MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

West Side Story: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ξαναφέρνει το θρυλικό μιούζικαλ στη μεγάλη οθόνη

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το εμβληματικό μιούζικαλ του Μπροντγουέι, «West Side Story», πενήντα χρόνια από την πρώτη κινηματογραφική διασκευή που σάρωσε τα Όσκαρ και άφησε εποχή.

West Side Story
Φώτο: NIKO TAVERNISE/TWENTIETH CENTURY STUDIOS
Monopoli Team

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί το πρώτο του μιούζικαλ. Πρόκειται για την πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού μιούζικαλ του Μπροντγουέι, «West Side Story», με θέμα την αντιπαλότητα δύο συμμοριών του δρόμου, τους Jets και τους Sharks, που έχει ήδη γίνει ταινία μια φορά, κερδίζοντας 10 Όσκαρ το 1962, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της καλύτερης ταινίας.

Άνσελ Έλγκορτ ως Τόνι και Ρέιτσελ Ζέγκλερ, ως Μαρία

Οι συντελεστές της ταινίας

Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των δύο ερωτευμένων, σε αυτήν την εμπνευσμένη από τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» ιστορία, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επέλεξε τη νεοφερμένη Ρέιτσελ Ζέγκλερ, ως Μαρία και τον Άνσελ Έλγκορτ ως Τόνι. Ενώ, το διασκευασμένο σενάριο ανέλαβε ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Τόνι Κούσνερ, ο οποίος είχε ξανασυνεργαστεί με τον σκηνοθέτη στις ταινίες «Μόναχο» και «Λίνκολν».

Τους πρωταγωνιστές της ταινίας πλαισιώνουν οι Ariana DeBose, David Alvarez, Mike Faist, Corey Stoll και Brian d’Arcy James. Επιπλέον, η Ρίτα Μορένο, η οποία είχε βραβευθεί με το Όσκαρ Β’ Γυναικείου ρόλου, για την πρώτη μεταφορά του δημοφιλούς μιούζικαλ, το 1961, θα επιστρέψει με τον πρωτότυπο ρόλο της Βαλεντίνα.

Ο Σπίλμπεργκ αποφάσισε ότι μόνο Ισπανόφωνοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τους Ισπανόφωνους χαρακτήρες, στην ταινία του και υπήρξε ανυποχώρητος ως προς αυτό. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι 20 από τους 33 Πορτορικανούς χαρακτήρες είτε είναι είτε κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο.

West Side Story

Φώτο: 20th Century Studios

Μια διαχρονική ιστορία αγάπης που αντανακλά τη σύγχρονη εποχή

Η νέα εκδοχή του «West Side Story» αν και θα εξακολουθεί να διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950, ωστόσο, θα αντανακλά και τη σύγχρονή μας εποχή μέσα από μια διαχρονική ιστορία αγάπης. «Αυτή η ιστορία δεν θα είναι μόνο προϊόν του καιρού της, αλλά θα επιστρέψει με ένα είδος κοινωνικής οργής» εξηγεί ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στο περιοδικό Vanity Fair, «Ήθελα να αφηγηθώ την πορτορικανή εμπειρία όσον αφορά τη μετανάστευση στη χώρα και την πάλη για επιβίωση, του να έχεις παιδιά και να μάχεσαι ενάντια στα εμπόδια της ξενοφοβίας και των φυλετικών προκαταλήψεων». 

Το μιούζικαλ που κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του σκηνοθέτη

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε στο μάτι τη συγκεκριμένη κινηματογραφική μεταφορά για σχεδόν 15 χρόνια πριν εξασφαλίσει τα δικαιώματά της, το 2014: «Το West Side Story είναι ένα από τα αγαπημένα μου μιούζικαλ του Μπροντγουέι με ένα από τα ωραιότερα μουσικά θέματα και μερικούς από τους ωραιότερους στίχους που έχουν γραφτεί ποτέ για μιούζικαλ. οπότε αφήστε με να το θέσω αλλιώς: Το σκέφτομαι πολύ», δήλωσε στο Good Morning America.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b