MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Cine Αλίκη: Οι δωρεάν κινηματογραφικές προβολές της εβδομάδας

Το Cinema Alive δημιούργησε έναν μαγικό κόσμο στο Cine Αλίκη (Πεδίον του Άρεως) για υπαίθριες δωρεάν κινηματογραφικές προβολές όλο τον Σεπτέμβριο

Monopoli Team

Ένας φανταστικός κόσμος βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως και περιμένει μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν νέες και παλιές ταινίες με δωρεάν είσοδο για όλο τον Σεπτέμβριο.

Το ιστορικό υπαίθριο θέατρο Αλίκη μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο χώρο κινηματογραφικών προβολών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής από την έμπειρη ομάδα του Cinema Alive. Αναπαυτικά καθίσματα και πινελιές από την χώρα των θαυμάτων προσφέρουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία μέσα στο πιο ιστορικό πάρκο της πρωτεύουσας.

Cine Αλίκη: Κινηματογραφικές προβολές στο Πεδίον του Άρεως με ελεύθερη είσοδο

Λίγα λόγια για την ομάδα του Cinema Alive

H ομάδα του Cinema Alive έφερε στην Ελλάδα το πρώτο διαδραστικό σινεμά το 2018. Όλο το project είναι βασισμένο στην αλληλεπίδραση του θεατή με ηθοποιούς, σκηνικά και τον ίδιο το χώρο, με ουσιαστικό αποτέλεσμα να μην βλέπει μόνο την ταινία αλλά και να την ζει. Επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να ενώσει τρεις διαφορετικές μορφές τέχνης σινεμά, θέατρο, installations έτσι ώστε να προσφέρει στο θεατή μια εμπειρία που δεν έχει βιώσει ποτέ μέχρι τώρα στην Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2020 και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, η ομάδα του Cinema Alive εγκαινίασε το πρώτο drive-in στην Αθήνα, ένας θεσμός που καταργήθηκε στη δεκαετία του ‘80. Το πρωτότυπο ραντεβού κράτησε συντροφιά στο κοινό με επιτυχία τη σεζόν Ιούνιος – Νοέμβριος 2021, από τον χώρο του Λυκαβηττού και του Ο.Α.Κ.Α. με μια ανανεωμένη πρόταση για τις πιο ασφαλείς βραδιές στην πόλη, γεμάτες σινεμά από την άνεση του αυτοκινήτου σας, αλλά και live events που έγιναν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση.

Για τη φετινή σεζόν από τον Ιούνιο του 2021 μεταφέρθηκαν στον χώρο του Ελληνικού Κόσμου στον καινούργιο χώρο του City Drive-in / Lunar Space στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πολυκράτους 6 – υπαίθριος χώρος όπισθεν του Ελληνικού Κόσμου) μια ανάσα από το κέντρο της πόλης στο πιο ασφαλές και προστατευμένο σημείο συνάντησης της Αθήνας, μετατρέποντάς τον και σε σκηνή με καθήμενους που ονομάζεται Lunar Space για το άπλετο φως του φεγγαριού που προσφέρει.

Cine Αλίκη: Κινηματογραφικές προβολές στο Πεδίον του Άρεως με ελεύθερη είσοδο

Το Cine Αλίκη στο Πεδίον του Άρεως

Τον Σεπτέμβριο του 2021 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής δημιούργησαν έναν υπαίθριο κόσμο παραμυθιού στο Πεδίον του Άρεως στον χώρο του θεάτρου Αλίκη, το Cine Αλίκη που φιλοξενεί κινηματογραφικές προβολές κλασικών ταινιών και μεγάλων στιγμών του παγκόσμιου σινεμά, με βραδιές ελληνικών ταινιών, μιούζικαλ, οικογενειακών ταινιών, αλλά και προβολές για τους μικρούς φίλους, όλα με ελεύθερη είσοδο (δίνεται η δυνατότητα προκράτησης ενώ εισιτήρια διατίθενται στην είσοδο του χώρου).

Πρόγραμμα για την εβδομάδα 21/9 – 27/9

21/9 – 20:15 Aγαπημένο μου Ημερολόγιο | Caro Diario

H καλύτερη ταινία του Νάνι Μορέτι, μια νοσταλγική, αστεία, δραματική, σινεφίλ και βαθιά ανθρώπινη βόλτα με μια βέσπα. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 1993.

22/9 – 20:15 Matchpoint

Δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που αποτελεί πια κλασικό αριστούργημα στη φιλμογραφία του Γούντι Άλεν. Η καυτή Σκάρλετ Τζοχάνσον βάζει φωτιά στην οθόνη.

23/9 – 20:15  Σινεμά ο Παράδεισος | Cinema Paradiso

Η απόλυτη ωδή στην έβδομη τέχνη, ένα νοσταλγικό παραμύθι για την ενηλικίωση με Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Η καλύτερη αρχή που δίνει το στίγμα για το κινηματογραφικό μας ταξίδι.

24/9 – 20:15 All That Jazz – Η Παράσταση Αρχίζει

Το αριστούργημα του Μπομπ Φόσι με Οσκαρ Μοντάζ που αποτελεί ορόσημο για το είδος του μιούζικαλ δεκαετίες μετά την κινηματογραφική του κυκλοφορία.

25/9 – 20:15 Ευτυχία

Τεράστια εμπορική επιτυχία του νέου ελληνικού κινηματογράφου από τον Άγγελο Φραντζή. Ένα σπαραχτικό χρονικό βιογραφία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, κορυφαίας στιχουργού και της πάλης της με την μοίρα, την πατριαρχία και τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.

26/9 – 20:15 Το Απίθανο Κοάλα (Μεταγλωττισμένη)

Μεταγλωττισμένη παιδική ταινία με ήρωα τον Μπλίνκι Μπιλ, ένα γενναίο μικρό κοάλα που ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι εξερεύνησης για να εντοπίσει τον χαμένο πατέρα του.

27/9 – 20:15  Café Society

Νοσταλγική κομεντί για το κλασικό Χόλιγουντ του 30 από έναν σπουδαίο Γούντι Άλεν με εκπληκτικές ερμηνείες των Κρίστεν Στούαρτ και Τζέσε Άιζενμπεργκ. Η φωτογραφία του Βιτόριο Στοράρο θα σας μαγέψει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNightmare Alley: Μπράντλεϊ Κούπερ και Κέιτ Μπλάνσετ στο τρέιλερ της νέας ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  • Αναλυτικό πρόγραμμα όπως και μενού μπορείτε να βρείτε εδώ.
  • Τα εισιτήρια είναι εντελώς δωρεάν και δίνεται η δυνατότητα  προκράτησης θέσης.
  • Όσοι έχουν προχωρήσει σε προκράτηση μέσω viva.gr θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη της προβολής, ειδάλλως τα εισιτήρια θα ακυρώνονται.
  • Σε περίπτωση sold out μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της viva.gr διατίθενται ελεύθερες θέσεις για όσους βρίσκονται από νωρίς (τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη της προβολής) στον χώρο. Ομοίως θα διατίθενται και τα όποια ακυρωμένα εισιτήρια πριν την έναρξη της προβολής.
  • Στον χώρο τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού.
  • Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.

 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b