χορωδίας και της Χορωδίας 65+ της ΕΛΣ. Η Διαπολιτισμική Χορωδία με μαέστρο την Άννα Λινάρδου και η Χορωδία 65+ με τη μαέστρο Δήμητρα Παπασταύρου θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά κάλαντα από τη Θράκη και την Ικαρία καθώς και υπέροχα τραγούδια από την Ήπειρο και την Ουκρανία μέχρι τη Νότια Ιταλία. Τις χορωδίες θα συνοδεύσουν οι πιανίστες Δήμητρα Κοκκινοπούλου και Κώστας Παπαθύμνιος από τη Διαπολιτισμική Χορωδία και τη Χορωδία 65+ αντίστοιχα καθώς και οι μουσικοί Μάρθα Παπαδογιάννη-Κουραντή (βιολοντσέλο), Στάθης Κουτούζος (κρουστά), Σοφία Ζαφειρίου (βιολί) από τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ.
Τρίτη 21/12, 19:00
Ελεύθερη είσοδος με δελτία εισόδου
Victoria Square Project, Ελπίδος 13, Πλατεία Βικτωρίας. Τηλ: :+30 2130442783. email: [email protected] | https://www.victoriasquareproject.gr/?lang=el

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b