MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 παραστάσεις για την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

παράσταση
Οι «Φάρσες», σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο Θέατρο Φούρνος
Monopoli Team

1.«Κάποιος θα έρθει» του Γιον Φόσσε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
παράσταση

”Κάποιος θα έρθει”

Το πολυβραβευμένο έργο «Κάποιος θα έρθει» του Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε θα κάνει πρεμιέρα στον Θόλο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά. Ένα υπαρξιακό, ερωτικό και ψυχολογικό θρίλερ που συνδυάζει ποίηση, κωμωδία, δράμα και σασπένς. Ο Φόσσε αναπτύσσει όλες τις δυνητικές αποχρώσεις μιας αιωρούμενης απροσδιόριστης απειλής, έτσι ώστε κάτι που υποθετικά δεν μπορεί να αποκλειστεί, μετατρέπεται σε κακό οιωνό, και από την απλή διαίσθηση, προκύπτει η βεβαιότητα. Η ιστορία εκτυλίσσεται με το πρωταγωνιστικό ζευγάρι που αγοράζει το νέο του απομονωμένο σπίτι, πάνω στην θάλασσα. Αυτός που θα έρθει θα είναι ο κακός οιωνός;
Κυριακή 16/9, 21:00
Εισιτήριο: Α’ Ζώνη γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ μειωμένο, Β’ Ζώνη 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000

2. «Φύλακας μιας Επανάστασης» του Μάνου Καρατζογιάννη, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας
παράσταση

Φύλακας μιας επανάστασης

Η παράσταση «Φύλακας μιας επανάστασης» του Μάνου Καρατζογιάννη, με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Νταλιάνη, έρχεται για μια τελευταία εμφάνιση την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας. Ένας ποιητικός απολογισμός της ζωής του, ένα σύγχρονο μάθημα ελληνικής ιστορίας, από τη φτώχεια των πρώτων χρόνων της ζωής του μέχρι την Ίδρυση των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Μια ιστορία που ξεπροβάλλει η Ελλάδα ως πηγή νοσταλγίας και ως πηγή ιστορικής σύνθεσης, ζωντανεύοντας τις μορφές του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Ιωάννη Καποδίστρια, του Ελευθερίου Βενιζέλου κ.α.
Κυριακή 26/9, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση: penteli.intelliserv.gr
Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας: Λόρδου Βύρωνος 3, Πεντέλη 152 36.

3. Οι «Φάρσες», σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη, στο Θέατρο Φούρνος
παράσταση

”Οι φάρσες”

Οι «Φάρσες» έρχονται στο θέατρο Φούρνος, από την ομάδα Νοητή Γραμμή την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Δύο γυναίκες επί σκηνής, περιτριγυρισμένες από τηλεφωνικές συσκευές, κάνουν ασταμάτητα φάρσες σε δεκάδες άνδρες, που έρχονται αντιμέτωποι με τις δύο εισβολείς που απαιτούν την συμμόρφωση τους. Η φάρσα είναι ένας μηχανισμός γελοιοποίησης των ισχυρών και μετατρέπεται σε μια άκρως πολιτική πράξη, αναπάντεχα διασκεδαστική. Πρωταγωνιστούν η Γόνη Λούκα και η Όλγα Ποζέλη, η οποία υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης.
Κυριακή 26/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 12 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό, 5 ευρώ άνεργοι. Προπώληση: viva.gr 
Θέατρο Φούρνος: Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα 114 72. Τηλέφωνο: 21 0646 0748

4. «Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια» της Κατερίνας Γιαννοπούλου, στην Πειραιώς 260
παράσταση

”Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια”

«Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια» είναι βασισμένη στην ομώνυμη εμβληματική ταινία του Ρ.Β Φασμπίντερ και μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο από την Κατερίνα Γιαννοπούλου. Ένα έργο που συναντά τις ανοιχτές πληγές του σήμερα και αναζητά το δικαίωμα στην αγάπη και την ύπαρξη, σε μια εποχή εξαιρετικά κρίσιμη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα φύλου. Η διεμφυλική ηρωίδα Ελβίρα, βρίσκεται στο περιθώριο και στην κοινωνική απομόνωση, είναι αντιμέτωπη με την απόλυτη μοναξιά. Εγκαταλειμμένη από όλους, επισκέπτεται τόπους και ανθρώπους που τη σημάδεψαν, προσπαθώντας να βρει έναν λόγο για να συνεχίσει να ζει.
Κυριακή 26/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος από 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr, aefestival.gr
Πειραιώς 260- Κτήριο Ε: Καλλιθέα, Πειραιώς 260, 183 46. Τηλέφωνο: 21 09282900

