MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Forbes: Ένα ελληνικό εστιατόριο ανάμεσα στα 10 πιο cool εστιατόρια του κόσμου για το 2022

Στην νέα λίστα του Forbes με τα 10 πιο cool εστιατόρια στον κόσμο, φιγουράρει και το Delta Restaurant, το νέο εστιατόριο που δεσπόζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Photo by Luana Niemann on Unsplash
Photo by Luana Niemann on Unsplash
Monopoli Team

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΣΙΝ) αποτελεί ήδη ένα από τα πιο πολύτιμα στολίδια της Αθήνας, τόσο για την αρχιτεκτονική του, όσο και για το άπλετο πράσινο που προσφέρει στην πόλη. Πλέον όμως θα έχουμε άλλον ένα λόγο να θαυμάζουμε το ΚΠΙΣΝ και αυτός δεν είναι άλλος από το ολοκαίνουριο Delta Restaurant, το οποίο βρίσκεται τώρα, ανάμεσα στα δέκα πιο cool εστιατόρια του κόσμου του Forbes.

Σύμφωνα με την νέα λίστα του Forbes για το 2022, το εστιατόριο που ήρθε στο ΚΠΙΣΝ για να τιμήσει το fine dining και να το εμπλουτίσει με τις αρχές της βιωσιμότητας, είναι απόλυτα κουλ και αποτελεί τον “νέο πρέσβη της παγκοσμίως αγαπημένης ελληνικής κουζίνας”.

View this post on Instagram

A post shared by ????? ?????????? (@delta_restaurant)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGigifioggos: Τα υπέροχα, νέα κοκτέιλ του wine bar με τον παριζιάνικο αέρα12.09.2018

Με επικεφαλής τους σεφ Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαριά, η νεότερη προσθήκη του ΚΠΙΣΝ προσφέρει τρία μενού υψηλής γαστρονομίας, για κρεατοφαγία, χορτοφαγία και vegan διατροφή. Το εστιατόριο, έχει πάρει το όνομα του από το ομώνυμο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου (Δέλτα), το οποίο απεικονίζεται ως ένα τρίγωνο με τρεις πλευρές σε τέλεια αρμονία, ακριβώς όπως και το εστιατόριο συνδυάζει αρμονικά τις τρεις αρχές του, Γαστρονομία, Βιωσιμότητα, Πολιτισμός.

Ένας μοντέρνος ναός της γαστρονομίας

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Forbes για το εστιατόριο: «Μπροστά στη θάλασσα, όπου γράφτηκε ιστορία, και μόνο λίγα λεπτά μακριά από την Ακρόπολη, όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, στο εντυπωσιακό Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στεγάστηκε ένας νέος πρέσβης της παγκοσμίως αγαπημένης ελληνικής κουζίνας. Η εξαιρετικά δημιουργική και καινοτόμος νέα ομάδα εστιάζει σε τοπικές, ωμές πρώτες ύλες και μικρούς παραγωγούς. Εφαρμόζουν μεθόδους μαγειρικής που πηγάζουν από την αρχαία Ελλάδα και τις μεταφράζουν στην τέχνη του fine dining. Η βιωσιμότητα, η εποχικότητα, η παράδοση, η γεύση και η μινιμαλιστική τελειότητα είναι οι βασικοί πυλώνες όπου χτίστηκε αυτός ο μοντέρνος ναός της γαστρονομίας, όπου η σεμνότητα μετατρέπεται σε μεγαλείο».

View this post on Instagram

A post shared by ????? ?????????? (@delta_restaurant)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑManouka: Σύγχρονη ελληνική κουζίνα και καλό κρασί με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη12.09.2018

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b