MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Stand Up Science, από την ομάδα Science Reactors στην Πανεπιστημιούπολη

Oι Science Reactors συμμετέχουν με μία παράσταση Stand up Science στο διήμερο αφιέρωμα «Γυναίκες στην Επιστήμη», το οποίο διοργανώνει η ομάδα των Young Minds του ΕΚΠΑ με τη στήριξη της European Physical Society.

Monopoli Team

Science Reactors συμμετέχουν με μία ακόμη παράσταση Stand up Science στο διήμερο αφιέρωμα «Γυναίκες στην Επιστήμη», το οποίο διοργανώνει η ομάδα των Young Minds του ΕΚΠΑ με τη στήριξη της European Physical Society, στις 18 & 19/12 στην Πανεπιστημιούπολη.

Stand Up Science από την ομάδα Science Creators στην Πανεπιστημιούπολη

Mε το γνώριμο ανατρεπτικό τους ύφος λαχταρούν και πάλι να συναντήσουν τους φίλους τους και να μοιραστούν μαζί τους την Επιστήμη …αλλιώς! Αποδεικνύοντας πως η γνώση μπορεί να περάσει ακόμη και στους μη μυημένους με χιούμορ, απλότητα, σαφήνεια αλλά και προβληματισμό.

Οι επιστήμονες της ομάδας Science Reactors σας περιμένουν με νέα κείμενα, νέα πρόσωπα και απολαυστικές επιστημονικές αφηγήσεις….

… Πως ένας γιατρός μαγεύει τη ζωή μας ενώ ο πληροφορικός της παρέας αρνείται πεισματικά να δηλώσει δημόσια τι δουλειά κάνει… Ο αστροφυσικός μας αναρωτιέται τι νόημα άραγε να βγάζει κανείς διαβάζοντας μια επιστημονική ανακοίνωση, αν οι λέξεις έχουν το ίδιο νόημα εκεί και στην καθημερινότητά μας και κατά πόσον οι ίδιοι οι επιστήμονες καταλαβαίνουν η μία τον άλλον(!). Ο vegan της ομάδας θυμώνει με την ψευδοεπιστήμη και τα “fake» news’ και η μόνη γυναίκα που φιλοξενείται –αστροφυσικός και αυτή– θα δείξει με τον δικό της τρόπο: «This is Space Weather»…

Το Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου η ξεχωριστή αυτή Stand up Science παράσταση όπου οι Science Reactors θα σας μυήσουν στα μυστικά τους και στη συνέχεια, μέσα από ένα ανοικτό διάλογο, θα είναι πρόθυμοι ν’ απαντήσουν στις ερωτήσεις σας.

Λίγα λόγια για τους Science Reactors:

Οι Science Reactors, νέοι επιστήμονες, με κέφι, χιούμορ και σαφήνεια παρουσιάζουν με τη μορφή του Stand up Science –στα χνάρια του Stand up Comedy- απλά επιστημονικά θέματα σε μια προσπάθεια να αποδείξουν πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη αλλά και οι ίδιοι οι επιστήμονες. Με το δικό τους ‘ανατρεπτικό’ ύφος συμβάλουν στην εξωστρέφεια της επιστήμης αναδεικνύοντας παράλληλα το ταλέντο τους και το δικό τους πάθος για την επικοινωνία της επιστήμης.

Η ιδέα ανήκει στην Ελένη Γραμματικοπούλου, 30 χρόνια ζωής αφιερωμένα με πάθος στην Επικοινωνία της Επιστήμης και με μοναδικό στόχο το άνοιγμα της γνώσης στο ευρύ κοινό μέσα από ένα τελείως αντισυμβατικό τρόπο .Στο Athens Science Festival18 της απονεμήθηκε το βραβείο Επικοινωνίας της Επιστήμης.

Το Stand up Science εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014. Έκτοτε η ομάδα συνεχώς ανανεώνεται με νέα πρόσωπα, κείμενα και συνεργασίες. Συμμετέχει σε όλα τα επιστημονικά φεστιβάλ, Τedx, Βραδιές του Ερευνητή, κ.α. προσελκύοντας ενθουσιώδη σχόλια αλλά και πολλούς fanατικούς φίλους. Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον τρόπο τους πως το χιούμορ μπορεί να συνδυαστεί με την Επιστήμη και την Τέχνη! Άλλη δράση της ομάδας είναι και το Science on Stage (επιστημονικό θέατρο). Τη χρονιά αυτή και στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το πρόγραμμα Άτρακτος προσάρμοσε –για πρώτη φορά–παράσταση Stand up Science για μικρότερες ηλικίες και κατά γενική ομολογία τα πήγε καλά.

Αντίστοιχη ομάδα υπάρχει και στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοίηση σε Braille: Η Ελένη Παπαλαμπροπούλου κάνει «ορατό» τον πολιτισμικό πλούτο στα άτομα με προβλήματα όρασης12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά) οι:

Σταύρος Δημητρακούδης, αστροφυσικός
Παύλος Ίσαρης, πληροφορικός
Νάντια Μουτσουρούφη, αστροφυσικός (από την ομάδα SpaceGames)
Κωνσταντίνος Περιστέρης, γιατρός-γυναικολόγος
Αλέξανδρος Σουρτζής, χωροτάκτης-πολεοδόμος.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Περιστέρης
Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός
Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b