MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τρεις όπερες της Λυρικής Σκηνής προβάλλονται στο “Mezzo”, το κορυφαίο κανάλι της όπερας παγκοσμίως

Το κορυφαίο κανάλι της όπερας παγκοσμίως αφιερώνει τον Δεκέμβριο στην ΕΛΣ με την παγκόσμια μετάδοση της Ιουδίθ, της Φόνισσας και του Βότσεκ.

ΕΛΣ 'Η Φόνισσα' - Παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD - photo A. Simopoulos
Monopoli Team

Τρεις εμβληματικές παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα παρουσιαστούν τον Δεκέμβριο του 2021 σε όλο τον κόσμο από το διεθνές τηλεοπτικό κανάλι της όπερας Mezzo.

Στο πλαίσιο του «Κύκλου Εθνικής Λυρικής Σκηνής», ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μοναδική ελληνική όπερα, θα προβληθούν σε πρώτη παγκόσμια τηλεοπτική μετάδοση ο Θρίαμβος της Ιουδίθ του Αντόνιο Βιβάλντι και η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, ενώ θα επαναληφθεί ο Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ. Η συνεργασία με το Mezzo υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΕΛΣ ‘Ο Βότσεκ’ τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD – photo Valeria Isaeva

Η συνεργασία συνεχίζεται

Η συνεργασία της ΕΛΣ με το Mezzo ξεκίνησε το 2020 με τη βιντεοσκόπηση και τη μετάδοση του Βότσεκ του Άλμπαν Μπεργκ σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Ολιβιέ Πυ, με τον Τάση Χριστογιαννόπουλο στον ομώνυμο ρόλο. Συνεχίστηκε τον Απρίλιο του 2021 με τη βιντεοσκόπηση της μπαρόκ όπερας του Αντόνιο Βιβάλντι Ο θρίαμβος της Ιουδίθ, σε μουσική διεύθυνση Μάρκελλου Χρυσικόπουλου και σκηνοθεσία του Θάνου Παπακωνσταντίνου, με τη συμμετοχή του κορυφαίου μπαρόκ συνόλου Il Pomo d’Oro και με μια διανομή σημαντικών πρωταγωνιστριών διεθνούς ακτινοβολίας.

Στις 3 και 5 Δεκεμβρίου 2021, το Mezzo έρχεται για τρίτη φορά στην Αθήνα για να βιντεοσκοπήσει τη Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στον ρόλο του τίτλου.

ΕΛΣ ‘Ο θρίαμβος της Ιουδίθ’ – Παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα τον Δεκέμβριο στο MEZZO Live HD

  • Η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Ιουδίθ στο Mezzo Live HD έχει οριστεί για το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας).
  • Η παγκόσμια τηλεοπτική πρεμιέρα της Φόνισσας στο Mezzo Live HD έχει οριστεί για την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).
  • Ο Βότσεκ έχει πρεμιέρα στο Mezzo Live HD την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 22.00 (ώρα Ελλάδας).
    Παράλληλα, για όλο τον Δεκέμβριο θα προβάλλεται στο Mezzo Live HD, η εκπομπή «mezzo backstage», η οποία είναι αφιερωμένη στην Εθνική Λυρική Σκηνή και στην οποία μιλάει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο
Έξοδος
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Patti Smith για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού