MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 Παραστάσεις για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

1. «Τραχίνιες» του Σοφοκλή, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Οι «Τραχίνιες», ένα από τα πιο αδικημένα έργα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θωμά Γκαγκά. Είναι έργο αινιγματικό και βαθιά υπαρξιακό αλλά ταυτόχρονα καινοτόμο και σύγχρονο. Ο άνθρωπος αδυνατεί να συλλάβει την ολότητα, αντιλαμβάνεται μόνο τη μια πλευρά της πραγματικότητας. Έτσι, συμπυκνώνει την αέναη σύγκρουση του ανθρώπου με την αναπότρεπτη μοίρα του. Μέσα σε ένα πλαίσιο ψυχαναλυτικών αποχρώσεων «κλειστού χώρου», οι συναισθηματικές εξάρσεις των ηρώων συμπορεύονται με το αδιαμφισβήτητο κύρος των Θεών. Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.
Σάββατο 11/9, 20:30
Εισιτήριο: 10 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς- Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 152 33. Τηλέφωνο: 2106855898

2. «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ», στο Θέατρο Γκράβας
θέατρο

Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ

Με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η θεατρική ομάδα Θεατρίνων θεατές του Γιώργου Λιβανού, παρουσιάζει το έργο «Όταν ο Ρήγας συνάντησε τον Μότσαρτ». Στο έργο πραγματοποιείται μια φανταστική συνάντηση του Ρήγα Φεραίου με τον Μότσαρτ για να μιλήσουν για το ιδεατό όραμα της Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας του κόσμου, με συνοδοιπόρους τους πρωτεργάτες της Επανάστασης, του Γιάννη Σολδάτου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: Δελτίο Εισόδου. Προπώληση: ticketservices.gr
Ανοιχτό Θέατρο Γκράβας-Ταϋγέτου 60, Αθήνα 112 55. Τηλέφωνο: 21 0201 1151

3. «Ο πατέρας μου, η Αθήνα», της Μάνιας Παπαδημητρίου, στο Θέατρο Κολωνού
θέατρο

Ο πατέρας μου η Αθήνα

Η μουσικοθεατρική παράσταση της δημιουργού και σκηνοθέτη Μάνιας Παπαδημητρίου, έπειτα από την προηγούμενη sold out παράσταση, θα εμφανιστεί στο Θέατρο Κολωνού, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου. Θα μας αφηγηθεί την Αθήνα του ’60 μέσα από τα μάτια του πατέρα της, που η ρεμπέτικη μουσική κυριαρχούσε στους δρόμους, τραγούδια του Ζαμπέτα, της Μοσχολιού του Χιώτη όπως επίσης του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και του Ξαρχάκου θα μας ταξιδέψουν, στην εποχή της καντάδας, όπου πλούσιοι και φτωχοί, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν γύρω από μια κιθάρα και ένα μπουζούκι και ξεσπούσαν τα ντέρτια τους. Το έργο απαρτίζεται από 6 νέους ηθοποιούς αλλά και παλιούς, με εξαίρετους μουσικούς που θα μας ταξιδέψουν στην ρεμπέτικη ζωή της Αθήνας.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 5 ευρώ, 3 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Ιωαννίνων και Καπανέως Κολωνός. Τηλέφωνο: 21 0528 4800

4. Η «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου, στο Βεάκειο Θέατρο
θέατρο

”Ελένη”

Η αρχαία τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη θεωρείται από τα πρώτα αντιπολεμικά έργα της ιστορίας και μεταξύ άλλων διακρίνεται για την ανάδειξη αρετών όπως η ευφυΐα και η δύναμη του όρκου, που αποτυπώνονται στο πρόσωπο της κεντρικής ηρωίδας. Ο Ευριπίδης παρουσιάζει ότι ο Τρωικό Πόλεμος είχε βασιστεί σε ένα ψέμα, μια σφαγή χάριν ενός ”ειδώλου” και όχι μιας πραγματικής γυναίκας, ερμηνεύεται από έναν εξαίσιο θίασο ηθοποιών, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου. Από το
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Βεάκειο θέατρο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: 15 ευρώ, 12 ευρώ προπώληση, 10 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65, 8 ευρώ ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr 
Λόφος Προφήτη Ηλία Τηλέφωνο: 210 4194520

5. Οι «Βάκχες» του Ευριπίδη, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
παραστάσεις

”Βάκχες”

Η Εταιρεία Τέχνης «Αrs Aeterna» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Ο Ευριπίδης συνέθεσε μια τελετουργική μιμητική διαδικασία, όπου χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της θεατρικής παράστασης. Ο Διόνυσος καταφθάνει στην Θήβα με σκοπό να επιβάλλει την δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλα τα ‘’εμπόδια’’ που θα τον αμφισβητήσουν, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού. Ο ισχυρός μηχανισμός του Δραματουργού καταφέρνει να αποδώσει την Τιμωρία και στη συνέχεια να γεννήσει την Κάθαρση.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 20€, Μειωμένο 15€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Παπάγου, Τηλέφωνο: 21 3202 7185.

