MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σύλβια Πλαθ: Προς πώληση το καρό κιλτ της πρωτοπόρας ποιήτριας

Η χαρακτηριστική πράσινη φούστα-ταρτάν της αμερικανίδας ποιήτριας και συγγραφέως Σύλβια Πλαθ πωλείται από το Second Shelf στην τιμή των £12,500.

Πηγή: The Lilly Library, Indiana
Monopoli Team

Είτε φοριέται σήμερα από την Ολίβια Ροντρίγκο, είτε από τον Χάρι Στάιλς, η ανάδυση του κιλτ στη σύγχρονη μόδα, όπως έχει αναδειχθεί από πολλούς σχεδιαστές μόδας, δεν έχει περάσει απαρατήρητη. Τον δρόμο όμως προς τη δημοτικότητά του είχε είχαν ανοίξει άτομα όπως η Σερ Χορογουίτζ στην ταινία Clueless, ο άνδρας πάνω στα κουτιά βρώμης αλλά και η Σύλβια Πλαθ, με τη χαρακτηριστική πράσινη φούστα-ταρτάν με τις πιέτες, που φορούσε ως φοιτήτρια στο Smith College. Αυτή η συγκεκριμένη φούστα έχει βγει τώρα προς πώληση και μάλιστα στην τιμή των £12,500!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Σύλβια Πλαθ για τη ζωή, τον έρωτα και τον θάνατο12.09.2018

Με το όνομα της Πλαθ γρραμμένο με μπλε γράμματα να είναι τοποθετημένο στην περιοχή της μέσης, το κιλτ αγοράστηκε για πρώτη φορά το 2008 από την Άλισον Ντίβερς, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Second Shelf, μιας αντιπροσωπείας σπάνιων βιβλίων στο Βόρειο Λονδίνο.

Η Ντίβερς απέκτησε το κομμάτι για περίπου 2.215£ και τώρα το κατάστημα πουλά τη φούστα για £12.500! Προερχόμενο από τη δεκαετία του 1950, το κιλτ μέχρι τον αστράγαλο αποτελούσε ένα βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας της Πλαθ. Μια φωτογραφία της ποιήτριας – συγγραφέως ενώ φοράει το κιλτ και στέκεται έξω από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων σε ένα ταξίδι της στο Παρίσι, βρίσκεται αυτό το διάστημα στο αρχείο της βιβλιοθήκης Lilly στην Ιντιάνα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Second Shelf (@secondshelfbooks)

«Η φούστα αντιπροσωπεύει την Πλαθ και την προσωπικότητά της με κάθε τρόπο – τη σύγκρουση μέσα της, τη βαθιά καλλιτεχνική ψυχή της, τα οποία φρόντιζε να καλύπτει με σχεδόν αδιάφορα ρούχα. Φορούσε κομμάτια που δεν φεύγουν από τη μόδα τα οποία επέλεγε με προσοχή δίνοντας σημασία στην ποιότητα και την αντοχή τους», αναφέρει μεταξύ άλλων το Second Shelf.

Η κόρη της Πλαθ, η Φρίντα, ήταν εκείνη που αποφάσισε να δημοπρατήσει τα υπάρχοντά της, ανησυχώντας ότι διαφορετικά θα χαθούν. Η συγκεκριμένη φούστα της Σύλβια Πλαθ μπορεί να αγοραστεί και online, εδώ.

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b