MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
13
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τρεις όπερες της Λυρικής Σκηνής προβάλλονται στο “Mezzo”, το κορυφαίο κανάλι της όπερας παγκοσμίως

Το κορυφαίο κανάλι της όπερας παγκοσμίως αφιερώνει τον Δεκέμβριο στην ΕΛΣ με την παγκόσμια μετάδοση της Ιουδίθ, της Φόνισσας και του Βότσεκ.

ΕΛΣ 'Η Φόνισσα' - Παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD - photo A. Simopoulos
Monopoli Team

Τρεις εμβληματικές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο του 2021 σε όλο τον κόσμο από το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι της όπερας Mezzo.

Στο πλαίσιο του «Κύκλου Εθνικής Λυρικής Σκηνής», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μοναδική ελληνική όπερα, θα προβληθούν σε πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση ο Θρίαμβος της Ιουδίθ του Αντόνιο Βιβάλντι και η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, ενώ θα επαναληφθεί ο Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ. Η συνεργασία με το Mezzo υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΕΛΣ ‘Ο Βότσεκ’ τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD – photo Valeria Isaeva

Η συνεργασία συνεχίζεται

Η συνεργασία της ΕΛΣ με το Mezzo ξεκίνησε το 2020 με τη βιντεοσκόπηση και τη μετάδοση του Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ, με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Συνεχίστηκε τον Απρίλιο του 2021 με τη βιντεοσκόπηση της μπαρόκ όπερας του Αντόνιο Βιβάλντι Ο θρίαμβος της Ιουδίθ, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή του κορυφαίου μπαρόκ συνόλου Il Pomo d’Oro και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστριών διεθνούς ακτινοβολίας.

Στις 3 και 5 Δεκεμβρίου 2021, το Mezzo έρχεται για τρίτη φορά στην Αθήνα για να βιντεοσκοπήσει τη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στον ρόλο του τίτλου.

ΕΛΣ ‘Ο θρίαμβος της Ιουδίθ’ – Παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD

  • Η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Ιουδίθ στο Mezzo Live HD έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).
  • Η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Φόνισσας στο Mezzo Live HD έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).
  • Ο Βότσεκ έχει πρεμιέρα στο Mezzo Live HD την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).
    Παράλληλα, για όλο τον Δεκέμβριο θα προβάλλεται στο Mezzo Live HD, η εκπομπή «mezzo backstage», η οποία είναι αφιερωμένη στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην οποία μιλάει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
«Το Ροκ Του Μέλλοντός Μας»: Ένα μουσικό αντίο με την υπογραφή του Διονύση Σαββόπουλου
Εκδηλώσεις
Ο Christopher King στη Γεννάδειο για τη Μουσική της Ανατολίας
Μουσικά Νέα
Η Angelika Dusk θα ανοίξει τη συναυλία του Rod Stewart
Μουσικά Νέα
Beth Hart: Στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2026
Μουσικά Νέα
Σύννεφα Μπαλόνια: Η Βιολέτα Ίκαρη ερμηνεύει Οδυσσέα Ιωάννου-Σταύρο Σιόλα
Μουσικά Νέα
Υποψηφιότητες Grammy 2026: Γράφει ιστορία ο Bad Bunny – Υποψήφιος και ο Timothée Chalamet
Μουσικά Νέα
Με τον νέο του δίσκο, το Παιδί Τραύμα σού δίνει “Δεύτερη Ζωή” – Θα τη ζήσεις;
Μουσικά Νέα
Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής σε ένα χριστουγεννιάτικο τουρ σε 5 πόλεις
Έξοδος
Σε ποιες μουσικές σκηνές θα δούμε τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες αυτή τη σεζόν;
Μουσικά Νέα
Δεύτερη ζωή: Το Παιδί Τραύμα κυκλοφόρησε νέο δίσκο
Δραστηριότητες
Βαμβακού: Το Vamvakou Santa School ζωντανεύει και τα Χριστούγεννα «ανάβουν» με τον Πάνο Μουζουράκη
Μουσικά Νέα
Ο Γιώργος Μπαλατσινος καλλιτεχνικός διευθυντής της ιταλικής Istituzione Sinfonica Abruzzese