MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος
author-image Αγγελική Κατσίκα

1. 2 Αδελφές, Μυρτώ και Γιούλικα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε σκηνοθεσία Pascal Rambert

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζεται το έργο “2 αδελφές, η Μυρτώ και η Γιούλικα”, σε σκηνοθεσία Pascal Rambert. Το έργο αφορά στην σχέση 2 αδερφών που σε μία συνάντησή τους ξεδιπλώνουν πικρίες, θυμούς, αγανάκτηση, μίση και πάθη! Βήμα- Βήμα, Λέξη προς Λέξη, Σώμα με Σώμα, σε μία σύγκρουση που ποτέ δεν τελειώνει. Μια ιστορία δυσαρέσκειας, παρεξηγήσεων, ανοιχτών πληγών, αποπληρωμών, απωλειών, αποχωρισμών. Ωστόσο, σε αυτή τη συνάντηση, στον αγώνα μέχρι εξάντλησης, η βία και η αγάπη είναι συνυφασμένες. H σύγκρουση τις χωρίζει αλλά και τις ενώνει.
Τρίτη 30/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 20€ – 25€, Β’ ζώνη: 15€ – 20€. Προπώληση: viva.gr.
ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78

2. Knock, της Μέγκαν Τζένκινς στο Θέατρο Φούρνος

Το θέατρο Φούρνος παρουσιάζει την παράσταση Knock, της Μέγκαν Τζένκινς σε σκηνοθεσία του Ντίνου Ψυχογιού. Ένα φθινοπωρινό απόγευμα, σε παλιό μικρό θέατρο, ο θίασος συναντιέται για πρόβα. Το εγχείρημά τους: να μεταφέρουν στην σκηνή την ανατριχιαστική ιστορία της Ίντι, νεαρής γυναίκας που σιγά σιγά παραδίνεται στην ψύχωσή της. Την δουλειά τους θα κάνουν ακόμα πιο δύσκολη κάποια παράξενα γεγονότα καθώς οι ήρωες βουλιάζουν σταδιακά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη.
Τρίτη 30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 12€, Φοιτητές & Άνεργοι: 8€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα. Τηλ.: 210 646 07 48

3. Έξι φορές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αλκυονίς

Το μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, “Έξι φορές”, παρουσιάζεται την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στο θέατρο Αλκυονίς, για δέκα παραστάσεις. Έξι φορές: Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση – αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη και η αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 – στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο.
Τρίτη 30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, Τηλ.: 210 8828100

4. Οι Ναυαγοί, της Ηρώς Μπέζου στο θέατρο Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Τρίτη 30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr . Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ σκηνοθέτης Ντίνος Ψυχογιός μιλά για την παράσταση «Knock» στο Θέατρο Φούρνος12.09.2018

5.Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Τρίτη 30/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

6. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ  με τίτλο “Οι Παίχτες”, με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών στο Θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Τρίτη 30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr. Διεύθυνση:
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54.
Τηλέφωνο: 21 0342 7426

7. Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet

Για δέκατη σεζόν και στο πλήρως ανανεωμένο και ανακαινισμένο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Τρίτη 30/11 στις 21:15.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

8. Πόσο κοστίζει να ζεις, της Μαρτίνα Μάγιοκ, στο θέατρο Πόρτα

©Patroklos_Skafidas

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, ανεβαίνει στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Το Πόσο κοστίζει να ζεις; (The cost of living) είναι ένα ειλικρινές, αυθεντικό έργο που καλεί το κοινό να εξετάσει διαφορετικές οπτικές των προνομίων και της ανθρώπινης επαφής, μέσα από δύο ζευγάρια αταίριαστων ατόμων: ενός πρώην οδηγού φορτηγού και της πρώην γυναίκας του, που πρόσφατα έμεινε παράλυτη κι ενός υπερόπτη νεαρού με εγκεφαλική παράλυση και της νέας του φροντίστριας.
Τρίτη 30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, 210 77 11 333

9. Terror, του Φέρντιναντ φον Σίραχ στο Θέατρο Αθηνών

To «Terror» του Φέρντιναντ φον Σίραχ επιστρέφει ανανεωμένο στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία Γιώργου Οικονόμου και διασκευή Μιρέλλας Παπαοικονόμου. Οι θεατές της παράστασης έχουν τον λόγο. Αυτοί είναι οι ένορκοι της δίκης που μόλις παρακολούθησαν, αυτοί καλούνται να απαντήσουν στα ηθικά διλήμματά της. Αυτοί θα κρίνουν με ζωντανή ψηφοφορία αν ο κατηγορούμενος είναι αθώος ή ένοχος. Άραγε, θα αποφασίσουν ως υποψήφιοι θύτες ή ως υποψήφια θύματα; Αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς.
Τρίτη 30/11 στις 20:00.
Εισιτήρια: 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ φοιτητικό & άνω των 65 ετών, 12 ευρώ ανέργων & ΑμΕΑ. Προπώληση: ticketmaster.gr.
Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10 | Τηλ.: 2103312343

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολύ Μακριά, της Caryl Churchill στο Θέατρο 10412.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b