MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
06
ΙΟΥΝΙΟΥ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
    ΣΥΝΤΑΓΗ

    Ελιόψωμο από το insta-blog Food Corner

    Εύκολο ελιόψωμο χωρίς πολύ ζύμωμα, με φέτα και ρίγανη. Λαχταριστό ψωμάκι με τα αρώματα της μεσογειακής διατροφής στην κουζίνας σας!

    Monopoli Team

    Υλικά:
    • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    • 2 φακελάκια ξερή μαγιά 
    • 1 κ.γ. ζάχαρη 
    • 1 κ.γ. αλάτι 
    • 400 γρ. νερό 
    • 120 γρ. ελιές παστές 
    • 100 γρ. φέτα 
    • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης 
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο  
    • 1 κ.σ. ρίγανη 

    Εκτέλεση:
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά, τα 150 γρ. από το αλεύρι και τα 200 γρ. από το νερό.
    • Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 15 λεπτά. 
    • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και σιγά σιγά το νερό ώσπου να απορροφηθεί όλο.
    • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο ζυμάρι. 
    • Προσθέτουμε τις ελιές χωρίς το κουκούτσι κομμένες στη μέση, την φέτα σε κυβάκια, την πιπεριά σε κυβάκια, την ρίγανη και το ελαιόλαδο.
    • Φτιάχνουμε 2 φραντζόλες ή μικρά ατομικά ψωμάκια.
    • Αφήνουμε για 1 ώρα ώσπου τα ψωμάκια να διπλασιαστούν. 
    • Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. 

    Δείτε εδώ περισσότερες συνταγές του blog.

    Περισσότερα από Συνταγές
    VIMA_WEB3b