MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 συναυλίες για την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

συναυλίες
''Φορώντας χρώματα ανοιχτά''
Monopoli Team

1. «Μάρκος Μπότσαρης» Η όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή στο Βεάκειο Θέατρο
συναυλία

”Η όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή”

Η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζει την όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά. Μια σύνθεση του 1854 που έως τώρα εθεωρείτο χαμένη -το μελόδραμα σε τρεις πράξεις του Νικολάου Μεταξά-Τζανή, «Μάρκος Μπότσαρης». Η όπερα μελετήθηκε και αποκαταστάθηκε μουσικολογικά από το Εργαστήριο Μελέτης της Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής και θα παρουσιαστεί σε πλήρη σκηνική μορφή σε μια πρώτη παγκόσμια εμφάνιση.
Παρασκευή 8/10, 20:30
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: viva.gr
Βεάκειο Θέατρο: Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33. Τηλέφωνο: 21 0422 6330

2. «Φορώντας χρώματα ανοιχτά» Μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη στο Ηρώδειο
συναυλία

”Φορώντας χρώματα ανοιχτά”

Μια συναυλία, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο του πρώτου Έλληνα νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη, θα δοθεί την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών. Το αφιέρωμα «Φορώντας χρώματα ανοιχτά» θα ερμηνευτεί από τους Γιάννη Κότσιρα, Γιώτα Νέγκα, Παυλίνα Βουλγαράκη, Δήμητρα Σελεμίδου και Παντελής Κυραμαργιός. Ο Γιάννης Στάνκογλου θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή στα τραγούδια που περιλαμβάνουν αφήγηση και θα αποδώσει αποσπάσματα από το έργο του Γιώργου Σεφέρη καθώς επίσης ο μαέστρος Αναστάσιος Συμεωνίδης θα διευθύνει τη ορχήστρα.
Παρασκευή 8/10, 21:00
Εισιτήριο: Κάτω Διάζωμα: Διακεκριμένη Ζώνη: 60 ευρώ, Ζώνη A: 50 ευρώ, Ζώνη B: 40 ευρώ, Ζώνη Γ: 35 ευρώ, Άνω Διάζωμα: Ζώνη Δ: 28 ευρώ, Ζώνη Ε: 25 ευρώ, Ζώνη ΣΤ: 20 ευρώ, ΑμεΑ: 15 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου Αττικού Διονυσίου. Αεροπαγίτου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 03241807

3. Gadjo Dilo, στο Roof stage του Gazarte
συναυλία

Gadjo Dilo

Οι Gadjo Dilo πιστοί στο Roof stage του Gazarte όπου ξεκίνησαν τις εμφανίσεις πριν 4 χρόνια, έρχονται Παρασκευή 8 Οκτωβρίου να συναντήσουν το κοινό τους σε ένα υπέροχο live. Ο ιδιαίτερος ήχος τους «Manouche De Grec» (και άλμπουμ) όπως τον αποκαλούν και οι ίδιοι είναι ένας μοναδικός συνδυασμός της gypsy τζαζ σουίνγκ με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής. Αυτοσχεδιάζουν και πειραματίζονται διασκευάζοντας ορχηστρικά κομμάτια από τις δεκαετίες του ’30 και του ’40 καθώς ρεμπέτικά και λαϊκά τραγούδια. Οι Gadjo Dilo έρχονται με gypsy τζαζ διάθεση και άρωμα Ελλάδας για ένα ακόμη βράδυ.
Παρασκευή 8/10, 21:30
Εισιτήριο: Τραπέζι 10 ευρώ, 8 ευρώ Free Seating. Προπώληση: viva.gr
Gazarte: Βουτάδων 34, Αθήνα 118 54. Τηλέφωνο: 21 0346 0347

4. ‘’Blues Wire’’ στο Κύτταρο
συναυλία

‘’Blues Wire’’

Οι ‘’Blues Wire’’ έρχονται την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου για μια μοναδική εμφάνιση στο Κύτταρο. Ένα μουσικό σχήμα που παραμένει ενωμένο τα τελευταία 20 χρόνια και έχει στο ενεργητικό του περισσότερους από 10 δίσκους καθώς επίσης αμέτρητες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι ‘’Blues Wire’’ έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους στην Ελλάδα -και όχι μόνο. Σε αυτό το εορταστικό Blues/Rock πανδαιμόνιο, θα τους συνοδεύσει η Τζένη Καπαδαή.
Παρασκευή 8/10, 22:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Κύτταρο: Αχαρνών, Ηπείρου και, Αθήνα 104 39. Τηλέφωνο: 21 0822 4134

5. Η ‘’Ευσταθία’’ στο Faust
συναυλίες

”Ευσταθία”

Η Ευσταθία επιστρέφει στη μουσική σκήνη του Faust την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου μαζί με την νέα ερμηνεύτρια Νικολέτα Κωνσταντάκη. Η καταξιωμένη τραγουδίστρια θα ερμηνεύσει επιλογές από την προσωπική της δισκογραφία καθώς επίσης και τραγούδια από την ελληνική διεθνή σκηνή. Την Ευσταθία συνοδεύουν ο Γιώργος Πατσιώτης στην κιθάρα και στα φωνητικά, ο Χάρης Μπότσης στο πιάνο και η Μελίνα Ντελίκου στο βιολί.
Παρασκευή 8/10, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος 12 ευρώ.
Faust: Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103234095

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα σχήματα των αστεριών: Η Τάνια Τσανακλίδου συναντά τη Λίνα Νικολακοπούλου στο Ηρώδειο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b