MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 10 παραστάσεις για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε σε διάφορα θέατρα της χώρας, σήμερα Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

1.«Φοίνισσες» του Ευριπίδη στο υπαίθριο θέατρο «Κατίνας Παξινού» στο Αττικό Άλσος

9.500 θεατές παρακολούθησαν στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, την εμβληματική τραγωδία του Ευριπίδη, «Φοίνισσες«, που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου. Ο Ευριπίδης δραματοποιεί τον μύθο του θηβαϊκού κύκλου που αναφέρεται στα τραγικά συμβάντα του οίκου των Λαβδακιδών και της έριδας για την εξουσία των Θηβών, για να συνθέσει ένα πολυπρόσωπο οικογενειακό και πολιτικό δράμα και να στρέψει το ενδιαφέρον σε αξίες όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα και η ισοτιμία. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γλάστρας,
Μαρία Κατσιαδάκη, Σεσίλ Μικρούτσικου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Κώστας Μπερικόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς
Βασίλης Ντάρμας, Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Παπανικολάου, Θάνος Τοκάκης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
Δευτέρα 6/9, 21:00
Είσοδος δωρεάν: Η δωρεάν είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο με ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε στο https://www.ticketservices.gr/event/perifereia-attikis-festival-theatrou-2021.

2. «Φιλική Εταιρεία -Φιλίας Ελληνικός Δεσμός Άλυτος», στο θέατρο Αθηνά
παρασταση

Φιλική Εταιρεία

Στην Οδησσό της Ρωσίας, το φθινόπωρο του 1814, τρείς άνδρες ιδρύουν μια μυστική οργάνωση, τη λεγόμενη Φιλική Εταιρεία. Ένας όρκος ενώνει τον Νικόλαο Σκουφά, τον Αθανάσιο Τσακάλωφ και τον Εμμανουήλ Ξανθό. Μια θεατρική παράσταση γεμάτη αγωνία, μας μεταφέρει στα χνάρια της Επανάστασης του 1821, στις σκέψεις και τις ανησυχίες των μυστικών ηρώων, στα σχέδια τους για τον αγώνα ακόμη και στα κρυπτογραφημένα μηνύματα που αντάλλασσαν μεταξύ τους. H συνάντηση τους 6 χρόνια μετά σηματοδοτεί την αρχή της Επανάστασης, απόψε Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Αθηνά, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Δευτέρα 6/9, 21:30
Εισιτήρια: 12ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Αθηνά, Δεριγνύ 10, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0823 7330

3. Η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πάτρας antigone_7_1

Η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, συνεχίζει την περιοδεία της στο Ρωμαϊκό Θέατρο Πάτρας. Ο Σοφοκλής άνοιξε μια πύλη της ελληνικής φιλοσοφίας που εκφράζεται μέσα από την τραγωδία. Ένα αίνιγμα που στο πέρασμα των αιώνων ενσαρκώνεται στη φιλοσοφική δύναμη της επαναστατικής σκέψης, μέσω της Αντιγόνης. Πολύ σημαντικοί ηθοποιοί εκπροσωπούν την παράσταση, μεταξύ άλλων ο Θανάσης Παπαγεωργίου στον ρόλο του Κρέοντα και η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, στο ρόλο της Αντιγόνης.
Δευτέρα 6/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr.
Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, Παλαιών Πατρών Γερμανού και Σωτηριάδου, Πάτρα. Τηλ. 261 022 3587                                                                                                                                                                                  

4. Ο «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο «Αλίκη Βουγιοκλάκη» (Βριλήσσια) παράσταση

Ο Ευριπίδης μέσω του «Ορέστη» δημιουργεί το μύθο των δύο αδερφών, του Ορέστη (Άρη Σερβετάλη) και της Ηλέκτρας (Μαίρη Μηνά). Μετά την δολοφονία της Κλυταιμνήστρας και του εραστή της, τα δύο αδέρφια έρχονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα και την επιβίωση. Σε έναν κόσμο που οι συνθήκες και τα ανθρώπινα μέτρα τους κατακλύζουν, ψάχνουν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, το φως και την αλήθεια. Όλες οι συγκρούσεις, και οι ανατροπές έρχονται στο προσκήνιο, από έναν εκπληκτικό θίασο ηθοποιών, στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη.
Δευτέρα 6/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 17 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια . Τηλέφωνο: 2108101510

5. Η Μήδεια του Μποστ– περιοδεία, στο θέατρο Δάσους

Η σατιρική κωμωδία η ”Μήδεια του Μποστ”, βασισμένη στην τραγωδία του Ευριπίδη, μια ανατρεπτική κωμωδία που βάζει στο στόχαστρο κάποια ελληνικά χαρακτηριστικά των μεταπολεμικών δεκαετιών και σατιρίζει τον ‘’νεοπλουτισμό’’, την ‘’ξενομανία’’ και τον ‘’καθωσπρεπισμό’’. Η περιοδεία της πρωτοποριακή παράστασης εμφανίζεται στην Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της παιδοκτόνου μάνας τον ενσαρκώνει ο βραβευμένος ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου, πλαισιωμένος από εξίσου εξαίρετους ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη.
Δευτέρα 6/9, Τρίτη 7/9, 21:00
Εισιτήρια: 14 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Δάσος Σέιχ Σου, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο: 231 520 0200.

