MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Academy Museum of Motion Pictures: Λαμπερά εγκαίνια για το μουσείο των Όσκαρ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά από πολλές αναβολές, το υπερσύχρονο μουσείο της Ακαδημίας των Όσκαρ επιτέλους άνοιξε και κινηματογραφικοί αστέρες, όπως η Σοφία Λόρεν, η Λέιντι Γκάγκα και η Σερ έδωσαν το παρόν.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ένα υπερπολυτελές μουσείο αφιερωμένο στην 7η τέχνη, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες. Μετά από αναβολές 4 ετών, το Academy Museum of Motion Pictures έκανε χθες τα λαμπερά του εγκαίνια, με πολλούς αστέρες του κινηματογράφου, από τον Μπραντ Πιτ μέχρι την Κρίστεν Στιούαρτ να δίνουν το παρόν.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, το μουσείο θα ανοίξει και για το κοινό, με την προβολή της ταινίας «Ο μάγος του Οζ», με ζωντανή μουσική συνοδεία από την American Youth Symphony.

Σκοπός του μουσείου θα είναι να καταγράψει την ιστορία του κινηματογράφου, τις καινοτομίες του και να δείξει στους επισκέπτες τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μιας ταινίας.

Το νέο αυτό μουσείο είναι αφιερωμένο σε όλες τις πτυχές του Χόλυγουντ από τους σταρ, σκηνοθέτες, σεναριογράφους, μέχρι τα σκηνικά και κοστούμια. Επιπλέον, διαθέτει περισσότερες από 115 ταινίες, συζητήσεις- αναλύσεις και προγράμματα για τους λάτρεις του σινεμά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Τομ Χανκς ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Τζιμ Γιαννόπουλος, πρόεδρο της Paramount.


Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano, και επρόκειτο να ανοίξει το 2017, κάτι που όμως δεν έγινε. Ο γιγάντιος γυάλινος τρούλος που υψώνεται στη μια πλευρά του μουσείου, φαίνεται να αιωρείται πάνω από το έδαφος και είναι πράγματι εντυπωσιακός. Ο ρόλος της όμως δεν είναι διακοσμητικός, μέσα της στεγάζεται μια κινηματογραφική αίθουσα χιλίων θέσεων, εξοπλισμένη με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να ανακαλύψουν για παράδειγμα το φόρεμα που φορούσε η Claudette Colbert στην «Κλεοπάτρα» του 1934 ή το διαστημικό κοστούμι από την ταινία του Stanley Kubrick «2001: A Space Odyssey», όπως ακόμη πολυάριθμες στολές και διάσημα props που πρωταγωνίστησαν σε διάφορες ταινίες.

Ας δούμε ποιοι λαμπεροί αστέρες του κινηματογράφου παρευρέθηκαν στα εγκαίνια.

Νικόλ Κίντμαν
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη W Magazine (@wmag)

Σοφία Λόρεν

Κέιτι Πέρι και Ορλάντο Μπλουμ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ExtraTV (@extratv)

Λέιντι Γκάγκα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον

Σερ
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marta Elektra Prieto (@martaelektra)

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι
Cine News
Cinefix: Ιούνιος και Ιούλιος φέρνουν κινηματογραφικό καύσωνα και νουάρ πάθη στο ΕΜΣΤ
Cine News
«170 τετραγωνικά»: Στη μεγάλη οθόνη το θεατρικό φαινόμενο της τελευταίας δεκαετίας
Cine News
Η «Αμελί» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη 25 χρόνια μετά
Cine News
Δράκοι, μεγάλες επιστροφές και δυνατές πρεμιέρες: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV