MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Field Trip – «Reforesting»: Ανοιχτή συζήτηση στο Flux Laboratory Athens

Το Flux Laboratory Athens διοργανώνει στον χώρο του, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ανοιχτή συζήτηση με ιστορίες και στιγμές των συντελεστών του πειραματικού project «Reforesting».

Reforesting
Monopoli Team

Το Flux Laboratory Athens, στο πλαίσιο υποστήριξης του πειραματικού project Reforesting, φιλοξενεί μια ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της ομάδας την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 στις 7μμ. Το Field Trip είναι μια ευκαιρία να μοιραστούμε με το κοινό τις ιστορίες πίσω από το project και να γνωρίσουμε στιγμές από τη συλλογική εμπειρία των συντελεστών.

Reforesting: Λίγα λόγια για το πρότζεκτ

Το project «Reforesting» είναι ένα διεπιστημονικό, διακαλλιτεχνικό έργο το οποίο βασίζεται στην έρευνα και την πρακτική προκειμένου να εξετάσει την καλλιτεχνική δημιουργία ως μια πιο συμβιογραφική διαδικασία που περιστρέφεται γύρω από σώματα σε κίνηση και τις σχέσεις τους τόσο μεταξύ τους όσο και με αυτό που αποκαλείται «φυσικό περιβάλλον». Το Reforesting, υποδηλώνει μια συνεχή διαδικασία συνύπαρξης, συλλογικής μάθησης, προβληματισμού, πειραματισμού, δράσης, εμπειρίας, δημιουργίας.

Μέσα στο 2021, οι συμμετέχοντες, προερχόμενοι από διάφορα πεδία (χορός, χορογραφία, εικαστικές τέχνες, ecopsychology, δραματουργία, αρχιτεκτονική κ.ά.) διαμόρφωσαν μια δεξαμενή σκέψης/κίνησης/δημιουργίας εντός της οποίας επιχείρησαν να εξερευνήσουν συλλογικά  έναν πιο συμβιωτικό τρόπο ζωής και καλλιτεχνικής παραγωγής: πιο κοντά στη φύση και μαζί με τη φύση.

Τον περασμένο Αύγουστο, έζησαν μαζί για μερικές ημέρες σ’ ένα σπίτι στο χωριό Καλέντζι της Ηπείρου, στους πρόποδες των Τζουμέρκων. Εκεί, ξεδίπλωσαν την έρευνα και την πρακτική τους σε διάδραση με το φυσικό τοπίο και συντόνισαν από κοινού μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως η προετοιμασία φαγητού, πεζοπορίες, συναντήσεις ecopsychology και social dreaming, ερευνητικές και πειραματικές απόπειρες, προβολές ταινιών κ.ά.

Συμμετέχουν: Κλειώ Αποστολάκη, Δώρα Ζούμπα, Κάντυ Καρρά, Ιώνιαν Μπισάι & Σωτήρης Τσίγκανος (LatentCommunity), Έλενα Νοβάκοβιτς, Βασίλης Ντούρος, Άρης Παπαδόπουλος, Χριστίνα Ράινχαρτ, Λία Χαμηλοθώρη

Σημαντική ενημέρωση:
  • Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή, οι θεατές της παράστασης θα πρέπει να επιδεικνύουν, μαζί με ταυτότητα, (α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή (β) πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση).
  • Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

[relart 1]

Σχετικά με το Flux Laboratory Athens

Το Flux Laboratory ιδρύθηκε το 2003. Είναι ένα πειραματικό εργαστήριο το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και λειτουργεί σε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Fluxum. Παράγει πολύπλευρη καλλιτεχνική δράση και πειραματίζεται με νέες διαδικασίες δημιουργίας και συνεργασίας.

Το Flux Laboratory ενθαρρύνει τις συνέργειες και από το 2016, υποστηρίζει και παράγει έργο στην Αθήνα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα. Καλλιεργώντας δράσεις που σχετίζονται με το Σώμα και την Κίνηση, το Flux Laboratory Athens αναπτύσσει καλλιτεχνικές, κοινωνικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Ελληνικά.
Για κράτηση θέσης, επικοινωνήστε στο: [email protected]
Μέγιστος αριθμός παρευρισκόμενων: 10 άτομα

Flux Laboratory Athens, Γέροντα 12, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ: +30 210 010 8357. Ε: [email protected] | www.fluxlaboratory.com

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b