MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ελένη Δουνδουλάκη: Συνέντευξη με τη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού

Η Ελένη Δουνδουλάκη είναι εδώ και περίπου έναν χρόνο η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού -με την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα, να την καθιστά από την πρώτη στιγμή μια άκρως ταιριαστή επιλογή για τη θέση.

Photo Credits: Μαρία Γραμματικού
Monopoli Team

Με αφορμή τον νέο της ρόλο, τις συνθήκες υπό τις οποίες τον ανέλαβε και το πλούσιο έργο της, μιλήσαμε μαζί της για όλα αυτά και για την απόφαση να συνδυάσει στη ζωή της τον Πολιτισμό με την Πολιτική.

Η Ελένη Δουνδουλάκη ορίστηκε Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού τον Φεβρουάριο του 2021, σε μια ταραχώδη περίοδο για τον χώρο του πολιτισμού και έχοντας μπροστά της ένα δύσκολο και άκρως απαιτητικό έργο να φέρει εις πέρας. Μια ματιά στο βιογραφικό της, ωστόσο, φτάνει για να πείσει και τον πιο αυστηρό, καχύποπτο κριτή, πως αν κάποια έχει τα απαραίτητα εφόδια για να χειριστεί το πηδάλιο μιας τέτοιας θέσης, είναι αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑF_act: Έξω πάμε καλά12.09.2018

Από τη στιγμή που αποφάσισε να συνδυάσει τον πολιτισμό με την πολιτική στην επαγγελματική της καριέρα, προσπαθεί καθημερινά να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά, με σταθερότητα και συνέπεια, απέναντι στην αποστολή που της έχει ανατεθεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι προκλήσεις και τα εμπόδια που συναντά, ειδικά ως γυναίκα, στο εργασιακό περιβάλλον της τέχνης και της πολιτικής είναι αμελητέες.

Η Ελένη Δουνδουλάκη συζήτησε μαζί μας για αυτά και άλλα μείζονα θέματα, από την επίδραση της πανδημίας στον χώρο του Πολιτισμού μέχρι την αναβάθμιση της ανώτερης καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και την κατάλληλη αξιοποίηση των ψηφιακών πρακτικών στις τέχνες. Και, όπως θα διαπιστώσετε, είναι μια γυναίκα που δεν μασά τα λόγια της.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b