MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Academy Museum of Motion Pictures: Λαμπερά εγκαίνια για το μουσείο των Όσκαρ

Μετά από πολλές αναβολές, το υπερσύχρονο μουσείο της Ακαδημίας των Όσκαρ επιτέλους άνοιξε και κινηματογραφικοί αστέρες, όπως η Σοφία Λόρεν, η Λέιντι Γκάγκα και η Σερ έδωσαν το παρόν.

Monopoli Team

Ένα υπερπολυτελές μουσείο αφιερωμένο στην 7η τέχνη, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες. Μετά από αναβολές 4 ετών, το Academy Museum of Motion Pictures έκανε χθες τα λαμπερά του εγκαίνια, με πολλούς αστέρες του κινηματογράφου, από τον Μπραντ Πιτ μέχρι την Κρίστεν Στιούαρτ να δίνουν το παρόν.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το μουσείο θα ανοίξει και για το κοινό, με την προβολή της ταινίας «Ο μάγος του Οζ», με ζωντανή μουσική συνοδεία από την American Youth Symphony.

Σκοπός του μουσείου θα είναι να καταγράψει την ιστορία του κινηματογράφου, τις καινοτομίες του και να δείξει στους επισκέπτες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μιας ταινίας.

Το νέο αυτό μουσείο είναι αφιερωμένο σε όλες τις πτυχές του Χόλυγουντ από τους σταρ, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μέχρι τα σκηνικά και κοστούμια. Επιπλέον, διαθέτει περισσότερες από 115 ταινίες, συζητήσεις- αναλύσεις και προγράμματα για τους λάτρεις του σινεμά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Τομ Χανκς ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρο της Paramount.


Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, και επρόκειτο να ανοίξει το 2017, κάτι που όμως δεν έγινε. Ο γιγάντιος γυάλινος τρούλος που υψώνεται στη μια πλευρά του μουσείου, φαίνεται να αιωρείται πάνω από το έδαφος και είναι πράγματι εντυπωσιακός. Ο ρόλος της όμως δεν είναι διακοσμητικός, μέσα της στεγάζεται μια κινηματογραφική αίθουσα χιλίων θέσεων, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν για παράδειγμα το φόρεμα που φορούσε η Claudette Colbert στην «Κλεοπάτρα» του 1934 ή το διαστημικό κοστούμι από την ταινία του Stanley Kubrick «2001: A Space Odyssey», όπως ακόμη πολυάριθμες στολές και διάσημα props που πρωταγωνίστησαν σε διάφορες ταινίες.

Ας δούμε ποιοι λαμπεροί αστέρες του κινηματογράφου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Νικόλ Κίντμαν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη W Magazine (@wmag)

Σοφία Λόρεν

Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ExtraTV (@extratv)

Λέιντι Γκάγκα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον

Σερ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marta Elektra Prieto (@martaelektra)

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion
Cine News
Αποχαιρετούμε τον Rob Reiner μέσα από τις καλύτερες ταινίες της καριέρας του
Cine News
«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή;»: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία προβολής του πρώτου μέρους
Cine News
«Μπαμπά σ’ αγαπώ!»: Αυτό είναι το teaser της νέας σειράς του Alpha
Cine News
Oxbelly Retreat 2026: Ανοιχτή πρόσκληση για τη διεθνή συνάντηση δημιουργών στην Costa Navarino