MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Έλον Μασκ είναι το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού TIME – Γιατί τον επέλεξαν

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το περιοδικό TIME επέλεξε το πρόσωπο της χρονιάς. Τι είδαν όμως στον αμφιλεγόμενο Έλον Μασκ;

Monopoli Team

Ο Έλον Μασκ, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον πλανήτη, αποτελεί το φετινό “πρόσωπο της χρονιάς” για το περιοδικό TIME.

Ο ίδιος ο Μασκ, που είναι CEO της εταιρίας SpaceX και της εταιρίας ηλεκτρονικών αυτοκινήτων Tesla, δήλωσε στο περιοδικό για την τιμή αυτή: “Θαυμάζω όλους εκείνους που συμβάλλουν με θετικό τρόπο στην ανθρωπότητα, είτε πρόκειται για την ψυχαγωγία είτε για την τεχνολογία. Πιστεύω ότι όποιος κάνε πράγματα που είναι χρήσιμα για την ανθρώποτητα, τον θαυμάζω πολύ”.

Τον Απρίλιο, η Space X σύναψε ένα συμβόλαιο 2,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη NASA για να φτιάξει ένα διαστημικό σκάφος για την επιστροφή των αποστολών στο φεγγάρι -κερδίζοντας την εταιρία του Τζεφ Μπέζος. Τον Σεπτέμβριο, η Space X εκτόξευσε το πρώτο πλήρωμα αποκλειστικά με πολίτες για ένα ταξίδι γύρω από τη Γη.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής SNL, ο Έλον Μασκ αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Asperger’s, ενώ το 2020 υποδέχτηκε τον γιό του, X Æ A-XII Musk, με τη μουσικό Grimes.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είναι σίγουρα μία αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Πρόσφατα βρέθηκε σε μία δημόσια διαμάχη με τον Γερουσιαστή Ρον Γουάιντεν που πρότεινε παραπάνω φορολογία στους δισεκατομμυριούχους.

Τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορονοϊού, ο Μασκ διέδωσε λάθος πληροφορίες για τον ιό στους εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter. Υποτίμησε την απειλή του ιού, ενώ το 2020 έσπευσε να ανοίξει ξανά ένα υποκατάστημα της Tesla στην Bay Area, κάτι που οδήγησε σε εκατοντάδες κρούσματα κορονοϊού.

Τον Μάρτιο, το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ απαίτησε να διαγράψει ο Μασκ ένα αντισυνδικαλιστικό tweet που απειλούσε τους οργανωμένους εργάτες, ενώ απαίτησε επίσης να προσλάβει ξανά έναν συνδικαλιστή που είχε απολυθεί.

Γιατί το περιοδικό TIME τον επέλεξε ως πρόσωπο της χρονιάς;

Το περιοδικό δίνει κάθε χρόνο αυτόν τον τίτλο στο πρόσωπο που θεωρεί ότι επηρέασε περισσότερο τον κόσμο την χρονιά εκείνη. Δίνει τον τίτλο “στο πρόσωπο που επηρέασε περισσότερο τις ειδήσεις και τις ζωές μας, για καλό ή για κακό, και ενσάρκωσε αυτό που ήταν το πιο σημαντικό σε αυτή τη χρονιά, για καλό ή για κακό”.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Έντουαρντ Φέλσενταλ περιέγραψε τον Μασκ ως “ένα άτομο με εξαιρετική επιρροή στη ζωή στη Γη, και πιθανόν στη ζωή εκτός της γης επίσης”.

Το περιοδικό TIME λοιπόν τον επέλεξε, γιατί ο Μασκ είναι “μία κατηγορία από μόνος του. Βλέπει το να λύσει τις πιο δυσεπίλυτες προκλήσεις του πλανήτη ως την αποστολή του, και αυτό το κάνει όσο παράλληλα διεισδύει σε όλο και περισσότερες βιομηχανίες μέσα σε δύο δεκαετίες. Αυτές περιλαμβάνουν την αυτοκίνηση -κάποτε την κύρια αμερικανική δημιουργία- αλλά και το ταξίδι στο διάστημα -κάποτε το κύριο αμερικανικό όνειρο- καθώς και άλλες εφαρμογές του παρόντος και του μέλλοντος, όπως τη τεχνητή νοημοσύνη, την νευροτεχνολογία, τα συστήματα πληρωμής και τα κρυπτονομήσματα”.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το αφιέρωμα του TIME εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρχεται το πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα: Πόσο θα κοστίζει η διαμονή;12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b