MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1.Μίστερο Μπούφο, του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Άνεσις.

Το έργο του Ντάριο Φο Μίστερο Μπούφο (Το Κωμικό Μυστήριο) ανεβαίνει την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο θέατρο Άνεσις, με την σκηνοθετική σφραγίδα του Νικορέστη Χανιωτάκη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια σειρά σύντομων μονολόγων με θέματα, που προέρχονται από τα βιβλικά απόκρυφα και δημοφιλείς ιστορίες της ζωής του Χριστού. Ο τίτλος του έργου είναι δανεισμένος από το «Mystery-Bouffe» του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι.
Δευτέρα 20/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 16 ευρώ κανονικό, 12 ευρώ μειωμένο (μαθητές, φοιτητές, πολύτεκνοι, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι), 10 ευρώ (ανέργων, ΑΜΕΑ & ομαδικό άνω των 10 ατόμων). Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσίς, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα, τηλ. 2107718943

2.Φύλακας μιας Επανάστασης, του Μάνου Καρατζογιάννη στο θέατρο Σταθμός.

Η παράσταση του Μάνου Καρατζογιάννη «Φύλακας μιας Επανάστασης» επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός, από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Ο Γιάννης Βλαχογιάννης παραδίδει, κάνοντας έναν ποιητικό απολογισμό της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας: από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του όπου η ελληνική κοινωνία, αφού «κέρδισε τα μεγάλα, έπρεπε να παλέψει για τα μικρά» μέχρι την ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους των οποίων υπήρξε διευθυντής για περισσότερα από είκοσι χρόνια.
Δευτέρα 20/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 12€, «Κοινωνικό εισιτήριο»: Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65: 8€, Ομαδικό (πάνω από 10): 10€, Ατέλεια: 3€.  Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 30 267
.

3.Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα, του Γιάννη Καλαβριανού στο Θέατρο Τέχνης

Η παράσταση «Μικροί πυροβολισμοί μέσα στη νύχτα» του Γιάννη Καλαβριανού, έρχεται στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν, από την Εταιρεία Θεάτρου Sforaris.  Έμπνευση για το νέο έργο αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της γερμανικής λογοτεχνίας, η νουβέλα «Μίχαελ Κόλχαας» του Χάινριχ Φον Κλάιστ, η οποία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία ενός εμπόρου αλόγων, που έζησε στη Σαξονία τον 16ο αιώνα.
Δευτέρα 20/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ, Μειωμένο: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Σκηνή Φρυνίχου – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Φρυνίχου 14, Πλάκα
.

4. Οι Ναυαγοί, της Ηρώς Μπέζου έρχεται στο Θέατρο Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» παρουσιάζεται την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 20/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760
.

5. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα του Pascal Rambert  στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Pascal Rambert, παρουσιάζει την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου παράσταση με τίτλο «2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει. Μία Μάχη μέχρι εξάντλησης για να εκφράσουν τελικά την αμοιβαία αγάπη.
Δευτέρα 20/12 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α ζώνη: 25€ / μειωμένο 20€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65) Β ζώνη: 20€ / μειωμένο 15€ (Φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, ΑΜΕΑ και άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78
.

6.Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών.

To «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ επιστρέφει ανανεωμένο στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας τις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ετυμηγορία.
Δευτέρα 20/12 στις 20:00.
Εισιτήρια: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων & ΑμΕΑ. Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

7.Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet.

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Δευτέρα 20/12 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι
.

8. Το Μαύρο Κουτί, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο Αργώ

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου Θέαση παρουσιάζει «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ. Ο Πέτρος, ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει.
Δευτέρα 20/12 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων και ΑΜΕΑ) με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα 10437 (στάση Μετρό Μεταξουργείου), Τηλέφωνο: 21 0520 1684
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο παλτό του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b