MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 παραστάσεις για την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
Το «OMMA» του Josef Nadj
Monopoli Team

1.«Ιστορίες Καθ’ Οδόν Νο 2», της Ειρήνης Παππά, στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας
παρασταση

«Ιστορίες Καθ’ Οδόν Νο 2»

Μια απολαυστική μετάβαση στο παρελθόν με τις «Ιστορίες Καθ’ Οδόν Νο 2», κάνει η πολύ επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, της Ειρήνης Παππά. Την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Σχολείον της Αθήνας. Το έργο είναι μια ανάλαφρη κριτική ματιά στη σχέση του χθες και του σήμερα, με διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους, για τις συνήθειες και τις παραδόσεις των απλών ανθρώπων, σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη.
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: 12 ευρώ, 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑμεΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Σχολείον της Αθήνας, Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς 185 47. Τηλέφωνο: 21 0522 5634

2.«Αμαλία – Μια Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος», στο Αττικό Άλσος «Κατίνα Παξινού»
παραστάση

                                                     

Η θεατρική παράσταση «Αμαλία – Μια Βαυαρή βασίλισσα στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος», της Μαρίας Κυριάκη, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, έρχεται στο Αττικό Άλσος, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Μια αναδρομή στο ελεύθερο κράτος της Ελλάδας και η Αμαλία έρχεται στην Αθήνα στις 2 Φεβρουαρίου του 1837 ως η πρώτη Βασίλισσα στο πλευρό του Βασιλιά Όθωνα. Δηλώνει ερωτευμένη με την Ελλάδα, δουλεύει για να υλοποιήσει όσα οραματίζεται για την αγαπημένη της χώρα, αποκοτώντας άμεση επίδραση στην πολιτική, την κοινωνία και τη μόδα της εποχής. Όλη η ιστορία μέσα από τα μάτια της Αμαλίας, φωτίζει τα ιστορικά στοιχεία προσφέροντας μας ένα καινούριο σημείο θέασης της ελληνικής ιστορίας. Ερμηνεύουν Καλλιόπη Ευαγγελίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: Ελεύθερη είσοδος με δελτίο εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου, Περιφερειακός Πολυγώνου – Γαλατσίου, Αθήνα. Τηλέφωνο: 2103621601           

3.«Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας
παράσταση

Περσεφόνη, του Γιάννη Ρίτσου

Το Κέντρο Σύγχρονων Δραματικών Εφαρμογών παρουσιάζει την «Περσεφόνη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Όλγας Τζώρτζ και ενσαρκώνει τον ομώνυμο ρόλο η Εύα Ζουμπουνέλη. Η Περσεφόνη επιστρέφει στο Φως για να εκπληρώσει τη Συμφωνία με τους Θεούς. Επιλέγει η ίδια τον Άδη όχι γιατί την άρπαξε αλλά επειδή η ίδια τον άφησε. Μια γυναίκα που παίρνει την ευθύνη του εαυτού της και επιλέγει να γνωρίσει τον έρωτα και την ελεύθερη επιλογή στη Ζωή. Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο της Αλεξάνδρειας.
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ. Κράτηση: 2155205817/ 6972482962
Κήπος της Αλεξάνδρειας Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής. Τηλέφωνο: 2121007079

4.«Οθέλλος» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος»
παράσταση

”Οθέλλος”

Ένα σπουδαίο έργο παγκόσμιας φήμης, «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, η τραγωδία που αποτυπώνει τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για το διαφορετικό. Ο έρωτας του γενναίου στρατηγού(Γιάννης Μπέζος) με την νεαρή Δυσδαιμόνα (Μάιρα Γραβάνη) διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της εποχής. Η καταστροφική μανία προκύπτει από την εσωτερική ανάγκη να απαλλοτριώσει οποιαδήποτε κοινωνική νόρμα και φοβία, ωστόσο ο ίδιος του ο εαυτός είναι αυτός που -παρά τις διακρίσεις ήθους και τα αξιώματα- τον καθιστά μαύρο, ξένο και κατώτερο. Μια κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός 181 22. Τηλέφωνο: 21 0497 0475

5.Το «OMMA» του Josef Nadj, στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας
παράσταση

