MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
25
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Νότος: Δωρεάν προβολή της ταινίας του Φερνάντο Σολάνας στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με αφορμή την επέτειο του θανάτου του Φερνάντο Σολάνας, η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την εμβληματική ταινία του, «Νότος».

"Νότος/Sur" του Φερνάντο Σολάνας
"Νότος/Sur" του Φερνάντο Σολάνας
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την εμβληματική ταινία «Νότος» (1988) του Φερνάντο Σολάνας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στις 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στις 18:30 με αφορμή την επέτειο του θανάτου του σκηνοθέτη.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Κάντε την ηλεκτρονική σας κράτηση εδώ.

"Νότος/Sur" του Φερνάντο Σολάνας

“Νότος/Sur” του Φερνάντο Σολάνας

Περίληψη της ταινίας:

Μετά το τέλος της στρατιωτικής δικτατορίας στην Αργεντινή το 1983, ο Φλορεάλ αποφυλακίζεται. Αντί να επιστρέψει στην γυναίκα του, θα περιπλανηθεί μέσα στη νύχτα στο Μπουένος Άιρες. Θα γνωρίσει ανθρώπους από το παρελθόν του – οι περισσότεροι φαντασιακοί – και θα θυμηθεί τα γεγονότα που οδήγησαν στην σύλληψη και φυλάκισή του.

Λίγα λόγια για τον Φερνάντο Σολάνας:

Ο Φερνάντο Σολάνας γεννήθηκε το 1936 και έχει υπάρξει σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πολιτικός. Το 1968 μαζί με τον Οκτάβιο Γκετίνο, γύρισε στα κρυφά το ντοκιμαντέρ «La Hora de los Hornos», μια ενδελεχή καταγραφή της νεοαποικιοκρατίας και της βίας στην Αργεντινή. Το 1972 γυρίζει την ταινία «Los Hijos de Fierro», ταινία που απαγορεύθηκε στην Αργεντινή επί χούντας. Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1983, ο Σολάνας επέστρεψε στη χώρα. Tο 1988 κερδίζει το Βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες με το «Νότο». Εκλέχθηκε στη Γερουσία από το 2013 μέχρι το 2019, και πρέσβης στην UNESCO. Πέθανε στο Παρίσι στις 6 Νοεμβρίου 2020.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Στις 12 Νοεμβρίου στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα – Μετρό: Πανεπιστήμιο) στις 18:30. Με ελεύθερη είσοδο.

*Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την είσοδο, οι θεατές εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού ή [β] πιστοποιητικού νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Spider-Man-Brand New Day: Έτοιμο να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» στο παγκόσμιο box office
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise
Cine News
Μέγκαν Μαρκλ: Σε συζητήσεις για να επιστρέψει σε σειρά του Netflix
Cine News
Από την «Ευτυχία» στο οσκαρικό «Αληθινός Πόνος»: 8 λόγοι για να ανοίξεις την TV αυτό το ΣΚ
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #9: Σινέ Κήπος, το πιο γουεσαντερσονικό σινεμά της Αθήνας
Cine News
32ο AIFF: Ο Παβελ Παβλικόφσκι στην Αθήνα για την πανελλήνια πρεμιέρα της «Πατρίδας»
Cine News
Cool Crips on Tour: Η νέα ταξιδιωτική εκπομπή της ΕΡΤ θα είναι ο,τι πιο cool
Cine News
Όταν το σινεμά γίνεται κοινότητα: Μια βόλτα στις κινηματογραφικές λέσχες της Ελλάδας
Cine News
Η Hayden Panettiere ήθελε ο κόσμος να μάθει τι σημαίνει να μεγαλώνεις στο Χόλιγουντ
Cine News
Hayden Panettiere: Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός σε ηλικία 36 ετών