MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 4 συναυλίες για την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου.

Το φλάουτο του Ρήγα - Από την απολυταρχία στην Επανάσταση: Δημήτρης Κούντουρας  και Φλώρα Παπαδοπούλου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

1. Το φλάουτο του Ρήγα – Από την απολυταρχία στην Επανάσταση: Δημήτρης Κούντουρας  και Φλώρα Παπαδοπούλου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια συναυλία αφιερωμένη στην άγνωστη πλευρά του Ρήγα Φεραίου και την ιδιότητά του ως φλαουτίστα. Η συναυλία «Το φλάουτο του Ρήγα: Από την απολυταρχία στην επανάσταση» των Δημήτρη Κούντουρα και Φλώρας Παπαδοπούλου, διακεκριμένων σολίστ της παλιάς μουσικής, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει συνθέσεις από το πλούσιο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου της μεταβατικής περιόδου ανάμεσα στο παλαιό, απολυταρχικό καθεστώς και την αλλαγή παραδείγματος που επέφερε η Γαλλική Επανάσταση.
Πέμπτη 9/12, 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 15€. Φοιτητικό, παιδικό: 10€ | Προπώληση: ticketservices.gr.
Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ. Ταμείων: +30 213 0885700 (Καθημερινά 09.00-21.00). Email: [email protected] | https://www.nationalopera.gr/

2. One Night Stand: ο Μάνος Αθανασιάδης στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ
One Night Stand: ο Μάνος Αθανασιάδης στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

One Night Stand: ο Μάνος Αθανασιάδης στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Ο εξαιρετικός πιανίστας Μάνος Αθανασιάδης τραγουδάει τον έρωτα σε μια εκρηκτική μουσική βραδιά. Στις βαλίτσες του κουβαλάει τις νότες του Γιαννίδη, του Σουγιούλ, του Gershwin του Cole Porter, του Αττίκ και πολλών άλλων «συνήθων υπόπτων» του μουσικού εγκλήματος. Μια απογειωτική μουσική βραδιά βασισμένη σε jazz, ροκ και εναλλακτικές μελωδίες, ένα μουσικό ταξίδι στις χώρες του έρωτα και της αγάπης, όπου όλα μπορούν να συμβούν.
Πέμπτη 9/12, 21:00
Είσοδος: 12€ (γενική), κρασί 4€, ποτό 7€, φαγητό από 5€ – Προπώληση: viva.gr
Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

3. Halocraft Live In Athens στο Temple

H τετραμελής cinematic post-rock μπάντα, Halocraft, έρχεται για ένα μοναδικό live, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, στο Temple. Έχοντας ως αφετηρία συγκροτήματα όπως οι «This Will Destroy You», «Maybeshewill», «God Is An Astronaut» και «Explosions In The Sky», η τετράδα χαρίζει έναν ατμοσφαιρικό και έντονα πειραματικό ήχο. Μέχρι στιγμής οι Halocraft έχουν κυκλοφορήσει δύο EPs, το The City in Your Eyes (2016), και το Chains for The Sea (2017). Σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν δύο «ξεκάθαρα πειραματικά EPs», στα οποία κατάφεραν να βρουν τον προσωπικό τους ήχο. Φυσική εξέλιξη αυτού του ήχου ήταν το ντεμπούτο άλμπουμ τους, «Chains For The Sea», το οποίο κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2018. + special guests: Message In A Cloud & Egoera.
Πέμπτη 9/12, 20:00
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα. Τηλ: 21 0346 8523

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Halocraft είναι μία μπάντα, που αγαπά να λέει ιστορίες12.09.2018

4. Οι The Swingin’ Cats στο Gazarte Roof Stage

Oι Swingin’ Cats επιστρέφουν την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στο Roof Stage του Gazarte, για να μας παρασύρει με τη ξεσηκωτική της διάθεση.  Τι soundtrack θα είχαν γράψει οι Iron Maiden για τη νέα ταινία του Tarantino; Τι ντουέτο θα είχε κάνει ο Έλβις με τον Weekend στα 50’s; Τι θα γινόταν εάν το Levitating της Dua Lipa ήταν hit της Sun Records; Πώς θα ακουγόταν ένα live του Bon Jovi το 1920 σε ένα speakeasy bar; Θέλοντας να απαντήσουν σε αυτά ερωτήματα, ετοίμασαν το νέο τους μουσικό video – project με τίτλο «The Swingin’ Cats & Friends». Ανατρεπτικές διασκευές γνωστών τραγουδιών στον ήχο τους, με διαφορετικό guest καλλιτέχνη ανά τραγούδι, όλα αυτά ηχογραφημένα και βιντεοσκοπημένα την ίδια στιγμή.
Πέμπτη 9/12, 21:30
Εισιτήριο: 8€ | Προπώληση: viva.gr.
Gazarte Roofstage, Βουτάδων 34, Γκάζι, Τηλέφωνο: 21 0346 0347

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b