MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 12 παραστάσεις για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

1. «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον, Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση, κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση, παρουσιάζεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 9, 10, 14, 15, 16 Οκτωβρίου 2021. Η παραγωγή αποτελεί ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ σε μια ομάδα υψηλού καλλιτεχνικού προφίλ με επικεφαλής τους σκηνοθέτες / ερμηνευτές Μιχαήλ Μαρμαρινό και Ακύλλα Καραζήση καθώς και τον αναγνωρισμένο συνθέτη Αντώνη Ανισέγκο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Τιμές εισιτηρίων: 15, 20€
Φοιτητικό: 10€
Προπώληση: ticketservices.gr, Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09.00-21.00) και τα Καταστήματα Public.

2.«Προμηθέας» του Νίκου Καραθάνου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

«Προμηθέας»

H νέα καλλιτεχνική χρονιά στη Στέγη ξεκινάει με τον Προμηθέα του Νίκου Καραθάνου. Τα πάντα συμβαίνουν σε ένα σπίτι. Σε ένα σπίτι-μετεωρίτη που αιωρείται στον χωροχρόνο και κατακλύζεται από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Εκεί ζουν, σαν συγγενείς, ο Προμηθέας (Νίκος Καραθάνος), το Κράτος και ο Ερμής (Χρήστος Λούλης), η Βία και η Ιώ (Γαλήνη Χατζηπασχάλη), ο Ήφαιστος και ο Ωκεανός (Γιάννης Κότσιφας).
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
Κυριακή 10/10, 20:30
Εισιτήρια: από 5 -28 €

2. «Αχιλλεύς- Ελλάς Εκλιπαρούσα» από τους bijoux de kant στο δημοτικό θέατρο Ολύμπια

Το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας ανοίγει ξανά την αυλαία του με την παράσταση Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα από την θεατρική ομάδα bijoux de kant. Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Σκουρλέτης, βασίζεται στο ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου Αχιλλεύς (1804), διερευνά και επαναδιαπραγματεύεται την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από το μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα.
Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”. Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79, Τηλέφωνο: 21 0371 1200
Κυριακή 10, στις 20.30
Εισιτήρια: από €3 έως €15
Προπώληση: www.ticketservices.gr

3. «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» του Λευκάδιου Χερν στο Θέατρο Άβατον
παράσταση

«Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία»

H Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» παρουσιάζει το έργο του Λευκάδιου Χερν, «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» στο θέατρο Άβατον για ακόμη μια παράσταση, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Στην παράσταση «Ιστορίες Φαντασμάτων από την Ιαπωνία» συμμετέχουν κωφοί και ομιλούντες ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη Νοηματική Γλώσσα, με ταυτόχρονη φωνητική ερμηνεία για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο, όπου το υπερφυσικό στοιχείο πρωταγωνιστεί σε παμπάλαιους μύθους της Άπω Ανατολής. Ένα ποιητικό ταξίδι μέσα από ιστορίες και εικόνες της ιαπωνικής κουλτούρας.
Κυριακή 10/10, 19:00
Εισιτήριο: : Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ ΑμεΑ, 5 ευρώ άνεργοι, ατέλειες. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άβατον: Ευπατριδών 3, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0341 2689

4. «Μάκμπεθ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την ομάδα Νοσταλγία, στο Θέατρο Rabbithole
παράσταση

«Μάκμπεθ»

Το “Μακμπέθ” του Ουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάζεται Κυριακή 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Rabbithole. Ένα έργο πολιτικό και βαθιά υπαρξιακό, αποτελεί μία απ’ τις πιο συναρπαστικές σκιαγραφήσεις της πολύπλοκης, αμφίσημης και επικίνδυνα αυθαίρετης σχέσης του ανθρώπου με το χρόνο. Η ομάδα Νοσταλγία εμπνέεται από την έντονη παρουσία του μαγικού στοιχείου σ’ ένα βαθιά πολιτικό έργο και εξερευνά τα θέματα και τα υλικά που προτείνει ο κόσμος του μεταφυσικού με κεντρικό άξονα την θηλυκή φιγούρα της μάγισσας. Εννέα καλλιτέχνιδες οργανώνουν ένα σύμπαν όπου, μαζί με τους θεατές, θα ανακαλύψουν τις ανατριχιαστικές αλλά και ελκυστικές όψεις των μαγισσών και τους τρόπους με τους οποίους διώχθηκαν, χλευάστηκαν, βοήθησαν αλλά και καταράστηκαν τις κοινωνίες όπου έζησαν. Μπορεί ο διάβολος να λέει την αλήθεια; Σε σκηνοθεσία Τώνιας Ράλλη.
Κυριακή 10/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Rabbithole:Γερμανικού 20, Αθήνα 104 35. Τηλέφωνο: 21 0524 9903

5. «Άνθρωποι και Ποντίκια» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, στον Cartel Τεχνοχώρο
παράσταση

