MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Άλεκ Μπάλντουιν: Πυροβόλησε με “όπλο γυρισμάτων” -Κινηματογραφίστρια έχασε τη ζωή της, ο σκηνοθέτης τραυματίστηκε

Η Halyna Hutchins, 42χρονη κινηματογραφίστρια στην ταινία “Rust”, έχασε τη ζωή της, όταν ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο γυρισμάτων, το οποίο θα έπρεπε να είναι άδειο.

Monopoli Team

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με ένα όπλο γυρισμάτων, όσο γύριζε μια σκηνή την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σούζα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στα γυρίσματα του “Rust”, μίας ανεξάρτητης ταινίας, στην οποία ο Μπάλντουιν ήταν παραγωγός και πρωταγωνιστούσε.

Η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νιού Μέξικο, όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Ο 48χρονος Σούζα μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σερίφη που επικαλέστηκε το The Hollywood Reporter, ο σκηνοθέτης είναι σε «κρίσιμη κατάσταση», ενώ σύμφωνα με εκπρόσωπο της παραγωγής, επρόκειτο για «ατύχημα», αφού αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Μπάλντουιν είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή της αστυνομίας, οι Χάτσινς και Σούζα “πυροβολήθηκαν όταν ένα όπλο γυρισμάτων εκπυρσοκροτήθηκε από τον 68χρονο Άλεκ Μπάλντουιν, παραγωγό και ηθοποιό”. Σύμφωνα με την Santa Fe New Mexican ο Μπάλντουιν ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς και ήταν σε κατάσταση σοκ, κλαίγοντας.

Δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει κατηγορηθεί κάποιος για τον θάνατο και τον τραυματισμό των δύο ανθρώπων. Οι αστυνομικοί ανέκριναν τους μάρτυρες και το περιστατικό παραμένει υπό ανοιχτή έρευνα, σύμφωνα με τον διοικητή.

Η εταιρία παραγωγής πίσω από την ταινία ανέφερε σε επίσημη δήλωση: “Ολόκληρο το καστ και το προσωπικό της ταινίας είναι απαρηγόρητο από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια της Χαλίνα. Σταματήσαμε τα γυρίσματα για αόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με το αστυνομικό τμήμα της Σάντα Φε για την έρευνα. Θα παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όσους βρίσκονταν στην ταινία, όσο προσπαθούμε να επεξεργαστούμε αυτό το τραγικό γεγονός”.

Σύμφωνα με μία πρώτη ανακοίνωση: “Υπήρξε ένα ατύχημα σήμερα στα γυρίσματα του “Rust” που περιλάμβανε τον καταλάθος πυροβολισμό ενός όπλου γυρισμάτων, που υποτίθεται ότι ήταν άσφαιρο”.

Παρ’ όλα αυτά, το γραφείο του διοικητή της αστυνομίας απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για να αποφασιστεί τι είδους βολή ήταν, ενώ δεν χρησιμοποίησε τη λέξη “ατύχημα”, αφήνοντας αυτή την απόφαση στους ερευνητές. Ωστόσο, ανέφεραν ότι ο πυροβολισμός έλαβε χώρα “κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων μιας σκηνής για την ταινία”.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b