Το «OMMA» του Josef Nadj

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια παρουσιάζει σε πανελλήνια πρεμιέρα την παράσταση «OMMA» του Josef Nadj, διεθνούς φήμης χορογράφο στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου στο Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στην Ελευσίνα. Οκτώ χορευτές σχηματίζουν ένα ενιαίο σώμα, ένας συναρπαστικός κύκλος ανατροφοδότησης μεταξύ ομάδας και ατόμου γεννιέται και μας οδηγεί, αναπόφευκτα, στον άνθρωπο ως καθολικό ον. Στην απογυμνωμένη σκηνή, μόνο τα σώματα των χορευτών, το φως και ο ήχος, αρκούν για να μας χαρίσουν μια συγκλονιστική εμπειρία.
Πέμπτη 16/9, 20:30
Εισιτήριο: Από 5 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνα, Κανελλοπούλου 1. Τηλέφωνο: 2105565612

6. «Qualia», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
παραστάσεις

Qualia

Η παράσταση «Qualia», συνεχίζεται Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα έργο που βασίζεται σε έννοιες συνυφασμένες με το μπαρόκ όπως το δέος, το παράδοξο, η δραματική ένταση του συναισθήματος και η απελπισία του έρωτος, συνδυάζοντας γαλλικά τραγούδια του 16ου και 17ου αιώνα, τις ερωτικές επιστολές της Πορτογαλίδας μοναχής Mariana Alcoforado, τις μορφές της γλυπτικής του Bernini και της ζωγραφικής του Caravaggio. Ένα προσωπικό ταξίδι στις στιγμές εκείνες που ερχόμαστε αντιμέτωποι με την ανθρώπινη ύπαρξη, τον έρωτα και τον θάνατο, της Ελένης Μολέσκη.
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ, 6 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς 185 35. Τηλέφωνο: 21 0414 3310

7.«Διαβόλου Κάλτσα», του Άγγελου Μοσχονά στο Θέατρο Γκράβας παραστάσεις

Το θεατρικό έργο «Διαβόλου κάλτσα», του Άγγελου Μοσχονά θα εμφανιστεί για μια παράσταση στο Θέατρο Γκράβας, την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου. Μια ανάλαφρη κωμωδία που σατιρίζει τον σύγχρονο άνθρωπο και συγχρόνως περιγράφει τα μειονεκτήματα και τα προτερήματα του. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας υπερόπτης καταφερτζής με αδυναμία στο γυναικείο φύλο. Τι γίνεται όταν συνειδητοποιεί ότι κάποιοι άνθρωποι είναι πιο έξυπνοι από αυτόν; Μια απροσδόκητη επίσκεψη πόσο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα; Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Καπετανάκος, η Ντίνα Βούρτση, ο Αυγερινός Σουλόπουλος, η Μαρή Πίττα και Αρίων Πινώ. 
Πέμπτη 16/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Αθήνα 112 55. Τηλέφωνο: 21 0201 1151

8.Η Σοφία Κουρτίδου «Έξων φρέξων», στο Lunar Space
παραστάσεις

Σοφία Κουρτίδου

Η Σοφία Κουρτίδου εκτός από έτοιμη νιώθει «Έξων φρέξων» για την πρώτη της παράσταση μετά τον εγκλεισμό. Στο κόσμο της όλα τα απίθανα γίνονται πιθανά και όλα ανατρέπονται, μαζί της οι «Αφανείς», μια φανταστική μπάντα που θα την συνοδεύσουν μουσικά -χωρίς μουσικά όργανα- με live looping και ζωντανά εφέ, σε αυτό το one woman show την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Lunar Space.
Πέμπτη 16/9, 21:30
Εισιτήριο: Από 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Lunar Space, Πειραιώς 260, Ταύρος Αττικής 177 78. Τηλέφωνο: 21 1418 5217

9.«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» στο Drive in της Γλυφάδας
παραστάσεις

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός

Μια κωμωδία που σατιρίζει διάφορες όψεις και πτυχές των ανθρώπων, βασισμένη στην ομώνυμη θρυλική ταινία του 1961 από της Φίνος Φίλμ, των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» πραγματεύεται την ιστορία του ιδιοκτήτη ιχθυοπωλείου Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) παντρεμένος με την κακότροπη Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη) που αποφασίζει να καταστρώσει ένα σχέδιο με τον κοντό για να πάει στο Ναύπλιο και να μπορεί να απατήσει την γυναικά του, χωρίς έγνοιες. Ένα απρόσμενο τέλος γεμάτο αγωνία την Πέμπτη16 Σεπτεμβρίου, στο Drive in της Γλυφάδας.
Πέμπτη 16/9, 20:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη.
Αλ. Παναγούλη 24, Γλυφάδα 166 75. Τηλέφωνο: 21 3202 5215

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜέγαρο Μουσικής Αθηνών: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της σεζόν 2021-202212.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b