MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Station Eleven: To μετα-αποκαλυπτικό έπος για μια φονική πανδημία έρχεται στην COSMOTE TV

Όλα δείχνουν ότι το τηλεοπτικό hit της σεζόν 2021-22 δεν θα είναι άλλο από τη μίνι σειρά Station Eleven, ένα δυστοπικό δράμα για μία πανδημία που σαρώνει έναν ολόκληρο πλανήτη.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 17.12.2021

Δέκα χρόνια μετά το Game of Thrones, όλα δείχνουν ότι το HBO βρήκε τη σειρά που θα πάρει τα ηνία ως η επόμενη μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία του: το Station Eleven, μία μίνι σειρά 10 επεισοδίων που έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTETV στις 18 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές της χρονιάς, αφού στην πλοκή της «βλέπουμε» κοινά σημεία με τη δική μας καθημερινότητα στην Covid εποχή.

Τι πρέπει να ξέρετε για το Station Eleven

Το Station Eleven είναι μία τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Emily St. John Mandel, που κυκλοφόρησε το 2014 και έγινε αμέσως best seller. Έξι χρόνια πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, λοιπόν, η Mandel είχε οραματιστεί έναν κόσμο που θα άλλαζε για πάντα, όταν μία πανδημία θα σάρωνε τον πλανήτη. Οι ομοιότητες βέβαια με τη σημερινή πανδημία τελειώνουν ευτυχώς εκεί, αφού στο Station Eleven ο ιός εξαφανίζει σχεδόν όλο τον ανθρώπινο πληθυσμό -και μόνο λίγοι τυχεροί επιζούν.

Χιμές Πατέλ και Ματίλντα Λόουλερ

Χιμές Πατέλ και Ματίλντα Λόουλερ

Ανάμεσα σε αυτούς, ο δημοσιογράφος Τζίβαν (τον υποδύεται ο Χιμές Πατέλ του Yesterday), ο οποίος σώζει την 8χρονη Κρίστεν, μία μικρή ηθοποιό που βλέπει τον μέντορα της, Άρθουρ (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ) να πεθαίνει ακαριαία πάνω στη σκηνή του θεάτρου, όταν νοσεί από τη θανατηφόρα γρίπη. Τη μικρή Κρίστεν υποδύεται καταπληκτικά η Matilda Lawler, που παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει ήδη λάμψει στο Broadway, ενώ στον ρόλο της μεγάλης Κρίστεν βλέπουμε την υπέροχη Mackenzie Davis, που αγαπήσαμε στο Black Mirror, το Blade Runner και το The Martian μεταξύ άλλων.

Μεγάλο μέρος της ιστορίας εκτυλίσσεται 20 χρόνια μετά την πανδημία, όταν η Κρίστεν είναι πλέον ενήλικη και περιοδεύει με έναν θίασο στο νομαδικό πλέον Μίσιγκαν. Ανάμεσα στο καστ θα δούμε και τον βετεράνο των θρίλερ Daniel Zovatto (It Follows, Beneath, Don’t Breathe) σε ρόλο-κλειδί.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει πριν ξεσπάσει η πανδημία το 2020. Έτσι, μόλις δύο επεισόδια είχαν ολοκληρωθεί όταν λόγω του κορωνοϊού η παραγωγή σταμάτησε και οι δημιουργοί του Station Eleven συνειδητοποίησαν πόσο προφητική ήταν η σειρά που ετοίμαζαν.

Mackenzie Davis και Daniel Zovatto

Mackenzie Davis και Daniel Zovatto

Μία ιστορία για το “φως” μετά από μία πανδημία

Στο Station Eleven, όμως, μην περιμένετε να δείτε μία ιστορία για το πώς ο κόσμος καταστράφηκε ολοσχερώς. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Όπως έχει δηλώσει και ο δημιουργός της σειράς Patrick Somerville (επίσης δημιουργός του εμβληματικού The Leftovers) αυτή είναι εν γένει μία «χαρούμενη ιστορία», ενώ οι New York Times την αποκάλεσαν «την πιο ανεβαστική σειρά για τη ζωή μετά το τέλος του κόσμου, που έχετε δει ποτέ».

Με flashbacks να κάνουν πολύ συχνά (και περίτεχνα) την εμφάνισή τους, βλέπουμε ότι όσο καταστροφική και να φαίνεται μία κατάσταση, ο κόσμος μας και πάλι θα επιβιώσει. Είναι περισσότερο μία ιστορία για την ελπίδα και την επιμονή του ανθρώπου να ξεπερνά κάθε τραυματικό γεγονός, αρκεί να συνεχίζει να ελπίζει. «Θυμάμαι τη ζημιά» επαναλαμβάνουν συνέχεια οι ήρωες της σειράς και μας θυμίζουν και εμάς ότι κανένα πλήγμα δεν είναι αρκετά δυνατό για να σταματήσει τον άνθρωπο.

Η καταπληκτική Μακένζι Ντέιβις πρωταγωνιστεί ως Κρίστεν στο Station Eleven

Η καταπληκτική Μακένζι Ντέιβις πρωταγωνιστεί ως Κρίστεν στο Station Eleven

Είναι επίσης μια ιστορία για τη δύναμη της Τέχνης. Όταν όλα έχουν καταστραφεί, όταν οι άνθρωποι έχουν χάσει ό,τι είχαν, η τέχνη δείχνει τον δρόμο. Άνθρωποι που κάποτε δεν θα σήκωναν το βλέμμα τους από την οθόνη του κινητού τους, μαζεύονται και γίνονται ένα όταν ο θίασος της Κρίστεν περιοδεύει με Σαίξπηρ. Και οι ήρωές μας όμως ζουν για την τέχνη, μαθαίνουν από αυτή και καμιά φορά αντιμετωπίζουν πάνω στη σκηνή τα πιο βαθιά τους τραύματα.

Το πιο σημαντικό μάλλον όμως είναι ότι το Station Eleven είναι και το ίδιο ένα έργο τέχνης. Μπορεί να είναι απαιτητικό -σίγουρα πρέπει να συγκεντρωθείς για να το παρακολουθήσεις- αξίζει όμως να αφεθείς στο συναρπαστικό σύμπαν του, να συγκινηθείς, να δεθείς με τους χαρακτήρες και τελικά να απολαύσεις ίσως την καλύτερη σειρά που θα δεις φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρεις -don’t miss- ιατρικές σειρές για να βάλεις στη λίστα σου12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στην COSMOTE TV, 48 ώρες μετά την Αμερική το Σάββατο 18/12 στις 22:00 (COSMOTE SERIES HD). Αμέσως μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε νέο επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο στον δωρεάν, on demand κατάλογο (COSMOTE TV PLUS).

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b