MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 11 παραστάσεις για την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της Αθήνας, σήμερα, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

author-image Αγγελική Κατσίκα

1. Φυλαχτό, του Ρομπέρτο Μπολάνιο στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής»

Το Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο σε σκηνοθεσία της Μάγδας Κόρπη έρχεται από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στο Θέατρο οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής». Με το Φυλαχτό, ο Roberto Bolaňo αποτίει φόρο τιμής στη χαμένη γενιά του. Πενθώντας το ακυρωμένο μέλλον των συντρόφων του, θα γράψει για την ήττα μιας ολόκληρης γενιάς. Για μια γενιά νεαρών, που ενώ βάδιζε και θα βαδίζει από καταβολής του κόσμου προς την άβυσσο, το τραγούδι της θα ακούγεται· και θα είναι ένα τραγούδι πολέμου και αγάπης. Ένα τραγούδι που μιλάει για τον πόθο και την ηδονή. Και αυτό το τραγούδι είναι το φυλαχτό μας.
Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ ατέλεια/ανέργων. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Κυκλάδων 11, Κυψέλη

2. «Το  Μαύρο Κουτί», του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο Αργώ

Η καλλιτεχνική εταιρεία Θεάτρου  Θέαση παρουσιάζει «Το  Μαύρο Κουτί»  του Γιώργου Ηλιόπουλου, σε σκηνοθεσία Ευθύμη Μπαλαγιάννη, στο Θέατρο Αργώ από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου. Ο Πέτρος ένα επιτυχημένο μεγαλοστέλεχος που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, αναγκάζεται πάνω στην αποκορύφωση της καριέρας του, την ώρα που βρίσκεται στο τελευταίο σκαλοπάτι της πολυπόθητης επιτυχίας, να επιστρέψει  στην απομακρυσμένη γενέτειρα του, σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό, κοντά στον πατέρα του που πεθαίνει.
Δευτέρα 22/11, 21:00
Εισιτήριο: €15 (κανονικό), €10 (φοιτητικό, άνω των 65, ανέργων, ΑΜΕΑ), €5 (ατέλεια) | Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Αργώ – Κάτω Σκηνή, Ελευσινίων 15, Αθήνα. Τηλ: 210 5201684.

3. Το Τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Χαλκιάς Παλλάς

Το «Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη, επιστρέφει για έναν ακόμη κύκλο παραστάσεων, από 22 Νοεμβρίου. Ο δαιμόνιος Φώντας προσπαθεί να πείσει τον λαχειοπώλη Κόλια να βάλουν μπροστά μια μεγάλη δουλειά για να πιάσουν επιτέλους την καλή. Καταστρώνουν τα σχέδιά τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, μα εύκολα ολισθαίνουν στην ψευδαίσθηση και την ονειροπόληση. Το σχέδιό τους είναι ουτοπικό, ανεδαφικό, απαράδεκτα εξωφρενικό. Η Ομάδα Roswitha μεταφέρει το έργο από την αθηναϊκή αυλή του ’72 σ’ ένα κέντρο διασκέδασης της Αθήνας του 2021.
Δευτέρα 22/11, 21:00
Εισιτήριο: 12 € (κανονικό), 8 € (φοιτητικό/ ανέργων) | Προπώληση: ticketservices.gr
Χαλκιάς Παλλάς, Ψαρών 4, Πλατεία Καραϊσκάκη, Αθήνα.

4. Μανδραγόρας, του Μακιαβέλλι στην Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ

Ένας σύζυγος εμμονικός με την πατρότητα, ένας επίδοξος εραστής και μία σειρά από εκπροσώπους εξουσιών που εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι εξαπάτησης. Η Φλωρεντία του Μακιαβέλι διέπεται από διαφθορά και κανένα πολίτευμα δεν είναι ικανό να τη σώσει, όπως ακριβώς και μία γυναίκα, η Λουκρητία, είναι καταδικασμένη να υποπέσει. Ένα βαθιά πολιτικό έργο, γεμάτο τολμηρές, ακόμα και για τη σύγχρονη εποχή, καταγγελίες.
Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 12€ – 17€. Προπώληση: viva.gr .
Θεατρική Σκηνή Αθηναϊς, Καστοριάς 34-38, Αθήνα 104 47

5. Το Κουκλόσπιτο-Μέρος Δεύτερο, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Άνεσις

Το Κουκλόσπιτο – Μέρος Δεύτερο, η καινούρια κωμωδία του Lucas Hnath, ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία Μανώλη Δούνια. Η Νόρα επιστρέφει στο σπίτι μετά από 20 χρόνια. Tι έχει όμως αλλάξει για την ίδια αλλά και για τους άλλους χαρακτήρες του έργου στα χρόνια που έλειψε; Και το σημαντικότερο έχει άραγε αλλάξει κάτι για την κοινωνία-για το σημερινό κοινό της εποχής του #Metoo – 142 χρόνια αφότου οι θεατές της πρεμιέρας έμειναν εμβρόντητοι με την απόφασή της να φύγει;
Δευτέρα 22/11 στις 20:30.
Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ | Μειωμένο: 12€ | Ατέλειες: 7€. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι | Τηλ: 210 74 88 881

6. «Οι Ναυαγοί» της Ηρώς Μπέζου στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης

