MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

KinderDocs Animated: Παιδιά 10-12 ετών φτιάχνουν το δικό τους ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μπενάκη

Ρόλο σκηνοθέτη αναλαμβάνουν τα παιδιά 10-12 ετών που θα συμμετέχουν στο νέο εργαστήριο KinderDocs Animated, στο Μουσείο Μπενάκη, δημιουργώντας τη δική τους ταινία ντοκιμαντέρ με animation.

KinderDocs Animated: Παιδιά 10-12 ετών φτιάχνουν το δικό τους ντοκιμαντέρ στο Μουσείο Μπενάκη
Monopoli Team

Ρόλο σκηνοθέτη αναλαμβάνουν τα παιδιά 10-12 ετών που θα συμμετέχουν στο νέο εργαστήριο KinderDocs Animated που θα πραγματοποιηθεί 27 και 28 Νοεμβρίου και 11 και 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Μπενάκη.

Υπό την καθοδήγηση της visual artist – video editor Πηνελόπης Κουβαρά και της σκηνοθέτιδας Δήμητρας Κουζή, τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους ταινία ντοκιμαντέρ με animation, χρησιμοποιώντας την τεχνική του stop motion.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν για 40 παιδιά 5ης και 6ης Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία που έχουν παρακολουθήσει κάποιο από τα προγράμματα του KinderDocs.

Τι θα περιλαμβάνει το εργαστήριο

Στις δύο συναντήσεις δάρκειας 12 ωρών, τα παιδιά θα συνεργαστούν σε ομάδες των 20 ατόμων και θα δημιουργήσουν το πρώτο τους animation, χρησιμοποιώντας τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό (κάμερα, λάπτοπ, λογισμικό μοντάζ, συσκευή ηχογράφησης, φώτα/προβολείς κ.α).

Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων, η εξοικείωση και η αλληλεπίδραση των παιδιών με το δημιουργικό ντοκιμαντέρ. Μαθαίνοντας την τεχνική του animation, τα παιδιά αναπτύσσουν τις δυνατότητες αυτοέκφρασης, δημιουργώντας τη δική τους ταινία.

Ακόμη, τα παιδιά θα μάθουν να αλληλεπιδρούν και να αναπτύσσουν διάλογο πάνω στα σύνθετα και κρίσιμα θέματα, όπως η εφηβεία, το bullying και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η μετανάστευση, η διαφορετικότητα και η φύση, που αποτελούν τον πυλώνα των προγραμμάτων του KinderDocs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMTV EMAs 2021: Οι εκρηκτικοί Måneskin έκλεψαν την παράσταση -Όσα έγιναν στη μεγάλη μουσική βραδιά12.09.2018

Πληροφορίες και εγγραφές στο kinderdocs.com.

*Το KinderDocs Animated πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

27 & 28 Νοεμβρίου και 11 & 12 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Μπενάκη.

Πληροφορίες και εγγραφές στο kinderdocs.com

T 210 7219909
Ε [email protected]
kinderdocs.com

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1,Κολωνάκι), σε συνεργασία με το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού και την ευγενική χορηγία του βιβλιοχαρτοπωλείου Τσιούστας.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b