MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κώστας Μπακογιάννης: Τι απαντά στα αρνητικά σχόλια για το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας

Μετά από τα αρνητικά σχόλια πολιτών αλλά και ανθρώπων της Τέχνης για το νέο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, που ελάχιστα την θυμίζει, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης δίνει τη δική του απάντηση.

Φωτογραφία: Δημήτρης Χαιρετάκης/Eurokinissi
Φωτογραφία: Δημήτρης Χαιρετάκης/Eurokinissi
Monopoli Team

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν την περασμένη Παρασκευή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απαντά σε όσους μιλούν για μία άστοχη επιλογή και ένα άγαλμα που ελάχιστα θυμίζει τη σπουδαία Ελληνίδα σοπράνο.

Το άγαλμα της σπουδαίας καλλιτέχνιδας, φόρος τιμής για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, φιλοτέχνησε η Αφροδίτη Λίτη και τοποθετήθηκε στο αλσύλλιο της Ροβέρτου Γκάλι, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Από την πρώτη στιγμή των αποκαλυπτηρίων του, το άγαλμα από γυαλισμένο μπρούντζο, σχεδόν χρυσό, που ελάχιστα μοιάζει στην μεγάλη ντίβα της όπερας, ξεσήκωσε θύελλα αρνητικών σχολίων και έγινε γρήγορα αντικείμενο έντονου σχολιασμού στο Twitter!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρία Κάλλας: Πώς αντέδρασε το Twitter στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της σπουδαίας σοπράνο12.09.2018

Ο δήμαρχος Αθηναίων, καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του Mega, έδωσε τη δική του απάντηση σε όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια που αφορούν στο άγαλμα της Μαρίας Κάλλας, σε μία προσπάθειά του να το υπερασπιστεί.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρίας Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους τουρίστες στην Ελλάδα».

Η πρωτεύουσα αλλάζει πρόσωπο

Ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε και για τον Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας, ο οποίος πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα. Συγκεκριμένα, μετά τα Χριστούγεννα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας Συντάγματος και λίγο πριν το νέο έτος θα ξεκινήσει η ανάπλαση της Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Πώς θα μοιάζει η Πανεπιστημίου μετά την ανάπλαση;12.09.2018

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα ξενοδοχεία όλης της πόλης, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Επίσης, θα υπάρχει ένας νέος φορέας, με σκοπό να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας. «Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε κλείνοντας.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b