6. Η «Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά Παράσταση

Η ‘’πολυσύνθετη’’ «Παγίδα», του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια και μουσική υπόκρουση της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, παρουσιάζει δύο παραστάσεις στην Αθήνα, Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, συνεχίζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία. Ένα αστυνομικό έργο, ένα κωμικά ψυχολογικό δράμα και μια συγκινητική κωμωδία καταστούν/χαρακτηρίζουν πολυσύνθετη την Παγίδα. Μια αστυνομική υπόθεση που οι σπουδαίοι ηθοποιοί -μεταξύ άλλων Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Γιώργος Κωσταντίνου, μας βάζουν και εμάς μέσα στην Παγίδα, στο Αμφιθέατρο Θαν. Βέγγος.
Δευτέρα 6/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: viva.gr
Αμφιθέατρο Θαν. Βέγγος – Κορυδαλλός, Αττική

7. «Η Πόρνη από πάνω» Το αριστούργημα του Αντώνη Τσιπιανίτη, στο θέατρο Κολωνού
Παράσταση

”Η πόρνη από πάνω”

Η θεατρική παράσταση «Η πόρνη από πάνω», ο αριστουργηματικός μονόλογος του Αντώνη Τσιπιανίτη, μεταφέρει σημαντικά ανθρωπιστικά μηνύματα στους θεατές, μέσω της συγκίνησης και του χιούμορ, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Πατρώνη. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Κατερίνα Διδασκάλου, ενσαρκώνει την Ερατώ -και όχι μόνο- την ‘’νοικοκυρά από κάτω’’, αναπολεί την σκληρή πραγματικότητα, ζώντας υπομονετικά στο περιθώριο, μέχρι που μετακομίζει «η πόρνη από πάνω», ένα ανατρεπτικό τέλος στο Φεστιβάλ Κολωνού, την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου
Δευτέρα 6/9, 21.00
Εισιτήριο: 10 ευρώ και 5 ευρώ φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ. Προπώληση: ticketservices.gr
Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός. Τηλέφωνο: 2107234567

8. «Mute» του Γιώργου Χρυσοστόμου, στην Ηλιούπολη
παράσταση

Mute

Το χειροποίητο έργο «Mute», του ταλαντούχου ηθοποιού, δημιουργού και πρωταγωνιστή Γιώργου Χρυσοστόμου επανέρχεται με μια περιορισμένη περιοδεία που ξεκινάει, απόψε Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους. Ένα ρεσιτάλ υποκριτικής, με σουρεαλιστικές διαστάσεις. Προκειμένου να βρει σήμα το κασετόφωνο του, σκαρφαλώνει στην διώροφη σκαλωσιά μιας οικοδομής καθώς μεταμορφώνεται σε 12 διαφορετικούς ήρωες, τι τους συνδέει; Μια σιωπηλή εσωτερική επανάσταση. Ένα υπαρξιακό έργο που γεννά διαρκώς ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι προσωπική υπόθεση του θεατή.
Δευτέρα 6/9, 21:00
Εισιτήρια: Από 15 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Ηλιούπολης «Δ.Κιντής»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, έρχονται στο Ηρώδειο12.09.2018

9. «Έρως μονόπτερος ο πλάνης», Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Χαλάνδρι eros-monopteros

Η παράσταση «Έρως μονόπτερος ο πλάνης» παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021-Νύχτες Αλληλεγγύης. Μια διασκεδαστική κωμωδία, ένα μουσικοθεατρικό θέαμα που παρουσιάζει διάφορες πτυχές του έρωτα και δημιουργεί ένα ερωτικό μενού με λογοτεχνικά κείμενα, ποίηση, ταχυδακτυλουργικά κόλπα, υπό την διασκευασμένη μουσική αγαπημένων ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Ένα εκπληκτικό One Woman Show που ερμηνεύει η Μάρια Φλωράτου, σε σκηνοθεσία Γεράσιμου Γεννατά.
Δευτέρα 6/9, 20:30
Εισιτήρια: Ελεύθερη Είσοδος. Κράτηση: viva.gr
Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι. Τηλέφωνο: 210 6820464

10. ΤΑΙΜΙΝΓΚ On Tour – Final Season, στο Royal Theater στην Πάτρα Παράσταση

Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους του ελληνικού Stand-up comedy, o Γιώργος Χατζηπάυλου παρουσιάζει σε ένα τελευταίο τουρ, την 4η σόλο παράσταση «Τάιμινγκ». Μέσα από την παρατήρηση και την καταγραφή του, παρουσιάζει τις αστείες και παράλογες στιγμές της ζωής του σήμερα. Ό,τι ζούμε, ό,τι βλέπουμε και ό,τι σκεφτόμαστε σατιρίζεται με σκοπό να αποκαλυφθεί -πως ο καθένας μπορεί να εντοπίσει την σημαντικότερη μέρα της ζωής του και να συγχρονιστεί μαζί της;
Δευτέρα 6/9, 21:30
Εισιτήρια: 10 ευρώ. Προπώληση: viva.gr
Ακτή Δυμαίων 51, Royal Theater -Πάτρα. Τηλέφωνο: 261 031 0120

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b