MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 8 Παραστάσεις για την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.

παραστάσεις
Κάποτε στον Βόσπορο
Monopoli Team

1. «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Θέατρο Βράχων
παράσταση

Ιππείς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων 2021, παρουσιάζεται η αρχαία κωμωδία «Ιππείς» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, στο Θέατρο Βράχων την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Ο Αριστοφάνης, εστιάζει στην πολιτική σκηνή και σατιρίζει τη διαφθορά κάθε λαοπλάνου πολιτικού, που ασκεί εξουσία αποβλέποντας σε προσωπικό όφελος. Μέσω της σάτιρας και του αστείρευτου χιούμορ του, απαντάει σε διαχρονικά ζητήματα που σχετίζονται με το πολιτικό ήθος. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν ο Κώστας Κόκλας, ο Στέλιος Ιακωβίδης και ο Πάνος Μουζουράκης.
Κυριακή 12/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος 18 ευρώ, 14 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Νεαπόλεως 58, Βύρωνας 162 32. Τηλέφωνο: 21 0760 9350

2. «Κάποτε στον Βόσπορο», του Άκη Δήμου, στο Θέατρο Κολωνού
παράσταση

Κάποτε στον Βόσπορο

Ο Άκης Δήμου έγραψε ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της ”Πόλης της καρδιάς μας”. Ένα δράμα με στοιχεία της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού 2021, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου. Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, σε σκηνοθεσία  Σοφία Σπυράτου.
Κυριακή 12/9, 21:00
Εισιτήριο: Προπώληση: ticketservices.gr
Ιωαννίνων & Καπανέως- Αθήνα 104 44. Τηλέφωνο: 21 0528 4800.

3. Οι «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, στην Ελευσίνα
παράσταση

”Φοίνισσες”

Οι ‘’Φοίνισσες’’, η αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη, με σταθερή παρουσία και επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο τα τελευταία χρόνια, μια σύγχρονη παράσταση την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας. Μ ’ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου. Το έργο εκτυλίσσεται την ημέρα που ο Πολυνείκης περικύκλωσε με στρατό την Θήβα. Η συμφωνία των δύο αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή -να βασιλεύουν εκ περί τροπής την πόλη, θα καταλήξει σε εμφύλιο; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Ή απλώς να την διαιωνίσουν; Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Κυριακή 12/9, 20:30
Εισιτήριο: Πρόσκληση. Κράτηση: 213 2047003, 2132047117.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας- Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα 192 00. Τηλέφωνο: 21 0556 5612

4. Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, στο Θέατρο Αττικού Άλσους
παράσταση

”Βάκχες”

Η Εταιρεία Τέχνης ‘’Αrs Aeterna” και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη ‘’Βάκχες’’, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Ο Ευριπίδης συνέθεσε μια τελετουργική μιμητική διαδικασία, όπου χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της θεατρικής παράστασης. Ο Διόνυσος κατέφθασε στην Θήβα με σκοπό να επιβάλλει την δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλα τα ‘’εμπόδια’’ που θα τον αμφισβητήσουν, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού. Ο ισχυρός μηχανισμός του Δραματουργού καταφέρνει να αποδώσει την Τιμωρία και στη συνέχεια να γεννήσει την Κάθαρση.
Κυριακή 12/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου). Τηλέφωνο: 21 0362 1601

5. «Πέρασε ένας χρόνος», στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια
παράσταση

Πέρασε ένας χρόνος

Με φόντο τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα του 20ου αιώνα που σημάδεψαν τη χώρα, επτά άνθρωποι μας αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες και τα -πιο μικρά- γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή τους. Καθώς οι φαινομενικά αυτόνομες αφηγήσεις μπλέκονται μεταξύ τους, οι ήρωες (αλλά και οι θεατές) έρχονται αντιμέτωποι με το βάρος των προσωπικών επιλογών και με την έννοια του χρόνου. Η ομάδα «γιαξεμπόρε» δημιουργήθηκε το 2015 και σκοπός της είναι η δημιουργία παραστάσεων από μη θεατρικά κείμενα και η διεύρυνση της σχέσης ηθοποιού και θεατή, σε μια τελευταία παράσταση στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου.
Κυριακή 12/9, 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ, 5 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής. Τηλέφωνο: 212 100 7079

6. Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης, σε σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Καπενής
παραστάσεις

Το κορίτσι που γίνεται γορίλας

«Το κορίτσι που γίνεται γορίλας και άλλες ιστορίες ανάρρωσης» είναι μια performance εμπνευσμένη από ”μαρτυρίες ανθρώπων που άκουγαν φωνές”, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο «Ακούγοντας Φωνές» η επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης συνεχίζεται την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, στα Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών. Η Jacqui από την Αγγλία, η Elisabeth από τη Δανία, ο Odi από τη Νιγηρία και o Ron από τη Σκωτία μοιράστηκαν κάποια στιγμή στη ζωή τους μια κοινή εμπειρία: «άκουσαν φωνές», σε σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου και Χρήστος Καπενής.
Κυριακή 12/9, 21:15
Εισιτήριο: Γενικό 15 ευρώ. Μειωμένο 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Πρώην Πλεκτήρια-Υφαντήρια Αθηνών- Κορυτσάς 39, 104 47, Αθήνα. 

7. «Η πόρνη από πάνω», του Αντώνη Τσιπιανίτη, στο Faliro Summer Theater
παραστάσεις

Η πόρνη από πάνω

Η θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, μεταφέρει σημαντικά ανθρωπιστικά μηνύματα στους θεατές, μέσω της συγκίνησης και του χιούμορ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Κατερίνα Διδασκάλου, ενσαρκώνει την Ερατώ -και όχι μόνο- την ‘’νοικοκυρά από κάτω’’, αναπολεί την σκληρή πραγματικότητα, ζώντας υπομονετικά στο περιθώριο, μέχρι που μετακομίζει «η πόρνη από πάνω», ένα ανατρεπτικό τέλος την Κυριακή 12 και Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στο Faliro Summer Theater.
Κυριακή 12/9, 21:15
Εισιτήριο: Από 12 ευρώ. Προπώληση: viva.gr 
Faliro Summer Theater.  Παλαιό Φάληρο 175 61

8. «Ειδικές Περιστάσεις», του Μπέρναντ Σλέηντ, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής
παραστάσεις

”Ειδικές Περιστάσεις”

Το Δη.Πε.Θε Κοζάνης παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Μπέρναντ Σλέηντ ”Ειδικές Περιστάσεις” με την Μαριάννα Τουμασάτου στον ρόλο της Έιμι και τον Θύμιο Κούκιο στον ρόλο του Μάικλ Ράσκιν. Το ζευγάρι χωρίζει στην 15η επέτειο και έχουν τρία παιδιά. Η Παράσταση εξιστορεί την μεταξύ τους σχέση στις συναντήσεις ειδικών περιστάσεων. Μπορούν όμως δύο άνθρωποι που ερωτεύτηκαν, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και μοιράστηκαν μαζί μια ζωή να παραμείνουν φίλοι μετά το διαζύγιό τους; 10 χρόνια μετά θα τα καταφέρουν.
Κυριακή 12/9, 21:οο
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη. 
Ιερά Οδός & Δαρδανελλίων, Κάτω Αιγάλεω – Εσταυρωμένου, 122 43. Τηλέφωνο: 2105311168

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGirlhood: Το σπαρακτικά τρυφερό ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των Βάνιας Τέρνερ και Μαρίας Σιδηροπούλου, από το Onassis Culture12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b