MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 9 Παραστάσεις για την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη 8
«Βάκχες» του Ευριπίδη, στο Βεάκειο θέατρο
Monopoli Team

1.«Οθέλλος» του William Shakespeare, στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης
παρασταση

”Οθέλλος”

Το σπουδαίο έργο παγκόσμιας φήμης, «Οθέλλος» του Σαίξπηρ, συνεχίζοντας την περιοδεία θα παρουσιαστεί Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης. Μια τραγωδία που αποτυπώνει τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για το διαφορετικό. Ο έρωτας του γενναίου στρατηγού (Γιάννης Μπέζος) με την νεαρή Δυσδαιμόνα διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα της εποχής. Η καταστροφική μανία προκύπτει από την εσωτερική ανάγκη να απαλλοτριώσει οποιαδήποτε κοινωνική νόρμα και φοβία, ωστόσο ο ίδιος του ο εαυτός είναι αυτός που -παρά τις διακρίσεις ήθους και τα αξιώματα- τον καθιστά μαύρο, ξένο και κατώτερο. Μια κριτική στην υποκρισία της κοινωνίας, σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας. Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.
Τετάρτη 8/9, 20:30
Εισιτήριο: 5 ευρώ, 3 ευρώ παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Γαρδίκη, Σμόλικα και, Ηλιούπολη 163 45.  Τηλέφωνο: 21 0992 3840

2. «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, στο θέατρο Βράχων θέατρο

Οι «’Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα, με πρωταγωνιστές τον Ταξιάρχη Χάνο (Πεισθέταιρος), Γιάννη Σαμψαλάκη (Ευελπίδης) και Βασίλη Παπαδόπουλο (Έποπας) μαζί με τον σπουδαίο θίασο ηθοποιών, επανέρχονται στο Θέατρο Βράχων, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Στο έργο του, ο Αριστοφάνης ασκεί οξύτατη κριτική στην Αθηναϊκή δημοκρατία και στον τρόπου που λειτουργούν οι θεσμοί της. Απηυδισμένοι οι πρωταγωνιστές, ψάχνουν έναν ειρηνικό τόπο για να ζήσουν εκεί, ωστόσο η ιδέα μιας νέας πολιτείας -μεταξύ ουρανού και Γης- που θα εξουσιάζει ταυτόχρονα θεούς και ανθρώπους αλλάζει τα δεδομένα.
Τετάρτη 8/9, 21:00
Εισιτήριο: 12€, 10€ φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας. Τηλ. 2107609350  

3. «Φοίνισσες» του Ευριπίδη, στο Θέατρο Αττικού Άλσους
Θέατρο

”Φοίνισσες”

Οι ‘’Φοίνισσες’’, του Ευριπίδη με σταθερή παρουσία και επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουν σε μια σύγχρονη παράσταση, στο θέατρο Αττικού Άλσους, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Μ’ ένα ξεχωριστό επιτελείο ερμηνευτών και συντελεστών, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Το έργο εκτυλίσσεται την ημέρα που ο Πολυνείκης περικύκλωσε με στρατό την Θήβα. Η συμφωνία των δύο αδερφών Πολυνείκη και Ετεοκλή -να βασιλεύουν εκ περί τροπής την πόλη-, θα καταλήξει σε εμφύλιο; Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να αποφύγουν την εμφύλια διχόνοια; Ή απλώς να την διαιωνίσουν;
Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Τετάρτη 8/9, 21:00
Εισιτήριο: Είσοδος Ελεύθερη.
Θέατρο Αττικόυ Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου, Καρπενησιώτη. Τηλέφωνο: 2103621601

4. «Βάκχες» του Ευριπίδη, στο Βεάκειο θέατρο
θέατρο

”Βακχες”

Η Εταιρεία Τέχνης ‘’Αrs Aeterna” και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων παρουσιάζουν την τραγωδία του Ευριπίδη, «Βάκχες» , σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο. Ο Ευριπίδης συνέθεσε μια τελετουργική μιμητική διαδικασία, όπου χρησιμοποίησε όλα τα μέσα της θεατρικής παράστασης. Ο Διόνυσος καταφθάνει στην Θήβα με σκοπό να επιβάλλει την δική του θρησκεία και να τιμωρήσει όλα τα ‘’εμπόδια’’ που θα τον αμφισβητήσουν, διαβρώνοντας ακόμη και την ιερή σχέση μάνας-γιού. Ο ισχυρός μηχανισμός του Δραματουργού καταφέρνει να αποδώσει την Τιμωρία και στη συνέχεια να γεννήσει την Κάθαρση.
Τετάρτη 8/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ηρακλείου 13, Πειραιάς 185 33. Τηλέφωνο: 21 0422 6330

