MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις για τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Έξι φορές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο θέατρο Αλκυονίς

Το μικρό αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη με την Όλια Λαζαρίδου και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, “Έξι φορές”, συνεχίζεται στο θέατρο Αλκυονίς, από την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου για δέκα παραστάσεις. Η Όλια Λαζαρίδου ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους σε μια παράσταση – αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου. Η σκηνοθεσία και οι φωτισμοί είναι του Γιώργου Νανούρη και η αρχική πηγή έμπνευσης είναι τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 – στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα, Τηλ.: 210 8828100

2. Νιζίνσκι – Η Προφητεία της Φωτιάς, του Χριστόφορου Χριστοφή, στο Tempus Verum εν Αθήναις

Η ζωή του πιο διάσημου χορευτή του δυτικού κόσμου στο έργο «Νιζίνσκι, Η Προφητεία της Φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή, το οποίο ανεβαίνει στο θέατρο «Tempus Verum – Εν Αθήναις» την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου. Η μεταφορά της αλήθειας επί σκηνής κάνει τα όρια της παράστασης και του επιτελεστικού (performance) να διευρυνθούν. Η σχέση κοινού-καλλιτέχνη επαναπροσδιορίζεται. Ο αισθητικός χαρακτήρας της παράστασης διαμορφώνεται από την ιδιότητά της ως γεγονός. Μας ανοίγονται καινούργιοι, άγνωστοι δρόμοι…
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18 € (κανονικό), 14 € (μειωμένο), 12 € (ανέργων). Προπώληση: viva.gr

Tempus Verum Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Αθήνα. 

3. Οργισμένα Νιάτα, του Josh Osborne στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα

Η παράσταση «Οργισμένα νιάτα»σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο θέατρο Αγγέλων Βήμα. Οι βασικές τομές που το έργο, με αρχικό τίτλο Look Back in Anger, εισήγαγε ήταν ότι μετέφερε την θεατρική δράση από τα συνηθισμένα σαλόνια «στην κουζίνα», έφερε στο θεατρικό προσκήνιο εικοσάρηδες πρωταγωνιστές σε μνημειώδεις ρόλους και έβαλε τους θεατές μπροστά στα προβλήματα μιας ολόκληρης μεταπολεμικής γενιάς που η έλλειψη κάθε προοπτικής μετά από έναν παγκόσμιο πόλεμο την είχε φέρει σε σημείο κοινωνικής έκρηξης.
Δευτέρα 29/11, 20:30
Εισιτήριο: Από 10€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια (πίσω από το Εθνικό Θέατρο Τσίλλερ) |Τηλ.: 210-5242211.

4. Marivaudage, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα στο Baumstrasse

Η παράσταση «Marivaudage-άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», μια θεατρο-κινηματογραφική προσέγγιση της «Κληρονομιάς» του Μαριβώ, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, έρχεται στο Baumstrasse. Μέσα από το πρίσμα της γλώσσας και τις γεωμετρίες της πλοκής αυτή η λαμπρή κωμωδία επιτρέπει στον Μαριβώ να αναλύσει περισσότερο από ποτέ τις πηγές της ανθρώπινης καρδιάς. Με αιχμηρές πινελιές και ευτράπελες καταστάσεις, προσφέρει με χιούμορ μια λεπτή κοινωνική κριτική και αναδεικνύει την πανταχού παρουσία του έρωτα,- και του συμφέροντος. Δευτέρα 29/11 στις 19:00 και 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Baumstrasse, Σερβίων 8 (2ος Όροφος) Βοτανικός / Αθήνα. Τηλ: 6907183406 (ώρες 18.00-22.00).

5.«Οι Ναυαγοί», της Ηρώς Μπέζου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

6. Τρωίλος και Χρυσηίδα, του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο θέατρο Αργώ

Ο «Τρωίλος και Χρυσηίδα» ανεβαίνει στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Αργώ σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. Μέσα από το μηχανισμό του πολέμου ο Σαίξπηρ μελετά μια εποχή βαθιάς ηθικής κρίσης, όπου κάθε αξία και ιδανικό έχουν καταρρεύσει. Μέσα σε αυτό το σαθρό περιβάλλον θ’ αναπτυχθεί ένας έρωτας που σε τίποτε δε θυμίζει τους αγνούς και ρομαντικούς έρωτες άλλων έργων του Σαίξπηρ.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: € 15 & € 12 (μειωμένο). Προπώληση: viva.gr.
Διεύθυνση: Ελευσινίων 13-15, Αθήνα 104 37. Τηλέφωνο: 21 0520 1684

7. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ Οι Παίχτες με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών στο Θέατρο Κιβωτός. Ζωντανή μουσική, αφηνιασμένοι ρυθμοί και σκοτεινό χιούμορ σε μια παράσταση – οφθαλμαπάτη, μια φαρσοκωμωδία καταστάσεων, για την τέχνη της εξαπάτησης: Παράσταση ή πραγματικότητα, ηθοποιός ή ρόλος, θύτης ή θύμα, αλήθεια ή ψέμα, όλα συγχέονται και τελικά, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54

8. Homos, στην Ελλάδα όλοι, του Τζόρνταν Σίβεϊ στο Από Μηχανής θέατρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο Από Μηχανής θέατρο τo έργο «Homos, στην Ελλάδα όλοι» του Τζόρνταν Σίβεϊ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου. Ένα αδυσώπητο, υπερτολμηρό και συνάμα τρυφερό, ξεκαρδιστικό έργο με σύγχρονο χιούμορ και τρόπο αφήγησης, ανατομία των στιγμών που ενώνουν δύο ανθρώπους – των ίδιων στιγμών που τους χωρίζουν. Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€. Προπώληση: viva.gr.
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

9. Το Μαύρο Κουτί, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο Αργώ

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου Θέαση παρουσιάζει «Το Μαύρο Κουτί» του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος έγραψε ένα έργο επίκαιρο αλλά και διαχρονικό. Το «Μαύρο Κουτί» είναι ένας καθρέφτης, όπου όλοι βλέπουμε τις διαδοχικές όψεις του εαυτού μας και της ίδιας μας της ζωής.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων και ΑΜΕΑ) με την επίδειξη της αντίστοιχης κάρτας. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αργώ, Ελευσινίων 15, Αθήνα 10437 (στάση Μετρό Μεταξουργείου), Τηλέφωνο: 21 0520 1684

10. Το Κήτος, της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου, στο Bios

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα Εαν παρουσιάζουν «Το Κήτος» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου στο Bios. Πέντε ερμηνευτές δημιουργούν ένα δυστοπικό σύμπαν και αφηγούνται μια ιστορία από το μέλλον: Ένα κορίτσι επιβιώνει σε ένα λιμάνι χωρίς θάλασσα. Φτιάχνοντας έναν παράταιρο θίασο περιοδεύει σε έναν κόσμο που, καθώς η ξηρασία βαθαίνει, οδηγείται στα όριά του.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65). Προπώληση: viva.gr.
Bios, Πειραιώς 84, 210 3425335

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSisyphus / Trans / Form: Το έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο12.09.2018

11.Το Τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Χαλκιάς Παλλάς.

Η Θεατρική Ομάδα Roswitha παρουσιάζει το έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη, «Το Τάβλι», σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη, στο κέντρο διασκέδασης Χαλκιάς Παλλάς. Το «Τάβλι» είναι ένα έργο γεμάτο χιούμορ και πίκρα για την ελληνική κοινωνία, την ιστορία της, τις παθογένειες και τις αγκυλώσεις της, την προσπάθεια του Νεοέλληνα να μείνει μέσα στο παιχνίδι.
Δευτέρα 29/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12 € (κανονικό), 8 € (φοιτητικό/ ανέργων). Προπώληση: ticketservices.gr.
Χαλκιάς Παλλάς, Ψαρών 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα.

12.«Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ  στο θέατρο Πόρτα

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ «Πόσο κοστίζει να ζεις;» της Μαρτίνα Μάγιοκ, παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Πόρτα, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Ένα έργο τολμηρό, που αμφισβητεί τις στερεοτυπικές αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρία και εμβαθύνει στους τρόπους με τους οποίους η κοινωνική τάξη, η φυλή, η εθνικότητα και ο πλούτος μπορούν να δημιουργήσουν χάσματα μεταξύ των ανθρώπων, ακόμη και αν εκείνοι λαχταρούν τη σύνδεση.
Δευτέρα και Τρίτη 29-30/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 18€, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων/ΑμΕΑ. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, 115 26, Αθήνα, 210 77 11 333, www.porta-theatre.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b