ΣΥΝΤΑΓΗ
Ελιόψωμο από το insta-blog Food Corner
Εύκολο ελιόψωμο χωρίς πολύ ζύμωμα, με φέτα και ρίγανη. Λαχταριστό ψωμάκι με τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής στην κουζίνας σας!

Monopoli Team
13.10.2021
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. νερό
- 120 γρ. ελιές παστές
- 100 γρ. φέτα
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ρίγανη

- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τα 150 γρ. από το αλεύρι και τα 200 γρ. από το νερό.
- Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό ώσπου να απορροφηθεί όλο.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ζυμάρι.
- Προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση, την φέτα σε κυβάκια, την πιπεριά σε κυβάκια, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
- Φτιάχνουμε 2 φραντζόλες ή μικρά ατομικά ψωμάκια.
- Αφήνουμε για 1 ώρα ώσπου τα ψωμάκια να διπλασιαστούν.
- Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές του blog.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Οι ελληνικές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης
Σε νέα έκθεση στο Λονδίνο παρουσιάζονται έργα τέχνης του Ed Sheeran
Ο Γιώργος Νταλάρας “στους δρόμους του ρεμπέτικου” στο Παλλάς
«Να μ’ αγαπάς»: Η νέα καθημερινή σειρά του ALPHA
«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» στον ALPHA: Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας – Η Μελισσάνθη
Οι Κοινοί Θνητοί στην Τεχνόπολη – Η κατάλληλη μπάντα την κατάλληλη στιγμή
Κλημεντίνες χωρίς κουκούτσι, της Νοεμής Βασιλειάδου στην Πειραιώς 260
London Grammar και Aurora: Οι δύο απόλυτες indie pop φωνές μάγεψαν το Release
Η Καλαμάτα τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη με μια μεγαλειώδη συναυλία
Kneecap και Cypress Hill σάρωσαν το TerraVibe σε μια φεστιβαλική βραδιά που είχαμε ανάγκη