5. «Ορέστης» του Ευριπίδη ,στο Κατράκειο Θέατρο θέατρο

Η αρχαία ελληνική τραγωδία ‘’Ορέστης’’ του Ευριπίδη, συνεχίζει την περιοδεία -με απανωτά sold out- Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Η θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και έναν σπουδαίο θίασο ηθοποιών, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες, θα μας μεταφέρει στον κόσμο της επιβίωσης των νέων, σ’ έναν κόσμο που καθορίζεται από συνθήκες που τους ξεπερνούν και οι ήρωες πρέπει να βγουν από το σκοτάδι και να επέλθουν στο φως, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Τετάρτη 8/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 17€. Προπώληση: viva.gr
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη και Κυρά της Ρω, Νίκαια. Τηλ: 2132075289  

6. Φιλική Εταιρεία. Η αδελφότητα πίσω από την Επανάσταση, στην Ελευσίνα
θέατρο

Φιλική Εταιρεία. Η αδελφότητα πίσω από την επανάσταση

Έπειτα από την μάχη που χάθηκε, στην οδησσό της Ρωσσίας το 1814, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Εμμανουήλ Ξανθός και ο Νικόλαος Σκουφάς, παλεύουν μυστικιστικά να ιδρύσουν μια αδελφότητα που θα θέσει τα θεμέλια της Επανάστασης του 1821 και θα οργανώσει την απελευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους, την Φιλική Εταιρεία. Ιστορικά γεγονότα συνδυαστικά με μυθοπλαστικά στοιχεία απογειώνουν το θεατρικό έργο, οι δύο συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη, με έναν εκπληκτικό θίασο έρχονται τη Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας.
Τετάρτη 8/9, 20:30
Εισιτήριο: Είσοδος με πρόσκληση. Κράτηση: 213 2047003, 2132047117.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5612

7. «Ο πατέρας μου η Αθήνα», της Μάνιας Παπαδημητρίου, στο Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς
Τετάρτη 8

Μάνια Παπαδημητρίου

Μια μουσικοθεατρική παράσταση που απαρτίζεται από 6 νέους ηθοποιούς αλλά και παλιούς, παρέα με πολλούς μουσικούς, θα μας μεταφέρουν στην Αθήνα του 60’, που η ρεμπέτικη μουσική κυριαρχούσε στους δρόμους, τραγούδια του Ζαμπέτα, της Μοσχολιού του Χιώτη όπως επίσης του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι και του Ξαρχάκου θα μας ταξιδέψουν, στην εποχή της καντάδας, όπου πλούσιοι και φτωχοί, εργαζόμενοι και φοιτητές μαζεύονταν γύρω από μια κιθάρα και ένα μπουζούκι και ξεσπούσαν τα ντέρτια τους. Η Μάνια Παπαδημητρίου -δημιουργός και σκηνοθέτης- μας αφηγείται την Αθήνα μέσα από τα μάτια του πατέρα της.
Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών.
Τετάρτη 8/9, 20:30
Εισιτήριο: 5 ευρώ, 3 ευρώ παιδιά, φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ. Προπώληση: viva.gr
Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι 152 33. Τηλέφωνο: 210 6855898

8. Γιώργος Ριζόπουλος ‘’θα πέσουν οι μάσκες’’, στο Χυτήριο
Τετάρτη 8

Γιώργος Ριζόπουλος

Έπειτα από τις sold-out παραστάσεις σε μεγάλα θέατρα όλου του κόσμου, ο κωμικός και σεναριογράφος Γιώργος Ριζόπουλος, επιστρέφει για να παρουσιάσει στον κήπο του Θεάτρου Χυτήριο, τη stand-up comedy παράσταση ‘’Θα πέσουν οι μάσκες’’, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου. Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Pink Floyd με την πολεοδομία; η ποίηση με το παστίτσιο; και το σεξ με τις σφουγγαρίστρες; και πολλές ακόμη ”κουλές” ερωτήσεις, έρχεται να απαντήσει ο αγαπημένος κωμικός.
Τετάρτη 8/9, 21:00
Εισιτήριο: Από 5 ευρώ. Προπώληση: ticketplus.gr
Ιερά Οδός 44, Κέντρο 104 35. Τηλέφωνο: 21 0341 2313

9. ”Όλα κουλά”, του Χριστόφορου Ζαραλίκου, στο Lunar Space
Τετάρτη 8

Χριστόφορος Ζαραλίκος

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εξαπολύει τα βιτριολικά του βέλη προς πάσα αρχή και επιστρέφει με την καινούρια stand-up comedy  παράσταση ‘’Όλα κουλά’’, που περιλαμβάνει κοινωνική και πολιτική σάτιρα, άφθονο χιούμορ και είναι εμπνευσμένη από τα δείνα που ζήσαμε έγκλειστοι κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Αυτή την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Lunar SpaceΚέντρο Πολιτισμού- Ελληνικός Κόσμος.
Τετάρτη 8/9, 21:30
Εισιτήριο: Από 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Πειραιώς 254, Ταύρος Αττικής 177 78. Τηλέφωνο: 21 2254 0300

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Γυναίκα της Ζάκυθος, του Διονύσιου Σολωμού σε σκηνοθεσία της Άντζελας Μπρούσκου στο Μπάγκειον12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b