«Άνθρωποι και Ποντίκια»

Το έργο «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη, παρουσιάζεται για ακόμη μια εμφάνιση Κυριακή 10 Οκτωβρίου στον Cartel Τεχνοχώρο. Μια σκληρή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία διαψευσμένων ονείρων που αφηγείται με ακραίο ρεαλισμό τη ζωή δύο εκτοπισμένων φίλων, του Βασίλη και του Λένου μέσα στις βιομηχανικές αποθήκες που αναζητούν δουλειά. Η δύναμη της φιλίας, η σημασία της ελπίδας, τα ιδανικά της αφοσίωσης και της πίστης είναι τα στοιχεία της διαχρονικότητας του αριστουργήματος του Τζον Στάινμπεκ. Μεταξύ άλλων παίζουν οι Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Μαίρη Μηνά, Στέλιος Τυριακίδης και Μάνος Καζαμίας.
Κυριακή 10/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 17 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, 65+, 10 ευρώ ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Cartel Τεχνοχώρος: Λεγάκη 7, Αγ. Ιωάννης Ρέντης 182 33. Τηλέφωνο: 693 989 8258

6. «Το τρίτο Στεφάνι» του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Παλλάς
παράσταση

«Τρίτο Στεφάνι»

Το «Τρίτο Στεφάνι», το αριστούργημα του Κώστα Ταχτσή, επιστρέφει για 2η χρονιά στο Θέατρο Παλλάς και παρουσιάζεται απόψε, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Το μυθιστόρημα –σταθμός του Κ. Ταχτσή είναι μια κατάθεση μνήμης όπου μέσα από τις προσωπικές ιστορίες των ηρώων περνάει ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, με σπάνιο χιούμορ που αναδεικνύει καίρια όλα εκείνα για τα οποία αξίζει να παλεύει ο άνθρωπος. Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μεταξύ άλλων η Μαρία Καβογιάννη και η Μαρία Κίτσου στους ρόλους της Εκάβης και της Νίνας, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη.
Κυριακή 10/10, 19:00
Εισιτήριο: Διακεκριμένη Ζώνη Α: 80 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη Β: 50 ευρώ, Ζώνη Α: 30 ευρώ, Ζώνη Β: 20 ευρώ, Ζώνη Γ: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα 105 64. Τηλέφωνο: 21 0321 3100

7. «Ο απρόσκλητος επισκέπτης» της Aγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη στο Θέατρο Eliart
παράσταση

«Ο απρόσκλητος επισκέπτης»

Η συγκλονιστική ιστορία αστυνομικού σασπένς, νουάρ ατμόσφαιρας και εξιχνίασης φόνων «Ο απρόσκλητος επισκέπτης» της Aγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη παρουσιάζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Θέατρο Eliart, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Νότια Ουαλία πιο συγκεκριμένα στη μέση του πουθενά όπου ο Μάικλ Σταρκβέντερ χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και πέφτει σ’ ένα χαντάκι, προσπαθώντας να βρει βοήθεια μπαίνει σε μια απομονωμένη έπαυλη. Ένα πιστόλι, ένας νεκρός και μια αιθέρια ύπαρξη η Λόρα Γουόρικ -η οποία παραδέχεται πως δολοφόνησε το σύζυγό της. Γοητευμένος από τη νεαρή χήρα αποφασίζει να τη βοηθήσει, επιχειρώντας να κατασκευάσουν από κοινού ένα ακλόνητο άλλοθι. Μήπως όμως δεν είναι αυτή τελικά η δολοφόνος; Μεταξύ άλλων παίζουν Οδυσσέας Σταμούλης, Ιλιάς Λαμπρίδου, Μυριέλλα Κουρεντή, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου και Σαράντος Γεωγλερής.
Κυριακή 10/10, 18:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 17 ευρώ, 14 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ και 65+. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Eliart: Κωνσταντινουπόλεως 127, Αθήνα 104 47. Τηλέφωνο: 21 0347 7677

8. «Η Γυναίκα με τα μαύρα» της Σούζαν Χιλ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο Πειραιώς 131
παράσταση

«Η Γυναίκα με τα μαύρα»

Στην σκηνή του θεάτρου Πειραιώς 131 παρουσιάζεται το μεταφυσικό ψυχολογικό θρίλερ «Η Γυναίκα με τα Μαύρα» το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ, Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Ο συμβολαιογράφος Άρθουρ Κιπς ταξιδεύει από το βικτοριανό Λονδίνο σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει μια υπόθεση κληρονομιάς. Η μυστηριώδης παρουσία μιας γυναικείας φιγούρας, ντυμένης στα μαύρα συμβολίζει τον θάνατο. Μέσω της αφήγησης πλάθεται η ατμόσφαιρα κινδύνου και φόβου, που διαχέεται εντέχνως από τα σκοτεινά δωμάτια της απομονωμένης έπαυλης. Ένα απροσδόκητο φινάλε με την αφήγηση να αναδεικνύεται ικανή ακόμη και να ζωντανέψει την γυναίκα με τα μαύρα, που «μολύνει» με την κατάρα της ακόμα και τον ίδιο τον ηθοποιό…Παίζουν ο Τάσος Χαλκιάς και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.
Κυριακή 10/10, 20:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 14 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Πειραιώς 131: Πειραιώς 131, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0345 0922