5.«Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας» Μαρίνα Αμπράμοβιτς, στην Εθνική Λυρική Σκήνη- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
παραστάσεις

Οι επτά θάνατοι της Μαρίας Κάλλας–

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ και παρουσιάζει μια μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή, το νέο φιλόδοξο οπερατικό πρότζεκτ της σπουδαίας performer Μαρίνα Αμπράμοβιτς που θα υποδυθεί την απόλυτη πριμαντόνα του 20ού αιώνα Μαρίας Κάλλας. Την παραγωγή διευθύνει ο αρχιμουσικός Γιοέλ Γκαμζού και η Μαρίνα Αμπράμοβιτς υπογράφει τη σκηνοθεσία, σε συνεργασία με τη Λένσυ Πάιζινγκερ. Μια μοναδική παράσταση Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.
Κυριακή 26/9, 20:30
Εισιτήριο: Γενική είσοδος από 10 ευρώ έως 100 ευρώ, 12 ευρώ παιδικό, φοιτητικό. Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74. Τηλέφωνο: 21 6809 1000.

6.«Οι Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας
παραστάσεις

”Φοίνισσες”

Η αρχαία τραγωδία «Οι Φοίνισσες» του Ευριπίδη μια σύγχρονη παράσταση με την σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μόσχου, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας. Το έργο εκτυλίσσεται την ημέρα που ο Πολυνείκης περικύκλωσε με στρατό την Θήβα. Η συμφωνία των δύο αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή -να βασιλεύουν εκ περί τροπής την πόλη, θα καταλήξει σε εμφύλιο; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Ή απλώς να την διαιωνίσουν; μ Ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών θα παρουσιάσουν αυτή τη παράσταση μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Κυριακή 26/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 14 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47. Τηλέφωνο: 21 0522 5634

7.«Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» στα Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών
παραστάσεις

”Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης”

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές», «Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης», θα παρουσιαστεί την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου για μια τελευταία παράσταση στα Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών. Είναι μια performance εμπνευσμένη από μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές, κατάφεραν να μάθουν από τις φωνές τους και βρίσκονται σε διαδικασία ανάρρωσης. Ένα έργο που μιλάει για την ορατότητα και την αποδοχή, σε σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου και Χρήστου Καπένη.
Κυριακή 26/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτιτηκό, ανέργων, άνω των 65. Προπώληση: ticketservices.gr
Πρώην Πλεκτήρια- Υφαντήρια Αθηνών: Κορυτσάς 39. 

8. «Οι Μπαμπούλες» του Αλφρέντο Σανθόλ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης
παραστάσεις

”Οι Μπαμπούλες”

Η ανατρεπτική κωμωδία του Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ, επιστρέφει μετά την επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης. Οι καυγάδες των δύο αδερφών Λεμονίτσα και Τριανταφυλίτσα ξεφεύγουν εξαιτίας της καινούριας κληρονομίας. Το λάφυρο είναι το πατρικό τους σπίτι, έτσι η μια αδερφή προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, με σκοπό να προσποιηθούν τα φαντάσματα για να τρομάξει η αδερφή και να της παραχωρήσει το σπίτι. Την ίδια στιγμή, που η άλλη αδερφή, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού σε πραγματικά φαντάσματα. Τι θα γίνει όταν αυτοί οι 6 άνθρωποι βρεθούν στο ίδιο σπίτι; Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Σοφία Μανωλάκου, ο Γιώργος Χρανιώτης και η Αντιγόνη Ψυχράμη, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.
Κυριακή 26/9, 20:30
Εισιτήριο Γενική είσοδος 8 ευρώ. Προπώληση: Viva.gr
Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης: Ελευθερίου Βενιζέλου και Εφέσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜόνικα Μπελούτσι: Το άστρο της Μαρίας Κάλλας έλαμψε στην τελευταία παράσταση στο Ηρώδειο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b