MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

5 λόγοι για να επισκεφθείτε την έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Είναι το πολιτιστικό γεγονός των ημερών. Η έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά» εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με την υποστήριξη της L’Oréal.

Monopoli Team | 21.10.2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΡΙΣ ΤΑΒΙΤΙΑΝ

5 λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκεφθείτε την πολυαναμενόμενη έκθεση της χρονιάς:

Θα ανακαλύψετε τις πολλαπλές πτυχές του «Κάλλους» στην καθημερινή ζωή και τη φιλοσοφική σκέψη της αρχαίας Ελλάδας.

Θα κατανοήσετε τι σημαίνει «Κάλλος» και πώς αυτό διαφοροποιείται από την έννοια της «εξωτερικής ομορφιάς»: Το αρχαιοελληνικό κάλλος είναι ένα ιδεώδες που αποκρυσταλλώθηκε μέσα από κείμενα φιλοσόφων από τον 6ο αι. π.Χ. και εξής ως ο συνδυασμός της φυσικής εμφάνισης και των αρετών της ψυχής.

Θα θαυμάσετε μοναδικά αρχαία αντικείμενα από όλη την Ελλάδα, την Ιταλία (από τα αρχαιολογικά Μουσεία της Φλωρεντίας, της Νάπολης, της Ρώμης, της Όστια, της Μπολόνια, της Βενετίας, των Συρακουσών, της Κατάνια) και από το Μουσείο του Βατικανού, που στην πλειονότητά τους βγαίνουν για πρώτη φορά εκτός των μουσείων προέλευσής τους και δύσκολα θα ξαναδείτε συγκεντρωμένα.

Μέσα από αρχαία κοσμήματα, περόνες, καθρέπτες, αρωματοδοχεία, καθημερινά αξεσουάρ καλλωπισμού, εργαλεία κόμμωσης (ψαλίδια, τσιμπιδάκια, χτενάκια κτλ), δοχεία για τη φύλαξη καλλυντικών αλοιφών και σπάτουλες για την επάλειψή τους, θα διαπιστώσετε πως οι συνήθειες καλλωπισμού των αρχαίων Ελλήνων δεν διέφεραν πολύ από τις δικές μας.

Θα ταξιδέψετε σε μια ακόμη συναρπαστική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θεματική τον Άνθρωπο, μετά τις εμβληματικές εκθέσεις για την Υγεία, τον Έρωτα και τον Θάνατο.

Με την υποστήριξη της L’Oréal

H επιθυμία για ομορφιά υπάρχει από την αρχή της ανθρωπότητας. Είναι ένα παγκόσμιο ιδανικό που ξεπερνά το χρόνο, τις χώρες και τους πολιτισμούς. Αφοσιωμένη στην ομορφιά για πάνω από έναν αιώνα, η L’Oréal πάντα προσπαθεί να εξερευνήσει τη συμβολή διαφορετικών πολιτισμών στην ομορφιά και έχει συμμετάσχει σε έρευνες, εκθέσεις και βιβλία. Είναι η πρώτη φορά που η L’Oréal υποστηρίζει μια έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην ομορφιά στην Αρχαία Ελλάδα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«ΚΑΛΛΟΣ. Η Υπέρτατη Ομορφιά»
Έως τις 16 Ιανουαρίου 2022
Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης
www.cycladic.gr

Περισσότερα από Art & Culture
VIMA_WEB3b