9. «Έξι φορές» σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
παραστάσεις

«Έξι φορές»

Η παράσταση «Έξι φορές» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη, συνεχίζεται Κυριακή 10 Οκτωβρίου για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι. Έχει ως αρχική πηγή έμπνευσης τα «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 (στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο). Σε αυτήν την διαφορετική σκηνική εκδοχή περιλαμβάνονται κείμενα μεταξύ άλλων Άντον Τσέχοφ και Ζαν Κοκτώ καθώς επίσης η Όλια Λαζαρίδου τώρα ερμηνεύει έξι διαφορετικούς ρόλους. Είναι μια αναφορά στη μαγεία και στην τέχνη του θεάτρου.
Κυριακή 10/10, 19:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι. Προπώληση: megaron.gr, καταστήματα Public, 210 72 82 333
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασ. Σοφίας, Αθήνα 115 21. Τηλέφωνο: 21 0728 2000

10. «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» του Γιωργή Τσουρή, στο Θέατρο Ιλίσια
παραστάσεις

«170 τετραγωνικά (Moonwalk)»

Το βραβευμένο νεοελληνικό έργο του Γιωργή Τσουρή «170 τετραγωνικά», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, συνεχίζεται Κυριακή 10 Οκτωβρίου για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια. Τα «170 τετραγωνικά (MOONWALK)» στοχεύει στο εδώ και το τώρα της Ελλάδας, βασισμένη στον σκληρό ρεαλισμό και το χιούμορ συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν ένα οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής, σε ένα «ρινγκ» 170 τετραγωνικών μέτρων. Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος;
Κυριακή 10/10, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 12 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Ιλίσια: Παπαδιαμαντοπούλου 4, Αθήνα 115 28. Τηλέφωνο: 21 0721 0045

11. «Οι 12 ένορκοι» του Reginald Rose στο Θέατρο Άνεσις
παραστάσεις

«Οι 12 ένορκοι»

Οι «12 Ένορκοι» του Reginald Rose παρουσιάζονται σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη και παραγωγή της A PRIORI για 7η συνεχή χρονιά, το Κυριακή 10 Οκτωβρίου στο θέατρο Άνεσις. Στη Νέα Υόρκη του 1957, ένα αλλοδαπό αγόρι 16 χρόνων κατηγορείται για φόνο και η τύχη της ζωής του είναι στα χέρια 12 ενόρκων. Πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα για την επικείμενη αθώωση του ή για την θανατική του καταδίκη. Οι 12 ένορκοι αντικατοπτρίζουν τις προκαταλήψεις της κοινωνίας μέσα από 12 πεντακάθαρα ψυχογραφήματα που ξετυλίγονται βίαια μπροστά στα μάτια του θεατή.
Κυριακή 10/10, 18:30
Εισιτήριο: Πλατεία Α: 18 ευρώ, Πλατεία Β/Εξώστης: 15 ευρώ, Εξώστης Β: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketmaster.gr, Θέατρο Άνεσις, 2108938111
Θέατρο Άνεσις: Λεωφ. Κηφισίας 14, Αθήνα 115 26. Τηλέφωνο: 21 0771 8943

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆννα: Το βραβευμένο έργο της Σαμ Πότερ για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Θέατρο Δρόμος12.09.2018

12. «Οι Άθικτοι» των Olivier Nakache & Ιric Toledano, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
παραστάσεις

«Οι Άθικτοι»

Η Happy Productions παρουσιάζει στον Νέο Ακάδημο, το βραβευμένο αριστούργημα «Οι Άθικτοι» (The Intouchables), των Olivier Nakache και Éric Toledano, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, γεμάτη ελπίδα και δικαίωμα στο όνειρο, που περιγράφει την σχέση δύο διαφορετικών ανθρώπων που συναντήθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες και δέθηκαν τόσο δυνατά, δημιουργώντας μια αξεπέραστη φιλία που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους. Πρωταγωνιστούν ο Αντώνης Καρυστινός και ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, σε θεατρική διασκευή του Αντώνη Γαλέου.
Κυριακή 10/10, 18:00
Εισιτήριο: Ζώνη Α: 15-20 ευρώ, Ζώνη Β: 15-18 ευρώ, Ζώνη Γ: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Νέος Ακάδημος: Ακαδημίας και, Ιπποκράτους 17, Αθήνα 106 79. Τηλέφωνο: 21 0362 5119

Δείτε περισσότερες παραστάσεις εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b