Το πρώτο θεατρικό έργο της Ηρώς Μπέζου «Οι Ναυαγοί» ανεβαίνει στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, σε σκηνοθεσία της ίδιας και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ένας νεαρός δημοσιογράφος επισκέπτεται το απομονωμένο σπίτι ενός καταξιωμένου συγγραφέα με σκοπό να του πάρει συνέντευξη. Σύντομα οι δύο άνδρες αντιλαμβάνονται ότι έχουν ασκήσει καθοριστική επίδραση ο ένας στην ζωή του άλλου. Στο σπίτι όμως δεν είναι μόνοι. Μαζί με τον οικοδεσπότη ζει και η ανήλικη κόρη του. Ο έρωτας ανάμεσα στον νέο και το κορίτσι γεννήθηκε πολύ πριν γνωριστούν και οι τρεις ήρωες θα βρεθούν σε ένα χρωματιστό λούνα παρκ με τις ίδιες τους τις λέξεις για παιχνίδια.
Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15 ευρώ , Μειωμένο:10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν-Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, Τηλ. 210.3228706- 210.3222760

7. Η πόρνη από πάνω, με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Coronet

Για δέκατη σεζόν και στο Θέατρο Coronet ανεβαίνει ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου. Η προδοσία, η απόρριψη, η βαναυσότητα εναντίον των γυναικών και ταυτόχρονα ο έρωτας, η δύναμη που βρίσκει κανείς μέσα του ακόμη και στις δυσκολίες και η επιδίωξη για την χαρά της ζωής ξετυλίγονται συναρπαστικά μέσα από την αφήγηση μιας γυναίκας που μέσα από τον δύσκολο γάμο της έχασε πολλά, κέρδισε όμως τον εαυτό της.
Δευτέρα 22/11 στις 19:30.
Εισιτήρια: 18, 15, 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr .
Θέατρο Coronet, Φρύνης 11 και Υμηττού, Παγκράτι

8.«Θαύμα», του Γιώργου Φακανά στο Αθήνact σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη

Το «Θαύμα» αναζητά το φως μέσα από ένα οδοιπορικό σε 10 περιοχές της Ελλάδας. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ιόνιο, Πελοπόννησος, Αιγαίο, Δωδεκάνησα, Κρήτη. Ένα ταξίδι που εικονογραφείται με ηχοχρώματα, αφηγήσεις, μουσικές και εικόνες, τα οποία λειτουργούν ως σύγχρονοι χοροί, αλλά και λυρικές περιπλανήσεις, απόηχοι μιας αισιόδοξης ματιάς απέναντι στον κοινό μας τόπο, το παρόν και το μέλλον μας.
Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 20€,Φοιτητικό – Παιδικό: 10€, Group (20 άτομα και πάνω): 10€ [Μόνο από Box-office]. Προπώληση: ticketmaster.gr .
Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος 3, Αθήνα 183 44 .Τηλέφωνο: 21 0481 3605

9. Οι παίχτες, του Ν.Β. Γκόγκολ στο Θέατρο Κιβωτός

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή

Ο Γιώργος Κουτλής σκηνοθετεί την κωμωδία του Γκόγκολ με τίτλο “Οι παίχτες”,  με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών, στο Θέατρο Κιβωτός. Η αδρεναλίνη της κομπίνας, η μαεστρία και η αρρώστια του τζόγου, η κάψα να εξαπατήσεις τους πάντες, αλλά να μην εξαπατηθείς εσύ ο ίδιος και η εμμονή του ανθρώπου για την επικράτηση απέναντι στον οποιονδήποτε «δίπλα», κυριεύουν την πένα του Νικολάι Βασίλιεβιτς Γκόγκολ κάπου στο 1836, για να γράψει μια δαιμονισμένη μυστήρια κωμωδία, που ακούει στο όνομα «Οι παίχτες».
Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: 15€ – 17€. Προπώληση: viva.gr .
Διεύθυνση: Πειραιώς 115, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0342 7426

10. «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», του Στέφανου Παπατρέχα στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής

Η θεατρική παράσταση «Ονόριο, τα ανομήματα ενός εγκληματία», το νέο έργο του Στέφανου Παπατρέχα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του ίδιου και του Λάζαρου Βαρτάνη στο Θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής. Μεσαίωνας. Οι ισορροπίες ενός μοναστηριού διαταράσσονται από μια μοναχή, που φέρνει την αμαρτία. Μια δούκισσα βασανίζεται από τις ενοχές της και τιμωρείται μέσα από δαίμονες του ύπνου. Τσιγγάνοι στήνουν γλέντι και ξεγελούν ανυποψίαστους διαβάτες. Και ένας μυστηριώδης άνθρωπος – παρών σε όλα – εξαπατάει τους πάντες, γλιστρώντας ανάμεσά τους και καταργώντας κάθε νόμο.
Δευτέρα 22/11 στις 20:15.
Εισιτήρια: €14 κανονικό, €11 φοιτητικό, €7 ανέργων. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βαφείο, Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 2103425637

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑDon’t Look Up: Η πολυαναμενόμενη μαύρη κωμωδία του Netflix απέκτησε τρέιλερ12.09.2018

11.Homos, στην Ελλάδα όλοι, του Τζόρνταν Σίβεϊ στο Από Μηχανής θέατρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται στο Από Μηχανής θέατρο τo έργο «Homos, στην Ελλάδα όλοι» του Τζόρνταν Σίβεϊ σε σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου. Ένα αδυσώπητο, υπερτολμηρό και συνάμα τρυφερό, ξεκαρδιστικό έργο με σύγχρονο χιούμορ και τρόπο αφήγησης, ανατομία των στιγμών που ενώνουν δύο ανθρώπους – των ίδιων στιγμών που τους χωρίζουν. Δευτέρα 22/11 στις 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 15€, Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ): 12€. Προπώληση: viva.gr .
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b