6. «Ο κύκλος και η κούκλα», της Νικολέτας Δάφνου, στο Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις
παράσταση

”Ο κύκλος και η κούκλα”

”Ο κύκλος και η κούκλα” είναι η ιστορία μιας κούκλας που την διεκδικούν δύο κορίτσια. Η Ροζίτα θέλει να την έχει ώς απόκτημα και η Πάκα θέλει να την προσέχει. Ένα έργο που έχει στόχο να μεταλαμπαδεύσει την έννοια του ”μοιράζομαι” μέσα από ομοικοαταληκτικές στιχομυθίες, χορό, χρώματα και ζωντανή μουσική, «περνάει» με μια απλότητα, όμορφα και κατανοητά, στα παιδιά την έννοια του δικαίου και της ιδιοκτησίας, της Νικολέτας Δάφνου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μεταξάκη.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος 10 ευρώ, 7 ευρώ μειωμένο. Προπώληση: ticketservices.gr
Λεωφ. Νικολαου Πλαστηρα 26, Ηράκλειο 712 01. Τηλέφωνο: 281 039 9211

7. «Ιστορία χωρίς όνομα» του Στέφανου Δάνδολου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
παραστάσεις

Ιστορία χωρίς όνομα

Ιστορία χωρίς όνομα”, το βραβευμένο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου, εξελίχθηκε σε μια φαινομενική παράσταση μέσα από την θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά και του Κώστα Γάκη. Μια ιστορία ηδονής και οδύνης, ο θυελλώδης έρωτας της Πηνελόπης Δέλτα και του Ίωνα Δραγούμη (Τάσος Νούσιας). Η Μπέτυ Λιβανού και Μαρία Παπαφωτίου ενσαρκώνουν την Πηνελόπη Δέλτα σε δύο διαφορετικές εποχές.
Σάββατο 11/9, 21:15
Εισιτήριο: Από 13 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Λόφος Προφήτη Ηλία, Αχαρνές. Τηλέφωνο: 2132072527

8. «ΣΙΝέ», του Παντελή Καναράκη, στο Μαρούσι
παραστάσεις

”ΣΙΝέ”

Η μουσική παράσταση “ΣΙΝέ” , του Παντελή Καναράκη σατιρίζει τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο με σκηνικό θέμα την Επανάσταση του 1821. Μια κωμωδία γεμάτη μουσική από live ορχήστρα, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στην Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου. Ο τροβαδούρος στα ταβερνάκια της Αθήνας, η κατατρεγμένη φτωχή Ινδή, ο Ανδρούτσος, η Μπουμπουλίνα, ο πλούσιος τούρκος και πολλοί ακόμη ήρωες με πρωταγωνιστές τους Παντελής Καναράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Στεφανία Γκουρνέλου, Πάνος Μπακανδρέας, Λαμπρινή Σκρέκα, Θεόφιλος Πασχάλης και ο Γιώργος Γιαννόπουλος.
Σάββατο 11/9, 21:00
Είσοδος ελεύθερη. Κράτηση:  2132038273 -272.
Στέφανου Δραγούμη 30 και Mιλτιάδου. Τηλέφωνο: 2106147181

9. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»  στο Άλσος Νέας Σμύρνης
παραστάσεις

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός

Στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ “Ιωνικές Γιορτές” του Δήμου Νέας Σμύρνης, “Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός” η κινηματογραφική ταινία του 1961, σε διασκευή και σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα, (Κλέαρχος) το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Μια ξεκαρδιστική κωμωδία αποκαλύψεων των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη θα ενσαρκωθεί από έναν εκπληκτικό θίασο, στους ομώνυμους ρόλους της Μαρίνας και του Κοντού η Ευτυχία Φαναριώτη και ο Γιώργος Γαλίτης.
Σάββατο 11/9, 21:00
Εισιτήριο: 8 ευρώ και 5 ευρώ δημότες και κάτοικοι. Προπώληση: Ταμεία του Άλσους Νέας Σμύρνης
Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου, Νέα Σμύρνη 171 21. Τηλέφωνο: 21 0933 6933

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟθέλλος, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη, στο Φεστιβάλ Κολωνού12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b